اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

طبق اعلام بانک مرکزی نرخ ارز، شاخص بورس و همچنین قیمت مسکن در خرداد امسال نسبت به ماه قبل افزایشی بوده است.
‎پرسون در گفتگو با اقتصاددانان بررسی می کند؛

‎ یارانه بلای جان اقتصاد/ پول پاشی ممنوع

‎به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در کشور چشم اقشار کم درآمد این روزها به جیب دولت جدید است و در انتظارند تا ببینند پرداخت یارانه، کمک معیشتی و ارائه طرح هایی همانند عرضه کوپن چگونه به اجرا در می آید.
به دنبال تغییر رویکرد سیاست‌گذاری پولی در بانک مرکزی، بررسی تحولات اقتصادی، اطلاع‌رسانی و گزارش‌دهی منظم و ماهانه اقدامات انجام شده به منظور جهت‌دهی صحیح به انتظارات تورمی و تحقق اهداف بانک مرکزی در راستای حفظ ارزش پول ملی و مساعدت به رشد اقتصادی در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس، خلاصه‌ای از مجموعه تحولات اقتصاد کلان و اقدامات بانک مرکزی در راستای دستیابی به اهداف و ماموریت‌های یاد شده در خردادماه 1400 به شرح ذیل ارائه می‌شود.
روز پنج‌شنبه، برای معامله‌گران بازار ارز و سکه اهمیت زیادی داشت. دلار روز چهارشنبه تا سطح حساس ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان عقب‌نشینی کرده و سکه امامی نیز در همان روز به زیر مرز ۱۰ میلیون و۵۰۰ هزار تومان رفته بود.
فرهاد نیلی وضعیت حکمرانی پولی در کشور را تشریح کرد. به گفته این اقتصاددان، سیاستگذار پولی گرفتار دو خطای «ارتکاب» و «غفلت» است. به این معنا که بانک ‌مرکزی در کشور بسیاری از اموری را که باید انجام دهد، انجام نمی‌دهد و در مقابل مرتکب کارهایی می‌شود که یک بانک ‌مرکزی نباید انجام دهد.
محمدولی در گفت‌و‌گو با پرسون مطرح کرد؛

ثبات و رونق بازار طلا در گرو عدم نوسان در بازار ارز

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر بیان کرد: اگر نوسان نرخ دلار ادامه یابد؛ استقبال و تقاضا برای خرید و داد و ستد مصنوعات طلا ایجاد نمی‌شود.
حداقل در یک دهـه گذشتــه ثابت شد که مساله اقتصاد باید اولویت اول مسائل ایران باشد و دولت آینده هم با حل مساله اقتصاد، شعارها و برنامه‌های خودش را تنظیم کرد. مساله اقتصاد ایران هم کاملا واضح است که چه اولویت‌هایی دارد و راهکارهای تحقق و اجرای اولویت‌ها چگونه باید باشد.
هدف یادداشت حاضر این است که نشان دهد وقوع یک اتفاق غیراقتصادی بسیار مهم و مثبت (یا منفی) چگونه می‌تواند نرخ تورم را از کانال تغییر جهت انتظارات، به سرعت کاهش (یا افزایش) دهد.
اعلام آمادگی آمریکا برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای موجب شد که قیمت دلار از زندان قیمتی ۱۴ روزه رها شود. روز سه‌شنبه اسکناس آمریکا با توجه به برگشت احتمال عامل مذاکره، با فشار فروش مواجه شد و در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر روی محدوده ۲۴ هزار و ۷۸۰ تومان قرار گرفت.
عموم مردم خواهان سامان‌دادن به اقتصاد هستند اما راه‌حل‌های مورد نظر آنها با یکدیگر تزاحم کامل دارد. این خود مشکل بزرگی در مسیر هر نوع برنامه‌ریزی اقتصادی ایجاد می‌کند.
این روزها برخی عنوان می‌کنند که عامل اصلی موفقیت دولت آینده «تیم اقتصادی هماهنگ» است؛ اما اینکه تیم هماهنگ تنها باعث موفقیت عملکرد یک دولت شود، بیشتر شبیه افسانه است و حتی می‌تواند عامل دردسرساز دولت آینده شود.
درست است که کشورمان از نعمت نفت برخوردار است، اما به دلیل قرار گرفتن درآمد نفتی در بودجه دولت این موضوع در زمینه تحریم های نفتی به شکل مستقیم به تمامی قسمت های اقتصاد ایران ضربه وارد می کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: معتقد به بی‌اثر بودن تحریم‌های اقتصادی نیستیم؛ اما تنبلی‌ها و خودتحریمی‌ها در دولت روحانی نقش ممتازی در شرایط و چالش‌های امروز کشور دارد.
از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال از چک‌های جدید صیادی که مبادله شده‌اند حدود ۳.۵ درصد و از چک‌های قدیمی ۸.۵ درصد آن‌ها برگشت خورده است.
شاید مهم‌ترین سؤال این روزهای اقتصاد ایران قیمت دلار در ماه‌های آتی و به‌ویژه در دولت جدید باشد. پرسشی که از اقتصاد فراتر رفته و کلیت زندگی مردم را در برگرفته و نقل هر محفل و مجلسی است.
در تمامی کشورهای توسعه یافته، همواره نقش SMEها در توسعه اقتصادی وصنعتی کشور غیر قابل انکاراست، مشاغلی که در خانه‌های شخصی در کارگاه های کوچک و بعضا با مشارکت خانواده و افراد اندک شکل می‌گیرد.
مهمترین چالش دولت سیزدهم که باید درباره آن تصمیم‌گیری شود، نرخ ارز است. نرخ ارز باید مشخص شده و در محدوده‌ای حفظ شود تا بتوان بقیه کارها را با تثبیت نرخ ارز ادامه داد. به گفته وی اصلاح سیاست‌های ارزی یکی از مهمترین اولویت‌های اقتصادی ایران است، در غیر این صورت بحث سوداگری در سایر بازارها باقی خواهند ماند و نمی‌توان به سمت تولید و بهبود این بخش حرکت کرد.
در نشست گفت و گو و هم اندیشی با فعالان بورس و بازار سرمایه عنوان شد:

آخرین خبرهای مدیرعامل فولاد خراسان از سرمایه گذاری های توسعه ای و رشد تولید

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان از توفیقات این مجتمع در تامین مواد اولیه و ارتقای تولید این مجتمع علیرغم موانع و چالش های موجود در یک سال گذشته خبر داد و افزود: با وجود تکمیل زنجیره تولید در داخل سایت فولاد در نیشابور، در یک سال گذشته 2100 میلیارد ریال سرمایه گذاری در زمینه های توسعه ای و زیرساختی از سوی بزرگ ترین قطب صنعتی شرق کشور صورت گرفته است.

بازار کار ایران، بسیار نامهربان است. آمار‌ها نشان می‌دهند که تنها حدود ۴۰ درصد از ایرانی‌هایی که در سن کار هستند و می‌توانند کار کنند، عملاً فعالیت اقتصادی دارند و ۶۰ درصدِ بقیه، از منظر اقتصادی «وابسته» به حساب می‌آیند. این نسبت در کشوری مانند ویتنام ۷۶ درصد به ۲۴ درصد است، به این معنی که «نرخ مشارکت اقتصادی» در ویتنام، ۷۶ درصد است و این کسر از جمعیتِ قادر به کار، در بازار کار حضور دارند.
در سومین روز هفته، دلار نتوانست در مسیر صعودی قدم بردارد و قدرت در دست فروشندگان بازار بود. ساعت ۴ بعدازظهر روز دوشنبه دلار در بازار آزاد ۲۵ هزار و ۱۰ تومان قیمت خورد که ۱۸۰ تومان کمتر از روز یکشنبه بود. فعالان بازار نسبت به افت قیمت دلار دیدگاه‌های متفاوتی داشتند
سازمان آگهی های پرسون