درفصل سوم شناسایی دشت مرودشت:

کشف ۱۵۰ اثر باستانی در دشت مرودشت

سرپرست گروه بررسی و تهیه نقشه باستانشناسی دشت مرودشت گفت: در فصل سوم بررسی و شناسایی دشت مرودشت، تاکنون ۱۵۰ اثر باستانی شناسایی شده است.

فارس _سایت خبری پرسون : وحید بارانی دوشنبه ۱۰ شهریور در جمع خبرنگاران با یادآوری اینکه فصل سوم بررسی و شناسایی دشت مرودشت با هدف تهیه نقشه باستان شناسی این محدوده که شامل حریم درجه سه مجموعه جهانی تخت جمشید و شهرستان مرودشت است، اجرایی شده، گفت: آثار شناسایی شده مربوط به دوره‌های پارینه سنگی تا اسلامی است.

این باستانشناس گفت: با توجه به فصول گذشته از این اقدامات باستانشناسی، ۴۰۲ محوطه در دشت میان کوهی این حوزه در حریم یک و دو مجموعه جهانی تخت جمشید بررسی و گزارش هر کدام جداگانه ارائه شده است.

بارانی از مهمترین اهداف این گروه باستان شناسی را، شناخت کلی توالی گاهنگاری، تهیه نقشه باستان شناسی دشت مرودشت و جمع آوری داده‌های باستان شناسی و تکمیل بانک اطلاعاتی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اعلام کرد.

این باستان شناس افزود: با توجه به پراکندگی محوطه‌های باستانی در دشت مرودشت، با تهیه نقشه‌های GIS و نیز پیوست این نقشه‌ها به یکدیگر می توان یک نقشه منسجم باستان شناسی تهیه کرد تا به شناخت بهتر و بیشتر الگوهای استقراری در این ناحیه منجر شود.

سرپرست گروه بررسی و تهیه نقشه باستانشناسی دشت مرودشت گفت: با شروع فصل سوم از اقدامات مد نظر این گروه، دهستان‌های رامجرد، نقش رستم، رودبال، ابرج و مجدآباد، واقع در دشت میان کوهی شمالی و باختری شهرستان مرودشت مورد بررسی باستان شناسی قرار گرفته است.

او با یادآوری اینکه در انجام این بررسی‌ها تاکنون ۱۵۰ اثر باستانی از دوره‌های پارینه‌سنگی تا اسلامی، شناسایی شده است، گفت: بررسی‌ها در محدوده تپه‌ها و محوطه‌های باستانی واقع در دامنه کوه به شکل استقرارگاه‌های موقت کوچ نشینی و تک دوره‌ای و تپه‌های بزرگ و کم ارتفاع واقع در دشت که دارای توالی از نوسنگی تا اسلامی‌ست، انجام شده است.

این باستان شناس بیشترین گستردگی محدوده تحت بررسی این فصل را مربوط به کوه‌ها دانست و گفت: این محدوده غارها و پناهگاه‌های صخره‌ای برجای مانده از دوران پارینه سنگی تا دوران نوسنگی واقع در کوه‌های مجدآباد، کوه حسین و کوه ایوب و گلدشت علیا را در بر دارد.

بارانی با بیان اینکه حین بررسی در دامنه کوه‌ها آثاری از استودان‌ها گرفته تا گورستان‌هایی از دوران صفویه تا دوران معاصر مربوط به کوچ نشینان و عشایر منطقه شناسایی شد، گفت: در ادامه این فصل از کاووش‌ها که احتمالا با تمدید مجوز تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت، وسعت بیشتری از دشت مرودشت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نوا نیکو _استان فارس

194813

سازمان آگهی های پرسون