ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

مقام امنیتی سابق رژیم صهیونیستی:

بهتر بود جنگ با ایران اصلاً آغاز نمی‌شد

تامر هیمن، رئیس سابق اداره اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، با اعتراف به بی‌نتیجه بودن تجاوز علیه ایران گفت: توافق اخیر میان ایران و آمریکا ثابت کرد که اهداف جنگ محقق نشده است و اساساً شروع این جنگ اشتباه بود.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از امضای یادداشت تفاهم پایان جنگ توسط روسای جمهور ایران و آمریکا استقبال و خاطرنشان کرد که اکنون در بحث‌های فنی برای اجرای این توافق مشارکت خواهد کرد.

وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای، از امضای یادداشت تفاهم ایران و آمریکا برای پایان جنگ استقبال کرد و پایبندی ایران به تعهدات ان‌پی‌تی را ستود.
هر بار که نشانه‌ای از پیشرفت در مذاکرات میان ایران و آمریکا ظاهر می‌شود، دو روایت همزمان شکل می‌گیرد: روایتی که از پنجره دیپلماسی به موضوع نگاه می‌کند و آن را فرصتی برای مهار بحران می‌داند و روایتی که بر سابقه بی‌اعتمادی میان دو کشور تکیه دارد و هر توافقی را موقتی و شکننده توصیف می‌کند.
در تابستان ۱۴۰۲ وقتی هنوز طوفان الاقصی رخ نداده بود، تنش‌های مرزی خاکی و آبی سنگینی بین رژیم صهیونیستی و دولت وقت لبنان (نجیب میقاتی) رخ داد، میقاتی و ارتش لبنان به وضوح به حزب ا... تکیه داشتند.
طبق گزارش رسانه‌های اسرائیلی، واشنگتن به دلیل نگرانی از اقدامات تخریبی تل‌آویو، از افشای جزئیات توافق با ایران نزد مقامات اسرائیل خودداری کرده است. مقامات اسرائیلی این اقدام را گواهی بر بحران اعتماد بین دو طرف می‌دانند.
بلومبرگ با انتشار جزئیاتی از پیش‌نویس توافق موقت ایران و آمریکا گزارش داد که به دلیل در جریان بودن مذاکرات فنی، احتمال تغییر در متن توافق پیش از امضا وجود دارد. بر اساس این پیش‌نویس، صادرات نفت و یک برنامه اقتصادی ۳۰۰ میلیارد دلاری در مرکز توجه قرار دارند.
وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد کشورش در صورت شکل‌گیری عملیات مین‌روبی در تنگه هرمز آمادگی مشارکت دارد، اما این اقدام تنها با موافقت هم‌زمان ایالات متحده و ایران، وجود چارچوب حقوقی بین‌المللی و تایید نهادهای اروپایی و پارلمان آلمان امکان‌پذیر خواهد بود.
سازمان آگهی های پُرسون