به گزارش پرسون، اکبر پازوکی در مورد وضعیت بازار لوازم خانگی، اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل مسائلی همچون افزایش بی رویه قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم، فروش لوازم خانگی افت کرده و بازار تقریباً راکد شده است؛ وضعیت به شکلی است که میتوان گفت نسبت به سال گذشته، فروش لوازم خانگی ۵۰ درصد کاهش یافته است. از این رو امید داریم سال آینده اداره مالیات عنایتی به این مسائل داشته باشد و کمکی کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی به قیمت لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان باید در مورد قیمت لوازم خانگی توضیح دهند زیرا آنها مواد اولیه را از بورس تهیه و اقدام به تولید کالا میکنند. اصناف کالا را با قیمت مشخصی از تولیدکننده می خرند و سپس با یک سود متعارف به فروش میرسانند.
گرانی کالاها ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه است
پازوکی با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه، تصریح کرد: وضعیت ۱۰ روز گذشته را مشاهده کنید که قیمتها به چه شکلی افزایش یافته اند؛ به عنوان نمونه نرخ سکه که چگونه از ۱۰ میلیون به بیش از ۱۶ میلیون تومان رسیده است، وضعیت قیمت مواد اولیه هم به همین شکل است. گرانی مواد اولیه منجر به افزایش قیمت نهایی محصول شده است.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت قدرت خرید مردم و رکود بازار، حتی در برخی موارد فروشنده برای اینکه بتواند امورات خود را بگذراند، فقط با یک سود ۲۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومانی کالا را میفروشد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی گفت: بنابراین نمیتوان گفت که در بازار لوازم خانگی گرانفروشی داریم بلکه به دلیل افزایش نرخ مواد اولیه و بالا رفتن قیمت تمام شده، شاهد «گرانی» کالاها هستیم.
وی تصریح کرد: سه سال پیش با ۱۰۰ میلیون تومان میتوانستیم ۳۰ عدد یخچال سایدبایساید بخریم اما امسال با همان ۱۰۰ میلیون تومان، دو عدد ساید هم نمیتوانیم بخریم، بنابراین اصلاً نمیتوان گفت که مقصر این گرانیها تولید کننده یا عرضه کننده است بلکه همانطور که اشاره کردم افزایش نرخ مواد اولیه و مؤلفههای دیگری همچون نرخ ارز، موجب این وضعیت شده است.