علیرضا صدری:

بومی سازی 100 درصدی در دنیای صنعت معنایی ندارد / دولت همت بیشتری برای رفع موانع تولید داشته باشد

علیرضا صدری مدیرعامل شرکت دانش بنیان گفت: یومی سازی صد در صد در صنعت هیچ کجای دنیا معنا ندارد.

به گزارش سایت خبری پُرسون، به نقل از اکوانرژی: علیرضا صدری مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان تولید کمپرسور و تولید گازهای صنعتی در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه شرکت هتکو با ظرفیت بالا در راستای بومی سازی قدم بر می دارد، گفت: خوشبختانه در طی سالهای اخیر در بخش تولیدات داخل به ظرفیت اسمی و عملی خوبی دست پیدا کردیم به طوریکه امروز با رشد 70 درصدی در تولید محصولات به صورت کاملا بومی سازی در شرکت هتکو روبرو هستیم.

پیشرو در فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاهی

وی ادامه داد: شرکت هتکو سه سال است که به عنوان شرکت دانش‌بنیان فعالیت می‌کند و قرارداد تحقیق و توسعه با دانشگاه ها بخصوص دانشگاه صنعتی شریف را دارد و در واحدهای جداسازی هوا به روش کرایوژنیک (ASU) که تشکیل شده ، مهندسان و فارغ التحصیلان از دانشگاه‌ها بر روی تولید، توسعه تجهیزات که مربوط به جداسازی و فشرده سازی گازهای صنعتی است، تحقیق می‌کنند و تحقیق و توسعه در زمینه پلنتهای ال ان جی را آغاز کرده است.

فرصت تحقیق و توسعه در قراردادهای خارجی

مدیر عامل هتکو خاطرنشان کرد: در استفاده از تجهیزات خارجی سعی بر این است تا هم قیمت کاهش پیدا کند و به تناسب راندمان کاری محصولات خریداری شده افزایش پیدا کند و قطعا محصول نهایی کیفیت و راندمان مطلوب تری نسبت به نسخه اول خریداری شده دارد.

بانک مرکزی و وزارت صمت مشکلات پیش رو را حل کنند

وی در ادامه صحبتهای خود گفت: اگر می خواهند به دانش بنیان ها بها دهند و باعث رشد آنها شوند بایستی بروکراسی های اداری که بعضا باعث ایجاد مشکلات عدیده از جمله هدر رفت وقت می شود را حل کنند.

وی گفت: از دیگر مسایل و مشکلات در حوزه دانش بنیان ها مساله تخصیص ارز و تسهیلات است که با مشکلاتی متعددی روبرو است و باید وزارت صمت و بانک مرکزی برای کمک به رشد شرکت های دانش بنیان نسبت به مرتفع کردن و حل مشکلات اقدام جدی کنند.

این مقام مسئول در این شرکت دانش بنیان در تکمیل ذاین بخش از صحبتهای خود گفت: به طور مثال به جز تخصیص قطره چکانی ارز، افزایش شدید نرخهای بهره و کمبود منابع مالی در بانکها و کارفرماها بر اثر سیاستهای جدید بانک مرکزی عرصه را بر همه فعالین اقتصادی تنگ کرده که باعث کند شدن پیشرفت پروژه ها شده است.

صدری در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد: اگر فرآیندهایی که برای ارائه خدمات و تسهیلات در نظر گرفته اند به همین صورت پیش رود عملا توجه به شرکت های دانش بنیان هیچ تفاوتی با شرکت های معمولی ندارد.

وی همچنین تصریح کرد: آنطور که مسئولان با نیت خیر پشت تریبون ها و رسانه ها اشاره به کمک های متعدد به شرکت های دانش بنیان دارند عملا با آنچه که در زمین اجرا اتفاق می افتد در منافات است و بیشتر جنبه شعاری دارد و می توان گفت تاثیر بسزایی ندارد. می توان باور داشت این تسهیلات بیشتر روی کاغذ است و هنوز فرآیند های آن عملیاتی نشده است.

به گفته صدری تسهیلاتی که مسئولان بعضا از آن اسم می آورند برای شرکت های کوچک می تواند تا حدودی موثر باشد و برای شرکت های بزرگ همانند هتکو این تسهیلات کارایی آنچنانی ندارد.

بومی سازی 100 درصدی در دنیای صنعت معنایی ندارد

وی خاطرنشان کرد: تفکر اینکه فعالیتی ۱۰۰ درصد و به طور کامل بومی‌سازی شود، اشتباه است، تولید‌کننده‌ها براساس منطق اقتصادی تولید می‌کنند و اگر تعاملات تولید در فضای گلخانه‌ای انجام شود هیچ صنعتی به صورت واقعی رشد نخواهد کرد و هدر رفت منابع مالی و انرژی و زمان و کاهش کیفیت و افزایش هزینه تولید به نسبت رقبا نتیجه این نوع تفکر خواهد بود، اگر به تجربه کشورهای توسعه یافته و بازارهای نوظهور نگاه کنید کسی ادعای تولید با توان 100 درصدی تولید داخل را ندارد و تاکید بر رقابت نسبت کیفیت و قیمت است.

مدیرعامل هتکو اظهار کرد: خوشبختانه ما در شرکت به نقطه مطلوبی در تولید و تحقیقات رسیده ایم و از دولت انتظار داریم موانعی که برسرراه تولید کننده‌ها وجود دارد را رفع کنند، نیاز نیست به شرکت های دانش‌بنیان تسهیلات یا به اصطلاح رانت خاصی داده شود و تنها اگر موانعی که برسرراه تولید، توسعه و تحقیق وجود دارد را مرتفع کند، بیشتر نیاز های ما برای تولید و ارائه محصولات در بازار داخل و خارج بر طرف می شود.

بازار نفت و گاز ایران فرصت خوبی برای سرمایه گذاری است

وی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: افرادی که تصمیم دارند وارد عرصه تولید شوند باید هوشمندانه و با تحقیق و مطالعه میدانی دست به عمل بزنند و در این صورت است که می توانند با همین منابعی که در ایران وجود دارد فرصتهای خوبی در صنعت نفت و گاز برای سرمایه گذاری در تولید، تحقیق و توسعه پیدا کنند.

منبع: اکوانرژی

965853

سازمان آگهی های پرسون