به گزارش سایت خبری پُرسون، از اصفهان؛ مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در حال حاضر هیچ مشکلی در تأمین گندم و آرد برای نانواییها در استان وجود ندارد و هیچ کمبودی در زمینه آرد یا نان در اصفهان گزارش نشده است.
وی مشکل اصلی نانوایان را عدم همخوانی هزینههای پخت نان با قیمتهای اقتصادی دانست و گفت: با وجود تدابیر دولتی برای جبران از طریق کارمزدها، افزایش هزینههای تأمین اجتماعی و حقوق دستمزد، این صنف را با چالش مواجه کرده است.
اشتغالزایی و توسعه پروژههای کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه سخنان خود به برنامههای توسعهای این سازمان اشاره کرد و از ۲۱۸ پروژه در دست اجرا با اعتباری بالغ بر ۱۱۷۲ میلیارد تومان خبر داد. از این مبلغ، ۱۰۴۷ میلیارد تومان توسط سرمایهگذاری بخش خصوصی تأمین شده است. این پروژهها شامل حوزههای مختلفی از جمله عشایر، زیرساختهای آبوخاک، احداث گلخانه و باغبانی، دام و دامپروری، طرحهای تعاونی روستایی، شیلات و صنایع تبدیلی و غذایی هستند.
مرادمند همچنین به اشتغالزایی مستقیم ۷۳۷ نفر از این طرحها و بهرهمندی غیرمستقیم حدود ۲۱ هزار و ۹۷۷ خانوار از مزایای آنها اشاره کرد. وی از مشارکت بخش خصوصی در پروژههایی مانند یک کارخانه صنایع لبنی، یک کارخانه آرد و دو گلخانه بزرگ با مساحتهای ۷ و ۶ هکتار خبر داد.
چالشهای تولید گندم و برنامههای آتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، سال زراعی جاری را با چالشهای زیادی از جمله بارشهای کم در زمستان و نوسانات دمایی شدید توصیف کرد که تأثیر منفی بر تولید گندم داشته است. وی با تأکید بر کاهش عملکردها به دلیل خشکسالی، از برنامهریزی برای بهرهوری مناسب از منابع آبی موجود و کاهش وابستگی به آب در فعالیتهای کشاورزی خبر داد
جایگاه اصفهان در تولید شیر و گوشت قرمز
مرادمند در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت تولید محصولات دامی در استان اصفهان پرداخت و اعلام کرد که اصفهان با تولید ۷۳ هزار تن گوشت قرمز، نزدیک به ۸ درصد از تولیدات کشور را به خود اختصاص داده است. وی اصفهان را یکی از صادرکنندگان مهم گوشت گوساله معرفی کرد، اما به دلیل تمایل بیشتر مردم به مصرف دام سبک، این استان واردکننده دام سبک است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از طرح حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش پرواربندی دام خبر داد و گفت: که تلاش میشود با حمایت از واحدهای پرواربندی و دامهای پربازده، تولید گوشت قرمز دام سبک در استان و کشور ارتقا یابد.
وی همچنین از جایگاه برتر اصفهان در تولید شیر خام کشور خبر داد و گفت: با تولید ۱ میلیون و ۹۳۰ هزار تن شیر خام، اصفهان ۱۵ درصد از تولید شیر خام کشور را به خود اختصاص داده و در این زمینه رتبه اول را دارد." مرادمند این افزایش تولید را مرهون بهبود راندمان و دانش فنی موجود در استان و همکاری با دانشگاهها و کارشناسان دانست.
او در پایان به سرانه مصرف ۱۱۰ کیلوگرمی شیر در کشور اشاره کرد و از صادرات ۳ میلیون تن شیر تولیدی کشور در قالب خامه، کره و شیرخشک در سال ۱۴۰۳ خبر داد. برگزاری جشن روز جهانی شیر در ۲۹ خردادماه و همایش شیر در ۲۷ خردادماه نیز از جمله برنامههای آتی در این زمینه است.