اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان امروز به بدنام‌ترین چهره سیاسی ژرمن‌ها تبدیل شده است. او جنگ امروز در اوکراین را از اساس اشتباه می‌داند و در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز گاهی ترجیح داده است جانب پوتین را بگیرد و دغدغه‌های امنیتی ساکن کرملین را مشروع بداند. آلمان‌ها دوره صدراعظمی وی را آغاز‌گر وابستگی کشورشان به انرژی روسیه می‌دانند و از این جهت نیز او را سرزش می‌کنند.
ماشین اعمال تحریم‌ها از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا با قدرت تمام در این زمینه فعال شده است و روسیه هدف اعمال تحریم‌ها و اقدامات تنبیهی متعددی قرار گرفته است، به طوری که در اندک زمانی، این کشور ایران را که متحمل بیشترین تحریم‌ها از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا شده است، پشت سر گذاشت.
در روز اول حمله به اوکراین، در همین روزنامه نوشتم پوتین با درک اینکه هر رهبری در روسیه بتواند حیثیت بر باد رفته مردم روسیه را به‌خاطر فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق اعاده نماید، در تاریخ روسیه قهرمان خواهد شد و لذا قصد دارد با بهانه‌گیری نسبت به پیشروی ناتو در نزدیکی مرزهایش، به اوکراین حمله نموده و مقدمتا این کشور را به خاک خود ضمیمه کرده تا در گام‌های بعدی وارد سایر سرزمین‌های بلوک شرق سابق و در آسیای مرکزی و قفقاز شود.
چرا هر نتیجه‌ای از این انتخابات بیرون بیاید، که قاعدتا پیروزی ماکرون با فاصله‌ای در طیف ده تا پانزده در صد خواهد بود، یک فاجعه است، دلیل این است: این اتفاق نه فقط راست افراطی را در پهنه سیاسی فرانسه نهادینه می‌کند، بلکه تیر خلاص به احزاب متعارف چپ و راست فرانسه نیز شلیک خواهد کرد و از این گذشته، پیروزی ماکرون یعنی پیروزی کاندیدای نولیبرالیسم بازار‌های مالی که احتمالا با تشنج‌های بی‌شمار فرودستان شهری از همان ماه‌های نخست پس از انتخابات همراه خواهد شد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت مذاکرات با اوکراین متوقف شده است و کی یف تا کنون پاسخی به پیشنهادات مسکو نداده است.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: یک بار دیگر اعلام می‌کنیم که روسیه هر لحظه آمادگی دارد آرامش را برقرار کرده و آتش‌ بس انسانی اعلام کند تا غیرنظامیان تخلیه شوند.
رئیس جمهور آمریکا گفت، ایران دیگر از آمریکا نمی‌ترسد و چین نیز به آمریکایی‌ها احترام نمی‌گذارد.
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه از ولادیمیر پوتین، همتای روس خود خواست تا «مسئولیت‌پذیر» باشد.
ایالات متحده تحریم‌ هایی را علیه ده‌ها فرد و نهاد روسی از جمله بانک تجاری روسیه و یک شرکت استخراج ارز دیجیتال اعمال کرد.
رهبر جزایر سلیمان روز چهارشنبه در شرایطی از امضای یک توافقنامه امنیتی با چین خبر داد که قرار بود در چند روز آینده یک مقام ارشد امریکایی برای منصرف ساختن این کشور از انعقاد این توافقنامه بحث‌برانگیز به اقیانوس آرام سفر کند.
موشک‌‌‌های روسی روز دوشنبه به لِویو اصابت کرد و در اولین گزارش‌‌‌های مرگ‌‌‌ومیر در این شهر غربی، جایی که صدها‌ هزار آواره برای فرار از درگیری‌‌‌های شدید در آن پناه گرفته‌‌‌اند، حداقل هفت‌نفر کشته شدند. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، ماکسیم کوستیسکی، رئیس اداره نظامی لویو گفت که سه‌موشک به انبارهای خالی نظامی اصابت کرد و موشک چهارم به یک گاراژ برخورد داشت و به موجب آن غیرنظامیان کشته و زخمی شدند. او نگفت که آیا همه این افراد در گاراژ کشته شدند یا چون این گاراژ در نزدیکی یک ایستگاه راه‌‌‌آهن بود، تلفات مربوط به این بخش بوده است. او گفت: «نمی‌‌‌دانم گاراژ هدف نهایی بود یا نه، شاید آنها ایستگاه راه‌‌‌آهن را نشانه گرفته بودند. دیگر چیزی به نام مکان امن نداریم.» با این حال الکساندر پرتسوفسکی، رئیس خدمات راه‌‌‌آهن اوکراین گفت که او هیچ مدرکی مبنی بر اینکه هدف حمله به راه‌آهن بوده است ندارد؛ چراکه برخی از تاسیسات راه‌‌‌آهن در نزدیکی سایت‌‌‌های نظامی قرار دارد.
سازمان آگهی های پرسون