آغاز مستندنگاری و پایش اطلاعات حریم درجه یک تخت جمشید

با برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های صورت گرفته از سوی واحد مستندنگاری و پایش مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، تهیه نقشه تفصیلی و توصیفی کاداستر اراضی زراعی حریم یک تخت جمشید آغاز شده و هم‌اکنون در حال انجام است.

به گزارش سایت خبری پرسون از فارس، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در راستای اهمیت و ضرورت مستندنگاری و پایش آثار و محوطه های تاریخی گفت: مدیریت حفاظت کارآمد از منظر میراث جهانی تخت جمشید جز بر پایه حضور بانک اطلاعاتی کارآمد از اراضی و کاربری های موجود در حریم این اثر جهانی میسر نخواهد بود.

حمید فدایی، لازمه فراهم آمدن چنین بستری جهت مدیریت و پایش بهینه از حرایم موجود حضور نقشه دقیقی از محدوده است که بتوان لایه های مختلف اطلاعاتی را بر روی آن قرار داد.

وی افزود: به ویژه برای محدوده های اصلی همچون محور دروازه ملل به تخت جمشید که نیازمند بهینه سازی زیرساخت های گردشگری است حضور نقشه کاداستر برای پایش محدوده از اهمیت و اولویت ویژه ای برخوردار است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، ساماندهی اطلاعات حریم تخت جمشید را با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته کارشناسان این پایگاه در جهت ثبت در سامانه ملی کاداستر اداره ثبت اسناد و املاک دانست و در این باره گفت: در یک ساله گذشته ضمن اولویت گذاری تهیه نقشه های کاداستر جهت محدوده های نیازمند ساماندهی و طراحی دو محور اصلی میدان ملل به تخت جمشید و محدوده ارتباطی تخت جمشید به نقش رستم که از اهمیت گردشگری ویژه ای برخوردار بوده و نیازمند طراحی زیرساخت های لازم می باشند، در اولویت تهیه نقشه های مربوطه قرار گرفته است‌.


بیشتر بخوانید:

اخذ ۷۰ سند تک ‌برگ در حریم درجه‌ یک مجموعه میراث جهانی تخت جمشید


وی افزود: در اولویت اول جهت نقشه برداری محدوده های انتخابی، اراضی تملک شده توسط پایگاه تخت جمشید نیز قرار دارند که این اراضی در طول دهه های گذشته تا به امروز به مرور مورد تملک قرار گرفته اند و با برنامه ریزی طی دو ساله گذشته اسناد آنها نیز به روز شده است. وی در پایان تصریح نمود: با جانمایی دقیق اراضی مذکور بر روی نقشه کاداستر، ضمن تعیین موقعیت دقیق و مشخص نمودن مختصات آنها، ضمن مدیریت بهتر این اراضی، زمینه جهت طراحی و چگونگی ارایه خدمات مطلوب گردشگری در فاصله بیشتری از تخت جمشید و منطبق بر مستر پلان فراهم خواهد شد.

علی اقر، کارشناس مسئول دفتر مستندنگاری و پایش پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید نیز در این راستا تشریح کرد: به منظور ساماندهی این اطلاعات در قالب نرم افزار GIS و همچنین شناسایی و اقدام برای حفاظت در حرائم تخت جمشید، دفتر مستندنگاری و پایش طی یک برنامه سه ساله با جمع‌آوری اطلاعات تفصیلی و توصیفی از اراضی کشاورزی با هماهنگی دفتر کاداستر اداره ثبت اسناد و املاک استان فارس در حال پیشرفت فیزیکی قابل توجهی در اراضی حاشیه مسیر محور ورودی به تخت جمشید است که تاکنون مساحتی بالغ بر ۶۱۸ هکتار آن صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: اقدامات صورت گرفته و اطلاعات حاصل از آن می تواند برای ثبت در سامانه کاداستر اداره ثبت اسناد و املاک نیز استفاده گردد.

این کارشناس در پایان گفت: عملیات اجرایی تهیه نقشه که از نقشه‌برداری با استفاده از سامانه فتوگرامتری برد کوتاه (پهپاد) تا جمع‌آوری اطلاعات از مالکین آن محدوده در حال انجام است توسط دفتر پایش و مستندنگاری و با حمایت مدیریت مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، هم اکنون در حال انجام است.

منبع: خبرگزاری فارس

222156

سازمان آگهی های پرسون