به گزارش سایت خبری پُرسون، دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه زنان نقش بنیادین در سلامت و آموزش خانواده دارند، اعلام کرد که سلامت جامعه بهطور مستقیم به سلامت زنان وابسته است. بر همین اساس، این دانشگاه فهرستی از ۱۰ نکته مهم و کاربردی را برای حفظ و ارتقای سلامت زنان منتشر کرده است.
در این توصیهها تأکید شده است که انتخاب غذاهای مناسب بر اساس سن، وزن، قد و میزان فعالیت بدنی اولین قدم در سلامت زنان است. استفاده از بشقابهای کوچکتر برای کنترل کالری دریافتی و لذت بردن از غذا در حجم کمتر نیز یکی از اصول مهم تغذیه سالم معرفی شده است.
تقویت استخوانها با مصرف لبنیات کمچرب یا شیر سویای غنیشده، اختصاص نیمی از بشقاب غذایی به میوه و سبزیجات رنگی و نوشیدن آب کافی از دیگر نکاتی است که برای جلوگیری از افزایش وزن و تقویت سلامتی توصیه میشود.
در ادامه این توصیهها، دانشگاه بر افزایش مصرف غلات سبوسدار همچون برنج قهوهای و نان سبوسدار تأکید کرده و به زنان یادآور شده است که مطالعه دقیق برچسبهای مواد غذایی برای انتخابهای سالمتر اهمیت زیادی دارد.
همچنین توصیه شده که مصرف مواد غذایی پرچرب و شیرینیهای صنعتی تا حد امکان کاهش یابد و زنان با یادگیری روشهای پخت سالمتر، میزان نمک، شکر و چربی جامد مصرفی را کنترل کنند. انتخاب غذاهای خانگی بر غذاهای بیرون از خانه نیز در کنترل تغذیه سالم نقش اساسی دارد.
در پایان، دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرده است که فعالیت بدنی منظم—حداقل پنج ساعت فعالیت متوسط در هفته—نقش اساسی در سلامت جسم و روان زنان دارد. انجام فعالیتهای کوتاه دهدقیقهای و همچنین تمرینات تقویت عضلات دو بار در هفته، از جمله پیشنهادهای مهم برای حفظ آمادگی بدنی است.
منبع: بهداشت نیوز