سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پی حادثه آتش سوزی در استان نینوی عراق و کشته و مجروح شدن شهروندان عراقی به دولت و مردم این کشور تسلیت گفت و آمادگی بخش‌های بهداشت و درمان ایران برای کمک به آسیب دیدگان را اعلام کرد.
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به دبیرکل، رئیس مجمع عمومی و رئیس شورای امنیت با محکوم کردن شدید لفاظی‌های نخست وزیر رژیم اسرائیل و اعتراض به نقض دائم و آشکار قوانین بین المللی از سوی این رژیم، اعلام کرد: برای دفاع از منافع ملی خود از اعمال حقوق مشروع و ذاتی خود دریغ نخواهیم کرد.
بلد بودن زبان دنیا در میدان عمل/ بهار دیپلماسی ایران در 2 سال گذشته

در دوسال گذشته با چه کشورهایی ارتباط برقرار شد؟

ایران در حوزه دیپلماتیک توانسته طی ۲سال گذشته روابط خود را با کشورهای قابل‌توجهی ازسر گیرد که در دولت مدعی بلد بودن زبان دنیا، روابط با آنها قطع شده بود.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در نامه‌ای به رئیس شورای حقوق بشر و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از رویکرد و مواضع جانبدارانه جاوید رحمان، در حمایت از گروهک‌های تروریستی و تروریست‌ها به شدت انتقاد کرد.
در دیدار وزیران امور خارجه ایران و جیبوتی در نیویورک اتفاق افتاد

جمهوری جیبوتی خواستار برقراری روابط همه جانبه با ایران

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با «محمود علی یوسف» وزیر امور خارجه جیبوتی دیدار و گفتگو کرد.
رئیس‌جمهوری گفت: محور ارتباطات ما در همه دیدارها با سران اقتصادی کشورها در سفر به نیویورک توجه به ارتباطات تجاری و اقتصادی با کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بود.
بر کسی پوشیده نیست که پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دهه ۱۹۷۰ میلادی، موجب ایجاد تغییرات بزرگ ژئوپلیتیکی در منطقه خاورمیانه و به طور خاص غرب آسیا شد. در این راستا، یکی از مهمترین پیامد‌های این رویداد، شکل گیری اتحاد‌ها و رقابت‌های جدید در سطح منطقه بوده است. به عنوان مثال ایران که سال‌ها جز متحدان راهبردی آمریکا در خاورمیانه بود، به یکباره به جبهه رقبا و دشمنان این کشور پیوست و  به تدریج اقدام به توسعه نفوذ خود در منطقه غرب آسیا از طریق شکل‌دهی به محور مقاومت نیز کرد.
محسن پاک‌آیین، سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان معتقد است عملیات نظامی باکو با عدم حمایت ارمنستان از جمهوری‌خودخوانده قره‌باغ احتمالا به اهدافش خواهد رسید.
منابع خبری امروز (پنج‌شنبه) از ورود رئیس جمهوری سوریه به پکن خبر دادند.
با پیچیدگی تاریخی، روانی و سیاسی باید گفت روابط آمریکا و ویتنام از پویایی و کنشگری خاصی برخوردار است. پویایی آن به منطق ترکیب استراتژیک و اقتصادی آن پیوند دارد. این محاسبات اقتصادی که ویتنام را به سمت پیوند با آمریکا برده است. آمریکا هم در راستای سیاست‌های کلان خود، ویتنام را وارد زنجیره تولید نیمه‌هادی‌ها می‌کند که خود بحثی استراتژیک است. در سطح استراتژیک، با وجود اینکه چین طرف اول تجاری ویتنام است؛ اما آنچه آمریکا و ویتنام را به هم نزدیک می‌کند، نگرانی از برآمدن بیشتر چین و هژمونی چین در منطقه شرق آسیاست.
سازمان آگهی های پرسون