به گزارش سایت خبری پرسون، رضا میرزایی امروز افزود: تیمهای محیط زیست به صورت مستمر تمام منابع آبی و سایر مناطق تحت حفاظت استان را در خصوص این بیماری رصد میکنند.
وی بیان کرد: تاکنون به جز منطقه تالاب میقان، موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی مشاهده نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تردد به محوطه تالاب میقان اراک با شیوع این ویروس ممنوع شده و تدابیر لازم نیز در این خصوص اندیشیده شده است.
میرزایی بیان کرد: مردم در صورت مشاهده هرنوع پرنده تلف شده به هیچ عنوان به آن دست نزنند و مراتب را برای پیگیری به ادارات محیط زیست و دامپزشکی اطلاع دهند.
تالاب میقان اراک در سال ۹۵ با شیوع گسترده از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه شد و در آن سال، بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ لاشه پرنده از سطح تالاب جمعآوری شد اما در سه سال گذشته موردی از این بیماری در این تالاب مشاهده نشده بود.
بیشتر بخوانید:
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تهدیدی بزرگ برای سلامتی انسانها
بنابر اعلام مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، با وجود تأیید تلفات شماری از پرندگان مهاجر در تالاب میقان اراک به دلیل ابتلاء به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، موردی از این بیماری در بین طیور صنعتی و سنتی، پرنده فروشیها و کشتارگاههای این استان گزارش نشدهاست.
تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاههای مهم کشور است که دارای ۱۴۰ گونه پرنده است که دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانونهای تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
کنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل، اردک سبز از جمله پرندگان مهاجر استان مرکزی هستند.
درنای خاکستری از گونههای خاص و مهم تحت حمایت بینالمللی است که تالاب میقان هر سال با آغاز فصل سرما میزبان کوچ موقت این گونه ارزشمند است.
تالاب کویری میقان اراک در مجموع ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد که سطح آبگیر آن ۱۰ تا ۱۲ هکتار برآورد میشود.
منبع: سازمان حفاظت محیط زیست