اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

در باب چرایی حضور نظامیان آمریکایی در خاورمیانه، گمانه زنی های بسیاری مطرح است، بالاخص امروز و همزمان با اوج گیری تنش ها در غزه. گروهی مدعی اند که هدف اصلی واشنگتن جهت حضور در منطقه مقابله با قدرت و نفوذ تهران و متحدانش هست؛ خواسته ای که هزینه های بسیاری را بر این بازیگر تحمیل کرده است.
در حالی که آمریکا و اسرائیل جنگی تمام‌عیار را هزاران کیلومتر آن‌طرف‌تر در خاک فلسطین به راه انداخته‌اند، نیروهای نیابتی آنها جنگ دیگری را در داخل ایران اسلامی آغاز کرده‌اند. آنها با ایجاد شکاف و ترویج تحلیل‌های مخدوش و ایجاد محاسبات غلط، اراده‌ها را سست و به باورها حمله می‌کنند. آنها آفت هر ساختار محکم و مقاومی هستند و مثل موریانه‌ها از درون، سازه را تخریب می‌کنند.
یک خبرگزاری آمریکایی گزارش داد که متحدان «دونالد ترامپ» در اقدامی بی‌سابقه از حالا شروع به غربال ده‌ها هزار تن کرده‌اند تا در صورت پیروزی او در انتخابات ۲۰۲۴، قدرت ساکن سابق کاخ سفید در تمامی سطوح در بیشترین میزان قرار داشته باشد.
سخنان امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه با انتقادهای شدیدی از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مواجه شد که ماکرون را به انجام «اشتباهی جدی» متهم کرد.
تمایل و اراده و برنامه‌ریزی غرب و گروه هفت برای تمرکز و جلب دو مجموعه ژئوپلیتیکی مهم یعنی آسیای مرکزی و آفریقاست. هرکدام از این مناطق منطق و پویائی ژئوپلیتیک خود را دارند. اما هر دو برای تداوم پرچالش هژمونی کنونی غرب، مناطق مهمی به حساب می‌آیند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به تحولات غزه و با ادعای این‌که کشورش خواهان نبرد با اسلحه در بیمارستان‌ها نیست، گفت که برنامه هسته‌ای ایران در دستورکار نشست رؤسای‌جمهور آمریکا و چین است.

ترامپ در جدیدترین کلیپ ویدئویی خود در رسانه‌های اجتماعی وعده داده که بابت هر قطره خون آمریکایی که ریخته شود، گالنی از خون دشمن را می‌ریزد و به حمله هفتم اکتبر حماس علیه شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف غزه اشاره کرده است.
بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند بایدن با بازی در زمین نتانیاهوی محکوم به شکست و تشویق پشت پرده او به نسل‌کشی در غزه و تبدیل این منطقه به زمین سوخته، یکی از بدترین خطاهای محاسباتی خود را مرتکب شده است.

درهفته قبل وارد شدن ضربات سنگین به آمریکا پس از تحولات غزه را گوشزد کردم که در صورت تداوم جنایات رژیم اشغالگر قدس و آمریکا در غزه، آمریکا دچار شکست‌های سنگین خواهد شد و بازنده واقعی این جنگ آنان خواهند بود‌. بدون تردید علائم این شکست در حال بروز است که به مصداق‌هایی از آن اشاره خواهم کرد.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورنزدیک به کنگره اعلام کرد، تعداد فلسطینی‌های کشته شده در جریان جنگ رژیم صهیونیستی با جنبش حماس در غزه احتمالا از ۱۰ هزار تن گزارش شده توسط وزارت بهداشت محلی بیشتر است.

رئیس جمهور فرانسه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که کشورش ۸۰ میلیون یورو دیگر را برای کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین اختصاص خواهد داد که بدین ترتیب مجموع کمک‌های پاریس به فلسطین در سال جاری میلادی به ۱۰۰ میلیون یورو می‌رسد.
سازمان آگهی های پُرسون