به گزارش سایت خبری پرسون از سمنان، یاسر وکیل زاده رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان گفت: پدیده فرونشست زمین میتواند در اثر پدیدههای طبیعی زمینشناسی یا فعالیتهای انسانی ایجاد شود، اما کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی در اثر برداشت بی رویه از این منابع، مهمترین دلیل فرونشست زمین در استان سمنان است.
وی بیان کرد: افزایش نیاز آبی و استحصال بیرویه و افت سطح آب زیرزمینی عامل فرونشست است و کاهش مصرف آب و کاهش برداشت آب از سفره آبهای زیرزمینی میتواند در طی چند سال موجب کنترل فرونشست شود.
وکیل زاده اضافه کرد: اگر بتوانیم برداشت آبهای زیرزمینی را بیش از پیش کاهش دهیم میتوان امیدوار بود با بارشهای مناسب طی چند سال سطح آبهای زیرزمینی ثابت و فرونشست کنترل شود.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان تصریح کرد: زمانی که پدیده فرو نشست در منطقه ای رخ داد امکان بازگشت زمین به حالت قبل از آن وجود ندارد، بنابراین اگر امروز چارهای برای جلوگیری از این پدیده زیان بار انجام نشود، در آینده شاهد معضلها و آسیبهای جدی در حوزههای زیستی و اقتصادی خواهیم شد.
وی ادامه داد: فرونشست زمین در دشتهای شهرستانهای سمنان، میامی، شاهرود، گرمسار و دامغان وجود دارد و در برخی مناطق دشتی، این پدیده عامل خطر برای زیرساختها است.
وکیلزاده خاطر نشان کرد: در سال ۹۸، اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان سمنان به منظور تعیین نرخ فرونشست و جلوگیری از پیشرفت آن مطالعات و بررسیهای خطر این مساله را در دشت سمنان آغاز کرد و اکنون این مطالعات را تکمیل کرده است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان در مورد پدیدههای زمینشناسی که زیرساختها را تهدید میکنند گفت: با استفاده از علم مهندسی زمین شناسی میتوان خطر را از زیرساختها دور کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان