به گزارش سایت خبری پرسون، فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه کمیسیون تخصصی مجلس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همه باید در جهت صیانت از حقوق سهامداران بازار سرمایه حرکت کنیم اما این به معنای تضمین نیست، گفت: اصولاً بازار سرمایه مورد توجه حکومت است و هر جا لازم باشد مجلس قوانین مربوطه را با دو فوریت مورد بررسی قرار میدهد و شورای نگهبان، قوه قضاییه و دیگر نهادها نیز در جهت کمک به این بازار حرکت میکنند.
وی افزود: بازار سرمایه بحث یک قوه و یک دستگاه نیست و خوشبختانه اقبال خوبی از ان صورت گرفته و جهشی در ابعاد مختلف میبینیم به عنوان مثال یک روز بازار گردانی امری مغفول بود اما امروز از 320 شرکت بورسی بیش از 220 شرکت بازارگردان معرفی کرده اند و بقیه نیز مکلف شده اند این کار را انجام دهند و ناشرینی که بازار گردان معرفی نکنند توبیخ خواهند شد. تعداد دارندگان کد بورسی به گونهای شده که بازار سرمایه 500 هزار نفره نیست و فراگیری بیشتری دارد و این فراگیری نیازمند روان سازی حرکت بورس است و برای روان سازی باید عرضه اولیهها را بیشتر کنیم و ابزارهای مالی متنوع طراحی شود.
این عضو کابینه با توصیه به شرکتها برای تامین مالی از ظرفیت بازار سرمایه ادامه داد: امروز شرایط برای بهبود وضعیت وجود دارد و دیشب نیز تصمیمهای خیلی خوبی در شورای عالی بورس برای تحرک بازار و تحریک تقاضا گرفته شد. فعالیت همه صندوقهای با درآمد ثابت از نظر میزان خرید بازتر خواهد شد و بانکها نیز میتوانند صندوقهای جدید تشکیل دهند و آنهایی که صندوق ندارند در جهت تشکیل صندوق حرکت کنند.
دژپسند با بیان اینکه اگر طرف تقاضا تقویت شود باعث احیا، پایداری و پویایی بازار سرمایه خواهد شد، عنوان کرد: یکی از ارکان تداوم پویایی این است که دارندگان سهام نسبت به داراییها و سهام بسیار حساس باشند و حتماً در تصمیم گیری خرید و فروش سهام حداکثر دقت و محاسبه گری و عقلانیت و دلسوزی را انجام دهند. دولت، مجلس و قوه قضاییه نمیتوانند جای افراد بنشینند و هر کسی باید درباره منافع خود در بازار سهام تصمیم بگیرد.
وی اضافه کرد: تنها کاری که به عنوان حاکمیت باید انجام دهیم ریل گذاری است یعنی باید قوانین و مقررات را تامین و سیاستهای حمایتی طراحی کنیم که الان این کار صورت گرفته و از نظر قوانین و مقررات، شورای عالی بورس اقدامات خوبی انجام داده و هر جا که به قانون نیاز داشته باشیم مجلس کمک خواهد کرد. اگرچه وظیفه همه صیانت از حقوق سهامداران است اما این را با تضمین یکی نگیرید زیرا در دنیا نیز چنین تضمینهایی وجود ندارد.
دژپسند با اشاره به اینکه اوراق تبعی با هدف حمایت از سهامداران مطرح شده، ادامه داد: این اوراق کمک میکند دارنده سهام که ممکن است به پول با فوریتی نیاز پیدا کند و بازار هم شرایط مناسبی نداشته باشد بتواند با خرید اوراق تبعی 6 ماهه و یکساله ضمن تضمین قیمت یک سود هم دریافت کنند. امید می رود هر چه سریعتر اعتماد به بازار بازگردد و اندک دغدغههایی که وجود دارد حل شود تا بازار به پویایی برسد.