رئیس مرکز تحقیقات پنبه شرق کشور:

واردات مافیایی پنبه موجب افت قیمت می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات پنبه شرق کشور گفت: برخی مواقع در زمینه واردات پنبه به صورت مافیایی عمل می‌کنند و در فصلی که پنبه درحال برداشت است، بیش از نیاز کشور محصول وارد و این موجب افت قیمت می‌شود.

به گزارش سایت خبری پرسون؛ مجید طاهریان در خصوص وضعیت پنبه، اظهار کرد: به ‌رغم هزینه‌های بالایی که محصول پنبه برای کاشت و برداشت دارد، کشاورزان از قیمت زمان فروش بسیار گله‌مند هستند، به‌ طوری که حتی جوابگوی هزینه کارگران هم نیست.

وی افزود: به‌ رغم اینکه سال قبل وضعیت بهتر، هزینه‌ها پائین و قیمت پنبه بالا بود، کشاورزان به کشت پنبه روی آوردند. هرچند سال‌های گذشته سطح کشت پنبه در شهری مانند کاشمر در خراسان رضوی صفر بود اما به این دلیل که توجیه اقتصادی داشت، 40 هکتار کشت پنبه صورت گرفت، همچنین در منطقه انابد سطح زیر کشت از 700 تا 1200 هکتار در سال قبل افزایش یافت.

رئیس مرکز تحقیقات پنبه شرق کشور بیان کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش محصول پنبه، قیمت پائین، نداشتن توجیه اقتصادی و چالش آب است. غیر از کشت باقی مراحل مانند وجین و برداشت با دست انجام می‌شد، به همین دلیل محصول هزینه‌بر شده است. به خاطر دو برابر شدن هزینه‌ها دیگر کشت این محصول توجیهی برای کشاورز ندارد، بنابراین کشاورزان از کشت این محصول گریزان شده و به کشت‌های دیگر روی آورده‌اند.

طاهریان با بیان اینکه اگر شرایط به همین منوال باشد دیگر کشت محصول پنبه هیچ توجیهی ندارد، عنوان کرد: اکنون پنبه در استان خراسان رضوی در کاشمر، جنگل، رشتخوار، نیشابور، سرخس، بشرویه و سبزوار کشت می‌شود. به این دلیل که تکنولوژی در صنایع نساجی طی این سال‌ها در سطح پائین باقی مانده، بین ارقام پنبه موجود و ماشین‌آلات قدیمی ناهمخوانی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه با وضعیت موجود دیگر نمی‌توان به پنبه لقب طلای سفید را داد، تصریح کرد: اگرچه دولت خرید تضمینی اعلام می‌کند اما بعضا قیمت با بازار نه تنها تفاوتی ندارد بلکه برخی مواقع کمتر هم است. در حال حاضر قیمت پایین، کمبود آب و واردات بی‌رویه سه چالش اصلی پنبه محسوب می‌شود، برخی مواقع واردات به صورت مافیایی عمل می‌کنند و در فصلی که پنبه درحال برداشت است، بیش از نیاز کشور محصول وارد و این موجب افت قیمت می‌شود.

منبع: ایسنا

209525

سازمان آگهی های پرسون