به گزارش سایت خبری پُرسون، مجتبی اقوامیپناه با اشاره به وجود حدود ۲۰ هزار دستفروش در سطح شهر تهران، اعلام کرد: ما ۱۱۰ نقطه از شهر را شناسایی کردهایم که در آن نیاز به ساماندهی فعالیت دستفروشان وجود دارد. در مرحله نخست، ساماندهی در همان محل با استقرار دستفروشان پس از دریافت مجوز از درگاه ملی مجوزها و تأییدیههای لازم از نهادهایی مانند اصناف، نیروی انتظامی و دارایی در فضایی مناسب میشود. در گام بعد، بازارهای فاخر راهاندازی خواهد شد و سپس با ارائه آموزشهای تخصصی و تسهیلات مالی، بساطگستران به سمت مشاغل پایدار هدایت میشوند.
وی افزود: تاکنون ساماندهی در ۳۰ نقطه از این ۱۱۰ نقطه، از جمله محور امامزاده حسن(ع) ، چهارراه ولیعصر(عج) و تهرانسر انجام شده است. امیدواریم حداقل برای ۳۰ درصد از دستفروشان، این فرایند ساماندهی تا فراهم شدن شغل پایدار محقق شود.
وی با تأکید بر اینکه صرفاً مشاغل تعریف شده در درگاه ملی مجوزها امکان دریافت مجوز و استقرار در بازارها را دارند، اظهار کرد: دو نگاه نسبت به پدیده دستفروشی وجود دارد. یک نگاه، آن را تهدید میبیند و حذف آن را مطابق قانون الزامی میداند؛ اما نگاه مدیریت شهری فعلی، نگاهی فرصتمحور است. ما معتقدیم دستفروشان هموطنانی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی وارد این حوزه شدهاند، پس باید به جای رویکرد سلبی، مسیر حمایت و توانمندسازی آنها را پی گرفت.
دستفروشی در مترو: ۳۰۰۰ نفر فعال، ۴۰۰ نفر اتباع خارجی
مدیر عامل شرکت ساماندهی در ادامه از وجود ۳۰۰۰ دستفروش در مترو خبر داد و گفت: از این تعداد، ۴۰۰ نفر اتباع بیگانه بودهاند که طبق تصمیم اتخاذ شده، ورود آنان به مترو برای فعالیت دستفروشی ممنوع شده است.
وی از اجرای سه فاز برای ساماندهی دستفروشان مترو خبر داد و ادمه داد: نخستین فاز، ممنوعیت فعالیت اتباع خارجی که هم اکنون اجرایی شده، است. فاز دوم شامل ایجاد بازارهای مجاور ایستگاههای مترو میشود که در حال برنامهریزی و شناسایی اماکن مناسب هستیم. در نهایت فاز سوم استقرار دستفروشان مترو در بازارهای فاخر و ارائه آموزشهای تخصصی با همکاری دانشگاه علمی کاربردی شهرداری تهران خواهد بود که تا پایان سال اجرایی میشود.
اقوامیپناه تأکید کرد: برنامهریزی کردهایم تا پایان مهر ماه، مکانهای مورد نیاز برای بازارهای مترو مشخص شود و تا پایان سال، دستفروشان مترو به بازارهای فاخر منتقل شوند.
ونکافهها؛ کاهش چشمگیر پس از ساماندهی
مدیرعامل شرکت ساماندهی همچنین به وضعیت ونکافهها در تهران اشاره کرد و گفت: سه ماه قبل حدود ۶۰۰ ونکافه در تهران فعال بودند که تنها ۵۰ واحد مجوز داشتند. بسیاری از این واحدها پس از چندین بار تذکر به دلیل نداشتن مجوز جمعآوری شدند و اکنون شاهد کاهش چشمگیر تعداد آنها هستیم.
وی افزود: ما با اصل فعالیت ونکافهها مخالف نیستیم، اما برای ادامه فعالیت باید ضوابط بهداشتی، اماکن و اصناف رعایت شود و تنها در صورت ثبتنام در درگاه ملی مجوزها، مکان مشخص به آنان اختصاص داده خواهد شد.
جایگاههای سوخت تکسکو؛ راهحلی برای کاهش ترافیک و آلودگی
اقوامیپناه در بخش دیگری از گفتوگوی خود به موضوع توسعه جایگاههای سوخت تکسکو پرداخت و گفت: در تهران هر نازل به طور میانگین ۹۰۰۰ لیتر بنزین میفروشد، در حالی که در اصفهان این رقم ۵۰۰۰ لیتر است. این تفاوت نشان دهنده ترافیک بیشتر، آلودگی بیشتر و مسافت طولانیتر برای سوختگیری در تهران است.
وی از افتتاح هفت جایگاه تکسکو تا به امروز خبر داد و افزود: تا پایان سال ۳۰ جایگاه دیگر نیز راهاندازی خواهد شد تا خدمات به شهروندان در این حوزه تسهیل شود.
برخورد قاطع با مافیای دستفروشی
مدیرعامل شرکت ساماندهی با اشاره به وجود مافیای دستفروشی در برخی مناطق تهران گفت: در مواردی مشاهده شده دستفروشان خاصی درآمدهای چشمگیر دارند. بدیهی است که این افراد با حمایتهای شهرداری سامان نمییابند و باید با همکاری نیروی انتظامی و برخورد قهری مدیریت شوند.
براساس گزارش سایت شهر، او در پایان تأکید کرد: با وجود همه اقدامات ساماندهی، مسئله دستفروشی تنها با فرهنگسازی حل خواهد شد. اکثریت دستفروشان افراد زحمتکشی هستند که باید با حفظ کرامت، آنان را به سمت اشتغال پایدار هدایت کرد.
منبع: ایسنا