ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

گاهی احساس می‌شود وزیر خارجه و مقامات دیگر دولت یادشان رفته چرا و به چه علتی این دولت رای آورده! خب گاهی آدمی مجبور است تن به حرکات موزون بدهد، اما بیشتر از آن را که نخواسته‌اند!
به قدرت رسیدن مجدد دونالد ترامپ در آمریکا از نظر عده‌ای از صاحبنظران یک تهدید برای کل جهان است ولی عده‌ای آن را یک فرصت تلقی می‌کنند. این تفاوت دیدگاه به میزانی که حکایت از تضاد کامل در ارزیابی‌ها داشته باشد، در عالم سیاست پدیده‌ای کم‌سابقه است.
وال استریت ژورنال نوشت: با وجود دشمنی‌های متقابل بین ایران و امریکا، برخی از افرادی که با ترامپ کار کرده‌اند احتمال یک توافق دیپلماتیک آمریکا با ایران را در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ منتفی نمی‌دانند.

بازگشت ترامپ، تحلیل پیچیده‌ای را از آن‎چه می‌تواند برای ایران، چه از نظر فرصت‌ها و چه از نظر چالش‌ها، به ارمغان بیاورد، می‌طلبد.
یکی از بدترین ویژگی‌های سیاستمداران اسیر کلیشه شدن آنها است. سیاستمدار حاذق هیچ‌گاه هیچ پدیده‌ای را ذاتاً تهدیدآمیز یا مطلقاً فرصت‌آفرین نمی‌بیند. بلکه هر پدیده‌ای را همزمان واجد ظرفیت‌های تهدیدآمیز یا فرصت‌زا می‌داند و نحوه رفتار و واکنش خود را عامل تعیین‌کننده در تبدیل تهدید به فرصت و برعکس می‌داند. در واقع، سیاستمداران کارکشته و فعال، در برابر پدیده‌های بیرونی منفعل نیستند و به کنشگری خود در ایجاد ظرفیت‌های جدید باور دارند.
دو ماه پیش رو تا ورود رسمی ترامپ به کاخ سفید بسیار حیاتی است بدین منظور که جمهوری اسلامی ایران می‌بایست پلن خود را برای تعامل با دولت جدید امریکا اعلام کند. این متغیر نیز در شرایط ملتهب کنونی خاورمیانه صادق است. البته که این موضوع به تحولات خاورمیانه و مقوله برقراری احتمالی آتش‌بس در لبنان و غزه منوط است.
«رافائل گروسی» پس از یک نشست مرتبط با انرژی هسته‌ای در یک کنفرانس خبری در رم در پاسخ به سوالی درباره سفر به پایتخت ایران گفت: شاید تا چند روز دیگر؛ البته هنوز باید زمان را تأیید کنیم؛ اما این کار انجام خواهد شد.
معاون نخست‌وزیر ارمنستان تاکید کرد که کشورش هرگز در تعاملات و پیگیری سیاست‌های سیاسی و اقتصادی و امنیتی خود تصمیمی نمی‌گیرد که به منافع ایران آسیب برسد.
«در کشور ما اظهارنظرها بدون توجه به عواقب آنها صورت می‎‌گیرد که می‌تواند به‌عنوان یک سند در دادگاه و محکمه بین‌المللی به کار بیاید. دادگاه‌ها در آمریکا که به ناحق ایران را محکوم می‌کنند، مقدار زیادی از مستندات‌شان اظهارنظرها و بیانیه‌های مقامات ایرانی است. ما وقتی صحبت می‌کنیم و به هیجان می‌آییم متوجه نمی‌شویم که اظهارات یک مقام دولتی حرف‌هایش سند است و می‌تواند ایجاد مسئولیت کند.»
تنش‌های احتمالی میان ایران و اسرائیل و تأخیر دولت آمریکا در ورود به مذاکرات جامع، به مذاکرات محرمانه‌ای برای تفاهم موقت و کاهش تنش میان ایران و ایالات متحده اهمیت بخشیده است.
بدون شک انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا نتایج منفی بیشتری نسبت به انتخاب کامالا هریس برای ایران در بر خواهد داشت. معنای حرف من این نیست که کامالا هریس برای ایران خوب است، بلکه معنایش این است که انتخاب هریس بدی کمتر و آسیب کمتری برای جمهوری اسلامی ایران دارد.
سفیر اسبق ایران در آلمان که به اجبار قانون منع به کارگیری مجدد بازنشستگان از سمت خود در دولت روحانی کناره‌گیری کرد، می‌گوید امکان مذاکره با ترامپ وجود دارد.
ناظران با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مدعی‌اند که در صورت بازگشت دونالد ترامپ، تهران ممکن است در شرایط دشواری قرار گرفته و سیاست تنش‌زدایی این کشور با غرب به بن‌بست برسد. این گروه به رویکرد دولت اول ترامپ در ارتباط با تهران اشاره کرده و می‌گویند، در صورت بازگشت او به کاخ‌سفید، بعید است به‌واسطه یارکشی‌های اسرائیل، استراتژی واشنگتن در ارتباط با تهران تغییر کند.
گروسی در دیدارهای قبلی خود با مقامات سازمان انرژی اتمی به‌جای کلیدواژه «تفاهم با تهران»، بر روی «پروژه مهار هسته‌ای ایران» از طریق به‌کارگیری ابزارهای سلبی (ازجمله استناد تروییکای اروپایی به مکانیسم ماشه و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد) تکیه می‌کرد، اما به‌محض پدید آمدن نشانه‌های تغییرات ترکیبی در مدل بازدارندگی خبر از تفاهم با ایران می‌دهد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین، اعلام کرد که این سفارت‌خانه با هماهنگی وزارت امور خارجه، در حال پیگیری و اتخاذ تدابیر لازم جهت استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای اطمینان از تداوم ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم آلمان است.

سازمان آگهی های پرسون