ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

کاردار پیشین ایران در انگلستان تاکید کرد: ترامپ از جهات مختلف تحت فشار است. نه اینکه اکنون نتواند حمله هوایی انجام دهد و نه اینکه نتواند از کشتی‌ها و ناوگان دریایی خود موشک شلیک کند، اما اکنون می‌بینیم که هر یک از این اقدامات با واکنش‌هایی از سوی ایران روبه‌رو می‌شود.
وزیر خزانه‌داری بریتانیا با اعلام اینکه لندن از زمان آغاز به کار دولت کنونی بیش از ۲۴۰ تحریم علیه ایران وضع کرده است، گفت بریتانیا به همکاری با آمریکا و دیگر شرکای خود برای افزایش فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد. جان هیلی همچنین از تلاش‌های واشنگتن برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک حمایت کرد و گفت لندن برای بازگشایی تنگه هرمز و مقابله با آنچه «فعالیت‌های خطرناک ایران» خواند، اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت، با انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، جنگ علیه ایران را اقدامی فاجعه‌بار توصیف کرد و درباره افول جایگاه جهانی واشنگتن هشدار داد.
«غلامحسین درزی» گفت: محاصره دریایی ایران توسط ایالات متحده و حمله به کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های بین‌المللی، نقض فاحش حاکمیت ایران، آزادی ناوبری و قوانین بین‌المللی دریاها است.
نشریه انگلیسی اکونومیست با بررسی ساختار پیچیده شبکه مالی و تجاری ایران، تحریم‌های جدید آمریکا را بیشتر جنبه تبلیغاتی و لفاظی دانست و نوشت ایران و شرکای تجاری آن می‌توانند با تکیه بر سازوکارهای موجود، فشارهای تحریمی واشنگتن را نادیده بگیرند.
وزارت امور خارجه چین در واکنش به تهدیدهای آمریکا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران و شرکای تجاری این کشور اعلام کرد همکاری پکن با تهران مطابق با قوانین بین‌المللی است؛ موضعی که در ادامه مخالفت چین با سیاست فشار و تحریم واشنگتن علیه ایران مطرح می‌شود.

ارتش پاکستان در پایان سفر فرمانده ارتش این کشور به تهران اعلام کرد که عاصم منیر رایزنی‌های سازنده ای را با مسوولان بلندپایه جمهوری اسلامی ایران پیرامون صلح منطقه‌ای، جلوگیری از تشدید تنش‌ها و بررسی روش‌های حل اختلافات از طریق مذاکره انجام داد.
وضعیت سیاسی در انتخابات آمریکا عجیب و غریب است. بعد از نیکسون، میزان محبوبیت هیچ‌کدام از روسای جمهور آمریکا در تابستان پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای به این اندازه افول نکرده است.
امریکا پس از ناکامی در رسیدن به اهداف خود از مسیر نظامی، اکنون به جنگ اقتصادی تمام‌عیار روی آورده است؛ جنگی که هدف آن صرفاً محدود کردن منابع مالی ایران نیست، بلکه تغییر معادله قدرت و واداشتن تهران به پذیرش شرایطی است که واشینگتن تعیین می‌کند.
وزیر کشور پاکستان که فرمانده ارتش کشورش را در سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران همراهی می‌کرد، گفت: جلسات ما در تهران بسیار مثبت و سازنده بود و امیدواریم این تلاش‌ها راه را برای صلح پایدار در منطقه هموار کند.
تلاش واشنگتن برای جایگزینی فشار اقتصادی به جای بن‌بست نظامی و ارزیابی کاخ سفید مبنی بر اثرگذاری محاصره نفتی، به تحلیل تریتا پارسی ممکن است آمریکا را بار دیگر به سمت خطای محاسباتی تکراری و نادیده گرفتن دیپلماسی سوق دهد.
سازمان آگهی های پُرسون