مرجعیت کنوانسیون تنوع‌زیستی به سازمان محیط زیست برگشت

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بعد از بررسی های انجام شده موضوع انتقال مرجعیت به سازمان حفاظت محیط زیست در کمیسیون‌های تخصصی، فرعی و کمیسیون اصلی تصویب شد و امروز در جلسه دولت انتقال مرجعیت این کنوانسیون از وزارت جهاد کشاورزی به سازمان حفاظت محیط زیست به تصویب اعضای دولت رسید.
تصویر مرجعیت کنوانسیون تنوع‌زیستی به سازمان محیط زیست برگشت

به گزارش سایت خبری پُرسون، شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: به دلیل چالش های متعددی که تنوع زیستی جهان را تهدید می‌کرد، از جمله تخریب زیستگاه‌ها و مشکلات آلاینده‌ها و سایر موضوعاتی که باعث می‌شد تعداد زیادی از گونه‌های حیات وحش، گونه‌های جانوری و گیاهی ما در معرض خطر قرار بگیرند، در سال 1375 جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون تنوع زیستی ملحق شد و در آن زمان مرجعیت ملی آن به وزارت امور خارجه واگذار شد.

وی افزود: در سال 1397 مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی محول شد اما با توجه به اهداف 23 گانه کنوانسیون تنوع زیستی، عمدتا منطبق با وظایف ذاتی سازمان حفاظت محیط زیست است از این رو اساتید و متخصصان محیط زیست موضوع را پیگیری کردند تا مرجعیت آن به سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شود.

انصاری ادامه داد: به عنوان مثال افزایش سطح مناطق حفاظت شده خشکی آبی و دریایی توقف انقراض گونه‌ها، حفاظت از تنوع ژنتیکی، کاهش معرفی گونه‌های مهاجم و کاهش آلودگی‌های محیط زیستی به عنوان اهدافی که این کنوانسیون دارد بیشتر جزو وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است تا وظایف وزارت جهاد کشاورزی ، یعنی با وظایف جهاد مطابقت ندارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بعد از بررسی های انجام شده موضوع انتقال مرجعیت به سازمان حفاظت محیط زیست در کمیسیون‌های تخصصی، فرعی و کمیسیون اصلی تصویب شد و امروز در جلسه دولت انتقال مرجعیت این کنوانسیون از وزارت جهاد کشاورزی به سازمان حفاظت محیط زیست به تصویب اعضای دولت رسید.

انصاری افزود: امید داریم بتوانیم به عنوان مرجع ملی این کنوانسیون در جهت حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی به خصوص گونه‌هایی که به شدت در معرض خطر انقراض هستند مانند یوزپلنگ آسیایی اقداماتی را که موجب بقای این گونه‌ها شود را انجام دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در باره دریاچه ارومیه اظهار کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه از سنوات گذشته با محوریت و راهبری معاون اول رئیس جمهور، فعال بوده است.

انصاری ادامه داد: در این ستاد، بیش از یک دهه گذشته اقداماتی به صورت سخت‌افزاری، سازه‌ای و نرم‌افزاری انجام و حدود 27 پروژه در ذیل آن تعریف شده است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: نکته‌ای که وجود دارد این است که مسئولیت راهبری این ستاد با معاون اول رییس جمهور است و در حال حاضر، دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه به استان آذربایجان غربی و استاندار این استان محول شده و موضوعات و پروژه‌ها را استاندار با هماهنگی با استان‌های همجوار و دستگاه‌های ذی‌ربط پیگیری می‌کند.

معاون رئیس جمهور درباره موضوعات دریاچه قم نیز گفت: موضوعات این دریاچه را از حیث کانون‌های گرد و غباری که می‌تواند منطقه را تحت‌الشعاع قرار دهد، پیگیری می‌کنیم و یکی از مناطقی که می‌تواند منشاء گرد و غبار باشد و استان‌های تهران و قم را تحت تاثیر قرار دهند دریاچه نمک است .

انصاری گفت: در ستاد گرد و غبار نیز به عنوان یکی از کانون‌های داخلی گرد و غبار شناسایی شده است.

منبع: تسنیم

965055

سازمان آگهی های پرسون