احزاب و شخصیت ها

آخرین و مهمترین خبرهای احزاب را بدون جهت گیری و جناح بندی خاص در صفحه احزاب رسانه مستقل پرسون بخوانید.

«رای باطله همواره در انتخابات وجود داشته است. تفاوت این دوره با دوره‌های قبل، نسبت رای باطله با مشارکت و همچنین نسبت رای باطله با بالاترین آرای کسب شده برای حضور در مجلس است. یعنی در گذشته اگر رای باطله حتی به همین اندازه هم داشتیم، نسبت تعیین‌کنندگی زیادی با تعداد مشارکت‌کنندگان نداشت، اما این‌بار، رای باطله نشان‌دهنده نوعی نگرش رفتار رای‌دهندگان به شرایط سیاسی است که میزان رای باطله را قابل تامل می‌کند.»
نکته قابل توجه، کمترین میزان مشارکت در ادوار انتخابات مجلس در نخستین دولت‌های روسای جمهوری است که اول به ابراهیم رئیسی رسیده سپس محمود احمدی نژاد. از سویی در همین ۲ دوره شاهد حضور چهره‌های نزدیک به دولت در مجلس شورای اسلامی هستیم تا جاییکه نگرانی‌ها از حضور تندرو‌ها اینبار بیش از پیش شدت گرفته است.
مجبورم تکرار کنم، هیچ برنامه‌ای ندارید، هیچ. نه شما و نه رقبای‌تان. ممکن است برای کاری اجرایی و البته با هزینه بسیار زیاد مفید باشید ولی اداره کشور فراتر از امور اجرایی است. لطفا وقت مردم را تلف نکنید.
برداشت خود من این است که یکی از آسیب‌هایی که در شانا ایجاد شد این بود که بعضاً به فرایندهایی که خود به وجود آورده بود استوار نبود و فرایندهای انتخاباتی خود را کنار گذاشت و از آن‌ها عدول کرد. این امر باعث شد که یک نگرانی و اختلاف در درون جریان شورای ائتلاف به وجود بیاید
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس یازدهم، در واکنش به ادعای بداخلاقی‌های انتخاباتی و پول‌پاشی از طرف برخی کاندیداها که انتقاد تعدادی از نمایندگان را در صحن علنی روز گذشته به همراه داشت، در گفت‌وگو با «شرق» گفت: «این شائبه از آنجایی رخ داد که احراز هویت افراد برای رأی‌گیری صرفا با کارت شناسایی و کد ملی انجام شده است.»
فعال سیاسی اصولگرا گفت: رقم رأی باطله همان رقم ۱۰ تا ۱۵ درصد است که آمار آن در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ درصد بود که به نظر می‌رسد در انتخابات امسال تاحدود ۲۰ درصد پیش رفته است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که این‌که تعیین تکلیف نمایندگان تهران در مجلس دوازدهم به دور دوم انتخابات کشیده شده است به خاطر تعدد لیست‌ها بوده که انتظار می‌رود در دور دوم توافقاتی صورت گیرد تا مردم بتوانند درباره کاندیداها تصمیم‌گیری کنند.
آخرین اجلاسیه مجلس خبرگان پنجم به ریاست احمد جنتی درحالی برگزار شد که او به دلیل کهولت سن، حسن روحانی به دلیل ردصلاحیت و صادق لاریجانی به دلیل عدم حدنصاب آرا دیگر در مجلس خبرگان ششم حضور نخواهند داشت.
سید محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات که پیش از این اخباری مبنی بر مشارکت او در انتخابات مجلس منتشر شده بود می گوید در این انتخابات شرکت نکرده است.
ادامه راه گذشته؟ یا چرخش به سمت پایداری؟ یا تقلید از روش لاریجانی؟

3 سرنوشت احتمالی برای قالیباف

طی سال‌های متمادی با قالیبافی روبه‌رو بوده ایم که اگرچه به تندروی پایداری‌چی‌ها نبوده اما نوسان شخصیت سیاسی او به‌گونه‌ای است که اصول او در فضای سیاسی کشور به درستی مشخص نیست.
ناصر ایمانی می گوید: مشکل اصولگرایان مشکل قدرت است، آنها احساس می کنند که در قدرت هستند و در قدرت هم خواهند ماند، بنابراین انشقاق حاصل می شود چون احساس می کنند در قدرت ماندنی هستند.
آیت الله جوادی آملی خطاب به مبلغان:

هر کجا که می روید حوزه را با خودتان ببرید

آیت الله جوادی آملی خطاب به طلابی که به تبلیغ می روند، گفتند: در ایام تبلیغ از کار علمی و درس و بحث غافل نباشید، هرکجا که می روید حوزه را به همراه خودتان ببرید!