ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

هنوز مشخص نیست امریکا دقیقا چه پیشنهادهایی را روی میز مذاکره خواهد گذاشت. چنانچه خواسته امریکا کنار گذاشتن کامل قابلیت غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران باشد، تهران این شرط را نخواهد پذیرفت و مذاکرات به شکست خواهد انجامید.
وزارت امور خارجه مصر اعلام کرد: امید است مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا آغازگر مرحله جدیدی باشد که به آرامش و کاهش تنش در منطقه به طور کلی و نوار غزه به طور خاص کمک کند.
رویکرد ایران تاکنون هر ایرادی داشته باشد، اکنون بسیار روشن است. اعلان دوباره پای‌بندی خود به عدم ساخت سلاح هسته‌ای و پذیرش نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای راستی‌آزمایی این تعهد.
رسانه امواج در گزارشی اختصاصی به نقل از یک مقام بلندپایه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در پیش‌نویس ارائه شده از سوی استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در مذاکره با ایران، اشاره‌ای به «برچیدن» برنامه هسته‌ای ایران و تهدید مستقیم نظامی نشده است.
استاندار قزوین در جمع خبرنگاران در کشور عراق مطرح کرد؛

استان قزوین و استان بابل همکاری‌های اقتصادی و علمی را گسترش می دهند

نوذری استاندار قزوین با معرفی ظرفیت‌های متنوع استان قزوین، عنوان کرد: قزوین یک استان بزرگ با ظرفیت‌های ممتاز در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری است؛ ما در حوزه‌هایی چون فولاد، دارو، خودروسازی و سایر صنایع، توانمندی‌های قابل توجهی داریم که می‌تواند زمینه‌ساز گسترش تجارت با کشور عراق باشد.
الاخبار نوشت: فضای خوش‌بینی محتاطانه‌ای در محافل سیاسی و امنیتی اسرائیل نسبت به احتمال پیشرفت در مذاکرات مربوط به توافق تبادل اسرا با جنبش حماس در نوار غزه حاکم شده است؛ این خوش‌بینی بر اساس آن‌چه رسانه‌های عبری از آن به عنوان «نشانه‌های مثبت» در روند تماس‌ها یاد کرده‌اند، شکل گرفته است.
در آستانه گفت‌وگوهای عمان، منابع آگاه از اختلاف نظر شدید میان مقامات ارشد آمریکایی درباره نحوه برخورد با ایران خبر دادند. این اختلاف‌ها به دو دیدگاه متفاوت در میان تصمیم‌گیرندگان کلیدی بازمی‌گردد.
وزیر امور خارجه چین در دیدار با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار امیدواری کرد که این آژانس مسائل ایران را با روحیه‌ای بی‌طرفانه، عینی، عادلانه و حرفه‌ای بررسی و از ترویج استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای حمایت کند.
نشریه خط حزب الله وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی، به نکته مهمی اشاره کرد و خبر داد: ترامپ در نامه اخیر خود، عملاً از شرط گفت‌وگو درباره «مجموعه مسائل منطقه‌ای، موشکی و امنیتی» عقب‌نشینی کرده است.
به نقل از الجزیره، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه افراطی وی باید موضوعات حساسی را در آینده نزدیک تعیین تکلیف کنند، در غیر این صورت کابینه به شکل خودکار سقوط کرده و انتخابات زودهنگام برگزار می‌گردد.
مذاکرات امروز در هر چارچوبی انجام شود؛ قطعاً اصول کلی آن در بالاترین سطوح سیاسی کشور به تصویب رسیده است.این برداشت بسیار روشنی است؛ چون نظردهنده نهایی درباره انجام و عدم انجام چنین مذاکراتی در ایران شناخته شده است و همه مسئولین کشور نیز بارها آن را گفته‌اند و اصولاً کسی جرأت انجام آن را بدون تصویب رسمی ندارد.
در بحبوحه افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی میان تهران و واشنگتن، و در حالی که سایه تهدیدهای دونالد ترامپ بر فضای روابط دو کشور سنگینی می‌کند، نمایندگان ایران و آمریکا روز شنبه در عمان، بدون دیدار مستقیم، به گفت‌وگویی حساس و سرنوشت‌ساز وارد می‌شوند. این نشست غیرمستقیم، که با میانجی‌گری عمان برگزار می‌شود، می‌تواند نقطه عطفی در روابط پرتنش دو کشور پس از چهار دهه دشمنی باشد—یا به تعبیر تحلیل‌گران، آخرین فرصت پیش از تقابل.
در شرایطی که مذاکرات میان ایران و آمریکا وارد فازهای حساس‌تری شده، هجمه‌ها و عملیات روانی علیه این روند نیز شدت گرفته است؛ پدیده‌ای که بدون درک نقش رژیم صهیونیستی در هدایت این جریان، نمی‌توان آن را به‌درستی تحلیل کرد. تل‌آویو با نگاهی بحران‌محور، از هرگونه تنش‌زدایی در منطقه واهمه دارد؛ چرا که صلح، اساساً با منطق موجودیت این رژیم در تضاد است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره گفتگوهای غیرمستقیم میان تهران – واشنگتن در روز شنبه ۲۳ فروردین ماه در عمان گفت: ما روز شنبه با ایران مذاکره می کنیم و نشست مهمی با آنها داریم.
سازمان آگهی های پرسون