به گزارش سایت خبری پُرسون، اسکندر مومنی وزیر کشور، در جلسه علنی امروز با اشاره به تدابیر مواخذه و اقدامات به عمل آمده حین و بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور در قالب فعالیت کارگروه امنیت عمومی حول محور امنیت جامعه در ابعاد غذایی، بهداشتی و اجتماعی، با تسلیت شهادت زنان، کودکان، دانشمندان هستهای و فرماندهان عالیرتبه کشور و محکومیت حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی و آمریکا، گفت: وزارت کشور از لحظات آغازین این تجاوز وحشیانه با برنامهریزی، اقداماتی را انجام داد.
وزیر کشور توضیح داد: این وزارتخانه امنیت را در ابعاد مختلف امنیت بررسی کرد که امنیت عمومی یکی از ابعاد آن بود. در دو حوزه، مرزها، حمله معاندین، اشرار و گروههای شناخته شده مورد توجه قرار گرفت. بخشی از نگرانی در ارتباط با سرمایهگذاری دشمن در خصوص ایجاد ناامنیهای داخلی بود.
وی با اشاره به خدمات عمومی ارائه شده در طول جنگ، گفت: بخشی از امنیت ایجاد شده در خصوص مساله انرژی بود که علیرغم ناترازیها، برنامهریزی در مورد سوخت صورت پذیرفت. همچنین در خصوص تهیه ارزاق عمومی مردم برنامهریزی کاملی انجام شد.
وزیر کشور ادامه داد: چند گروه را برای کنترل استانهای شمالی اعزام کردیم. جلساتی با کمیسیون امنیت در ارتباط با امنیت عمومی برگزار شد و پیش بینیهای لازم برای برقراری امنیت داخلی شکل گرفت.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای امنیت زندانها صورت گرفت، افزود: موضوع امنیت کوچه، خیابان و اماکن عمومی مورد توجه قرار گرفت. با مصوبه شورای امنیت ملی کشور نیروهای نظامی، انتظامی، سپاه و بسیج در تمام اماکن ورودی و خروجی کشور در حالت آمادهباش مشغول خدمات رسانی به مردم شدند، مصوبه کاملا توسط نیروهای انتظامی و بسیج اجرا شد و مردم از امنیت موجود در دوران جنگ رضایت کامل را داشتند.
مومنی اضافه کرد: حمله به مراکز پلیس یکی دیگر از سرمایه گذاریهای دشمنان کشور بود که آخرین آماج حملات دشمن، حمله به مقر پلیس است؛ در این جنگ تحمیلی قریب به ۱۵۰ شهید نیروی انتظامی تقدیم کشور شد، بسیاری از مراکز پلیس در تهران و سایر استان های کشور مورد حمله دشمن قرار گرفتند، دلیلش هم این است که دشمنان بر روی امنیت داخلی حساب باز کرده بودند.
مردم همراهی لازمی را در تامین امنیت داشتند
وی افزود: در بخش امنیت عمومی زحماتی در خلال جنگ ۱۲ روزه صورت گرفت که دستگاهی همچون نیروی انتظامی، سپاه و بسیج و همچنین وزارت اطلاعات در آن دخیل بودند. الحمدالله موضوع ناامنی داخلی چه در حوزه مرزها و چه در بعد داخلی وجود نداشت و مردم همراهی لازمی را در تامین امنیت داشتند.
وزیر کشور با اشاره به استمرار خدمات عمومی در جنگ ۱۲ روزه، گفت: در بعد کلان موضوع خدمات عمومی و تامین ارزاق در حوزه وزارت کشور نبود اما به دلیل اینکه استانداران متولی این موضوع در استانها شدند، وزارت کشور مستقیما ورود کرد. علیرغم اینکه دشمن برخی از مراکز ذخیره ارزاق در کشور و تهران را مورد هدف قرار داد اما با تمهیدات اتخاذ شده، نگرانی در تامین سوخت و بنزین نداشتیم. در ابتدای روزهای جنگ، تصمیماتی در رابطه با بنزین گرفته شد که منجر به کاهش و پس از آن افزایش استفاده از سوخت بنزین شد.
مومنی تاکید کرد: در حوزه ارزاق عمومی تلاش شد تا کمبودی در این بخش نداشته باشیم. کمترین استفاده از ذخایر استراتژیک ارزاق شد. تا حد ممکن در موضوع سوخت و در استمرار خدمات عمومی، مدیریت صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه «بزرگترین موفقیت در پیشبرد اهداف مسئولین به دلیل همبستگی مردم صورت گرفت»، افزود: علیرغم همه نگاهها، مردم همبستگی خود را در جنگ ۱۲ روزه به خوبی نشان دادند و باعث شد تا دشمن به اهداف خود دست پیدا نکند.
مومنی با اشاره به مسئله انتقال حجاج در خلال جنگ ۱۲ روزه بیان کرد: هماهنگی های لازم برای انتقال حجاج به کشور صورت گرفت و حجاج از کشورهای دیگر به کشور وارد شدند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت کشور در رابطه با برگزاری مراسم اربعین، گفت: در این مسئله هم غفلت صورت نگرفت و ما در روزهای گذشته با وزرای کشورهایی همچون عراق و پاکستان نیز نشست سه جانبه ای برگزار کردیم.
باید ساماندهی اتباع در کشور به سرعت انجام شود
مومنی با اشاره به مباحث مربوط به اتباع خارجی و انتقال آنها از کشور، گفت: ما همواره در این زمینه تاکید داشته ایم که در حوزه اتباع خارجی هیچگونه افراط و تفریطی نخواهیم داشت. ما کشور مهاجرستیزی نیستیم اما باید این ساماندهی در کشور به سرعت صورت گیرد.
وی با اشاره به لایحه دولت برای ساماندهی اتباع گفت: از نمایندگان خواهش میکنیم هر چه سریعتر این لایحه را بررسی کنند. باید همه ملاحضات را در موضوع اتباع غیرمجاز در نظر بگیریم. این اتباع سالیان سال است در ایران سکونت دارند. ما دارای مشترکاتی با برخی از اتباع هستیم. البته که باید تاکید کنم کشور ظرفیت بیش از این را ندارد.
وی تاکید کرد: در زمینه تنظیم بازار و همچنین مدیریت بحران نیز جلسات زیادی توسط استانداران برگزار شد تا همه موارد مدیریت شود.
مهمترین عامل ناکامی دشمن، هوشیاری، حضور مردم در صحنه و همبستگی ملی بود
وزیر کشور ادامه داد: در خصوص همبستگی ملی که گفته شد لایحهای پیشنهاد شود؛ در این خصوص مشورتهای لازم صورت می گیرد که اگر نیاز بود، لایحه ای تقدیم شود. مهمترین عامل ناکامی دشمن، هوشیاری، حضور مردم در صحنه و همبستگی ملی بود که فریب دشمن و فضای مجازی را نخوردند. دولت در مجموع با حفظ آرامش و حضور در صحنه، کارها را جلو ببرد.
مومنی بیان کرد: در خصوص غافلگیری نیز از ابتدای تشکیل وزارت کشور در دولت چهاردهم، اولین موضوعات بحث غافلگیری بود تا در خصوص تهاجمات خارجی و موضوعات داخلی دچار غافلگیری نشویم. در این خصوص مستندات وجود دارد و مصوبات جلسات نیز موجود است.
وی افزود: انتخاب استانداران از همه نگرش ها و تفکرها و احزاب سیاسی در همبستگی ملی کمک بسیاری کرد. توجه به استفاده از تمام ظرفیت های کشور در دستور کار دولت قرار داشت تا همبستگی ایجاد شود. استانداران از ساعات آغازین حمله به کشورمان در محل کار حضور داشته و به دنبال تشکیل جلسات بودند.
منبع: مهر