محمد علی اسفنانی، قاضی و دادیار دادسرای دیوان عالی کشور در گفتگو با خبرنگار پرسون، با توجه به اهمیت دادرسی ها و پیشگیری از وقوع جرم و تسریع در اطاله دادرسی پرونده های قضایی گفت: سرعت در رسیدگی به پرونده ها نباید خللی در دقت ایجاد کند.
محمد علی اسفنانی افزود: در پرونده های قضایی گاهی احقاق حق افراد می شود، اما تاخیر در احقاق حق نوعی اجحاف در حق خواهان پرونده است.
قاضی و دادیار دادسرای دیوان عالی کشور گفت: اهمیت دادرسی ها و پیشگیری از وقوع جرم و تسریع در اطاله دادرسی پرونده های قضایی در اولویت کار قوه قضاییه است.
وی اظهار داشت: گاهی بی عدالتی در حقی که باید با سرعت احقاق شود با مدت زمان چند ماهه انجام می شود، البته قضات و همکاران قضایی تمام توان خود را به کار گرفته تا پرونده ها در کوتاه ترین زمان ممکن رسیدگی و به سرانجام برسد.
قاضی و دادیار دادسرای دیوان عالی کشور افزود: اما عمده تاخیر ها بر می گردد به عدم هماهنگی سازمان ها و نهادهایی که با قوه قضائیه همکاری دارند، که با تاخیر به استعلام و جوابیه ها پاسخ داده می شود و باعث می شود اطاله دادرسی زمان بر شود.
وی خطاب به ضابتین و کارشناسان رسمی دادگستری گفت: اگر دولت الکترونیک مطلوب عمل کند و بر خط انجام شود، کارشناسان سریع کار را انجام می دهند و پرونده ها زودتر به نتیجه می رسد، «تاخیر در احقاق حق نباید موجب بی عدالتی شود.»
اسفنانی به وصول چک های بی محل اشاره کرد و افزود: وقتی چکی دریافت می شود و در حساب صادر کننده موجودی کافی نیست گاهی ماهها و شاید سال ها طول می کشد تا خواهان پرونده به حقش برسد، درست است که طرف به پولش می رسد، اما تاخیر در وصول چک اجحاف در حق مردم است.