محمد سراج، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از حضور ظریف در دولت چهاردهم، گفت: قانون صراحت دارد کسی که در مشاغل حساس متصدی میشود نباید تابعیت دوگانه داشته باشد و این روشن است.
آصفری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس، میگوید: همانطور که فیلترینگ شبکه های اجتماعی توسط شورای عالی فضای مجازی صورت گرفته است، رفع فیلترینگ هم باید از مجرای همین شورا پیگیری شود و وزارت ارتباطات نمیتواند مستقیم برای رفع فیلترینگ اقدام کند.
انتصاب مایک هاکبی و استیون ویتکاف توسط دونالد ترامپ برای تصدی پستهای کلیدی در اسرائیل و خاورمیانه نشاندهنده تغییر آشکار سیاست خارجی ایالات متحده به نفع اسرائیل است. مواضع تند و صریح هاکبی علیه تشکیل دولت فلسطینی و حمایت از الحاق کرانه باختری، در کنار نقش ویتکاف در جمعآوری کمکهای مالی از اهداکنندگان یهودی و نزدیکی او به دولت نتانیاهو، حاکی از اولویتدهی ترامپ به منافع اسرائیل است.
«سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، با چالشهای جدی روبهرو است. برخلاف گذشته، کشورهای خاورمیانه، باور خود به امریکا را از دست دادهاند و در حال تعمیق روابط خود با ایران هستند.»
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: اگر ترامپ آن شرطی که نظام اعلام کرده که در امور داخلی ما دخالت نکنند و دنبال ضربهزدن نباشند، بپذیرد، ما هم میتوانیم مثل گذشته مذاکره کنیم.
رادیکالهای بهارستان بار دیگر با هدف رویارویی با ظریف، در مقابل یک لایحه مهم صفآرایی کردند تا یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در حالی رأی نیاورد که فضای مجلس بیش از آنکه علیه فوریت این لایحه باشد، در مقابل محمدجواد ظریف قرار بگیرد.
مسعود تجریشی، معاون اسبق سازمان محیط زیست، درباره آلودگی هوا با وجود قطع مازوت سوزی گفت: این انتظار درست نیست که بدون مازوت هوا خوب شود. در ادبیات مربوط به آلودگی هوا یک مسألهای به نام مطالعات سیاههی انتشار وجود دارد. این مطالعه میگوید چه آلایندهای توسط چه نوع فعالیتهایی، به چه میزان و در چه ماههایی از سال انسانها را با خطر مواجه کند.
مسعود پزشکیان با اشاره به پیروزی دوباره ترامپ، خواستار اتخاذ رویکردی عملگرایانه در قبال آمریکا شد و تأکید کرد سیاست ایران نمیتواند از واقعیتهای ژئوپلیتیکی جدا باشد.
روز 6 نوامبر وقتی رسانه ها از پیشتازی و در نهایت پیروزی قطعی ترامپ در انتخابات خبر دادند، نوعی نگرانی در بین تحلیلگران سیاست خارجی کشور ایجاد شد. سؤال اصلی که ذهن همه این تحلیلگران را به خود مشغول داشته این است که آیا سیاست خارجی ترامپ در این دوره جدید نیز تداوم همان سیاستهای خصمانه دوره قبل است و دولت و مردم ایران باز هم باید منتظر تشدید تحریمها، فشارها و توسعه نا امنی در حوزه ژئوپلیتیکی پیرامونی خود باشند؟
پس از کارزار گسترده انتخاباتی اصلاحطلبان برای نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا، که به شکست هریس و مدافعان او در تهران منجر شد، این جماعت غربگرا، اما در چرخشی ۱۸۰ درجهای از مواضع گذشته خود، این روزها از ترامپ به عنوان یک «فرصت» یاد میکنند که نباید به آسانی از کنار آن گذشت.
دولت بنیامین نتانیاهو در اسرائیل، ظاهراً تمام قدرت دیپلماتیک خود را به کار گرفته است تا ترامپ را نسبت به لزوم حملۀ نظامی به تأسیسات هستهای ایران متقاعد سازد. از نگاه دولت نتانیاهو، برنامۀ هستهای ایران به قدری پیشرفت کرده که به صورتِ «شمشیری بالای سر اسرائیل» درآمده است.
جلسه شورای عالی فضای مجازی، عصر سهشنبه (۲۱ آبان ۱۴۰۳) به ریاست «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و گزارشی از نارضایتی اجتماعی در این جلسه مورد بررسی و مطالعه ی دکتر پزشکیان قرار گرفت.
وزیر خارجه کشورمان در فضای مجازی خطاب به ترامپ نوشت: تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد؛ ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید - به نفع همه است.
رهبران عرب حاشیه خلیج فارس نگرانند ترامپ، که یک رشته سیاستهای طرفدار اسرائیل را در دوره اول ریاست جمهوری خود اجرا کرده، در این دوره نیز به جای مهار کردن نتانیاهو، او را جسورتر کند.