اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

کالابرگ این روزها به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم، دولت و مجلس تبدیل شده است. طبق قانون باید اعتبار کالابرگ افزایش پیدا کند اما هنوز این تکلیف عملی نشده است. حالا طرحی تازه روی میز مجلس است که طبق آن باید گام‌به‌گام و از نیازمندترین اقشار، ترمیم کالابرگ را شروع کرد.
شاخص کل بورس تهران در دومین روز معاملاتی هفته با افت ۲۱ هزار و ۷۹۶ واحدی به سطح ۴ میلیون و ۷۵۵ هزار واحد رسید؛ هرچند روند نزولی بازار نسبت به روزهای گذشته با شیب کمتری ادامه یافت.
برای سومین بار در یک سال اخیر کشورمان آماج جنگ تحمیلی نظامی و اقتصادی قرار گرفته؛ اما این بار نیز هدف اصلی دشمن یعنی فشار به تأمین بازار داخلی شکست خورده است.‌
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند گفت: بر خلاف آنچه رسانه‌های معاند القا می‌کنند؛ تجمعات شبانه مردمی نه تنها مزاحم فعالیت اقتصادی نیست، بلکه در برخی موارد به رونق کسب‌وکارها نیز کمک کرده است.
در حالی که مسئولان از تسویه روزانه یا حداکثر پنج‌روزه خریدهای کالابرگی خبر می‌دهند، برخی فروشندگان می‌گویند مطالباتشان هفته‌ها و حتی ماه‌هاست پرداخت نشده و این موضوع فعالیت آن‌ها را با مشکل مواجه کرده است.
بازار سرمایه در ادامه روند نزولی روزهای اخیر، امروز نیز با افت بیش از ۱۲۰ هزار واحدی شاخص کل همراه شد و به سطح ۴ میلیون و ۷۷۳ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.
همزمان با ادامه بازنگری دولت در وضعیت اقتصادی خانوارها، روند اصلاح دهک‌بندی یارانه‌بگیران در تیرماه ۱۴۰۵ نیز ادامه یافته است؛ به‌طوری که تازه‌ترین آمارهای رسمی از افزایش تعداد مشمولان دهک‌های اول تا سوم خبر می‌دهد.
شرکت پتروشیمی نوری با عبور موفق از حساس‌ترین مراحل پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی پروژه تولید گازوئیل یورو ۶، تنها یک گام تا بهره‌برداری کامل فاصله دارد. با آغاز فعالیت این واحد، نوری به نخستین و تنها تولیدکننده گازوئیل یورو ۶ کشور تبدیل می‌شود؛ سوختی با گوگرد کمتر از ۱۰ ppm که ضمن ارتقای کیفیت سوخت داخلی، مسیر ورود ایران به بازارهای بین‌المللی سوخت پاک، به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل دریایی، را هموار خواهد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اجلاس وزرای کار و اشتغال بریکس، بر ضرورت شکل‌گیری نظمی عادلانه در اقتصاد جهانی تأکید کرد و خواستار گسترش همکاری‌های چندجانبه میان کشورهای عضو شد.
با شارژ شدن اعتبار کالابرگ سرپرستان خانوارهایی که رقم انتهای کد ملی آنها ۷ ، ۸ و ۹ است، امکان خرید از تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌های طرف قرارداد با سامانه کالابرگ فراهم شد.
بازار سرمایه هفتمین روز متوالی افت خود را پشت سر گذاشت و شاخص کل بورس با کاهش ۳۰ هزار واحدی، به زیر کانال ۴.۹ میلیون واحد سقوط کرد.
بازار سرمایه امروز نیز به روند نزولی خود ادامه داد، اما شتاب افت شاخص کل نسبت به روز گذشته کاهش یافت و این نماگر با افت ۴۲ هزار واحدی در سطح ۴ میلیون و ۹۲۴ هزار واحد ایستاد.
رئیس‌جمهور در نشست ویژه راهبری تأمین کالاهای اساسی، بر تسریع در اجرای تعهدات ارزی تأکید کرد و گفت دولت با همه ظرفیت‌های خود از فعالان اقتصادی حمایت خواهد کرد.
توزیع رایگان برخی اقلام اساسی در سبد نیازهای خانوار با تخصیص یک میلیون تومان یارانه غیرمستقیم به هر فرد در قالب کالابرگ الکترونیکی که شاید پارسال بخشی از مشکل معیشتی مردم و به ویژه اقشار آسیب پذیر را رفع می کرد، اکنون کارایی خود را از دست داده و حتی نیازهای یکی دو وعده غذایی مردم را تأمین نمی‌کند.
بازار سرمایه تحت تأثیر تداوم ریسک‌های غیرسیستماتیک، پنجمین روز نزولی خود را پشت سر گذاشت و شاخص کل با افت حدود ۸۹ هزار واحدی، کانال ۵ میلیون واحد را از دست داد.
پُرسون از نبرد صنعت با بی‌برقی گزارش می‌دهد:

شلاقِ بی‌برقی بر پیکرِ زخمی فولاد خوزستان

محدودیت برق برای صنایع آسیب‌دیده از جنگ، تنها یک تصمیم مدیریتی نیست؛ مانعی در مسیر بازسازی تولید ملی است. فولاد خوزستان که هنوز درگیر ترمیم خسارت‌های جنگ چهل‌روزه است، امروز برای احیای خطوط تولید بیش از هر زمان دیگری به برق نیاز دارد، اما همچنان با خاموشی و محدودیت انرژی دست‌وپنجه نرم می‌کند.
بورس تهران در پایان معاملات امروز با یکی از سنگین‌ترین موج‌های فروش مواجه شد؛ تشدید درگیری‌های نظامی در خلیج فارس، نااطمینانی را به اوج رساند و باعث شد 85 درصد بازار در محدوده منفی بسته شود.
مرکز آمار ایران با هدف رصد دقیق وضعیت اقتصادی، گزارش فصلی اقتصاد ایران مربوط به زمستان ۱۴۰۴ را منتشر کرد. این گزارش، بازتاب‌ آخرین تغییرات در حوزه‌های اشتغال، تورم، حساب‌های ملی و ... است.
امروز شنبه ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۵، معاملات در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با روندی صعودی برای اکثر ارزهای کلیدی همراه بود. بر اساس آخرین نرخ‌های اعلامی در تابلوی معاملات، بازار شاهد نوسان مثبت در قیمت حواله ارزها بود که نشان‌دهنده تداوم تقاضا و تغییرات در مبادلات تجاری کشور است.
سازمان آگهی های پُرسون