تا انتخابات

در مرحلۀ دوم انتخابات ریاست جمهوری در 15 تیر 1403 که به پبروزی و انتخاب دکتر مسعود پزشکیان انجامید شاهد افزایش قابل توجه آرای او به نسبت مرحلۀ اول بودیم و اگر این اتفاق رخ نداده بود قطعا پایان دیگری رقم می‌خورد.
علی لاریجانی رئیس ادوار هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی با دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهوری منتخب مردم دیدار و گفت وگو کرد.

رئیس جمهور منتخب دولت چهاردهم در نامه ای به محمد مخبر نوشت: در وزارتخانه ها و معاونت های ریاست جمهوری از هرگونه عزل و نصب نیروی جدید خودداری گردد.

برگزاری انتخابات برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور در کشورمان و تشکیل دولت چهاردهم، واجد معانی و آثار بسیاری است. بخشی از این معانی و آثار، حاصل است و برخی دیگر، می‌تواند در آینده پدیدار شود؛ بسته به این که رئیس‌جمهور و دولت جدید چه رویکردی را در پیش بگیرند.
چهاردهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت تقریبا 50 درصدیِ مردم در دور دوم به پایان رسید و بار دیگر نشان داد: نظام جمهوری اسلامی صادقانه و بدور از هر گونه شائبه‌ای، امانتِ رای مردم را به درستی ادا نمود.
نخست‌وزیر گرجستان با تبریک به مسعود پزشکیان برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم گفت اطمینان دارد که تلاش‌های وی آینده روشن، با ثبات و امن ایران را تامین خواهد کرد.

تاریخ‌پژوه و کارشناس مسائل سیاسی نوشت: انتخابات دور دوم نشان داد که اگر سیستم تنوع درونی خود را فعال و تشدید کند، به‌راحتی می‌تواند بخشی از آرای خاموش را جذب نماید. آن هم نه‌تنها به نفع تجدیدنظرطلبان یا رفُرم‌خواهان، که حتی انقلابیون نیز در فاصله یک هفته، می‌توانند چهار میلیون به رأی خویش بیفزایند.

مهاجری گفت: کاری که به عنوان دولت سایه انجام می‌شود کارشکنی وجود ندارد. در دولت سایه نشستند با یکسری افراد برای خودشان طرح، ایده، کتاب و مجله می‌نویسند. به نظر من فی‌النفسه خطری ندارد و کارشکنی حساب نمی‌شود. مهم آن جریان پشت‌سر دولت سایه است که آن جریان از اطلاعات آن‌ها به منظور تخریب دولت مستقر بهره‌برداری می‌کند. این کار را با آقای روحانی هم کردند و الان هم همان را تکرار می‌کنند.
یک عضو ستاد قالیباف سه روز بعد از دور دوم انتخابات درباره جلسه مشترک دو نامزد اصلی اصولگرایان قبل از انتخابات دور اول نوشته و طرف مقابل را به عهدشکنی متهم کرده .بلافاصله از ستاد جلیلی یک نفر دیگر آمده و درباره آن جلسه روایت دیگری کرده است. به نظرتان از این دو روایت چه برداشت‌هایی می‌شود؟
سعید جلیلی عصر دوشنبه در دیدار با اعضای ستادهای استانی خود در انتخابات اخیر با بیان اینکه در مردم سالاری و خصوصاً در مردم سالاری دینی، با مبانی معارفی ما، قیام باالقسط و حضور الحاضر، دائمی و همیشگی است، گفت: انتخابات یکی از جلوه‌های زیبا و درخشان مشارکت در فرایند مردم سالاری دینی است، اما واقعیت آن است که مشارکت در امور کشور صرفاً به شرکت در انتخابات هر چهار سال یکبار محدود نمی‌شود.