به گزارش سایت خبری پُرسون، از گیلان؛ در بین مناطق مختلف کشور، استان گیلان نیز فارغ از این مسئله نیست و کمبود آب، زندگی مردم به خصوص کشاورزان را تحت شعاع قرار داده است لذا مدیریت منابع و ذخایر آبی در شرایط کنونی کشور یکی از راهکارهای مهم و حیاتی محسوب میشود که دارای روشهای مختلفی برای خروج از این بحران است.
آببندانها به عنوان مهمترین ذخیرهگاه آب باران
سعدالله نقدی با اشاره به دلایل عمده هدر رفت آب در سطح استان اظهار کرد: بارندگیهای خارج از فصل زراعی به علت عدم وجود سد مخزنی و عدم لایروبی آببندانها از دسترس خارج میشود لذا در چنین شرایطی تمام تلاش ما استفاده از ظرفیت آببندانها به عنوان مهمترین ذخیرهگاه آب باران است.
وی گفت: متولی اصلی تأمین و توزیع آب، وزارت نیرو و آب منطقهای است اما جهاد کشاورزی نیز در راستای مدیریت منابع آب، اقدامات مختلفی را پیگیری کرده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی گیلان به تعدادی از این اقدامات اشاره کرد و افزود: بهرهگیری از آب حاصل از بارشها از طریق لایروبی آب بندانها که حدود ۱۶۰ هکتار تاکنون لایروبی، مرمت و بازسازی شده از جمله این اقدامات است تا ذخایر آبی مطمئنی برای آبیاری تکمیلی زراعت برنج در فصل تابستان داشته باشیم.
نقدی ضمن تاکید بر اهمیت آموزش و فرهنگسازی بهرهبرداری از منابع آبی بیان کرد: ترویج صحیح و آموزش بهرهبرداران در راستای استفاده بهینه از آب حاصل از بارندگیها و لایروبی انهار برای هدایت به مزارع صورت گرفته است.
منبع: مهر