به گزارش سایت خبری پُرسون، آئین زادروز و آغاز هفته بزرگداشت حکیم سعدی شیرازی، به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و جمعی از نهادهای فرهنگی و هنری کشور با حضور پرشمار استادان، مدیران و علاقه مندان به زبان و ادب فارسی، در آرامگاه سعدی شیرازی برگزار شد.
محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در این مراسم با اشاره به جایگاه والای سعدی در تاریخ اندیشه و ادب فارسی گفت: سخن گفتن از سعدی، سخن از مردی است که شیرینی کلامش همچون عسل، آدمی را به سوی خود میکشاند، همانگونه که خود فرمود:
هر که شیرینی فروشد مشتری بر وی بجوشد
یا مگس را پر ببندد یا عسل را سر بپوشد
وی افزود: راز ماندگاری سخنان تابناک و گهربار این حکیم نامدار، در تجربههای گرانسنگی نهفته است که در طول عمر پربرکت خویش، بهویژه در محضر بزرگانی چون شیخ شهابالدین سهروردی آموخته است. آنچنان که میفرماید:
مرا پیر دانای مرشد شهاب
دو اندرز فرمود بر روی آب
یکی آنکه بر خویش خوش بین مباش
دگر آنکه بر خلق بدبین مباش
مشاور وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اندیشه سعدی و مولانا، افزود: هر دو بزرگ، با درک عمیقی که از عالم انسانی و آموزههای الهی داشتند، ما را به سلوکی الهی و انسانی دعوت میکنند. آنان راهی را نشان میدهند که از خاک تا افلاک امتداد دارد و دل و جان آدمی را تعالی میبخشد.
وی ادامه داد: سعدی، هم عاشق است و هم عاقل. اگر به آثارش بنگریم، از یک سو، دلِ سوختهِ یک انسان عاشق را میبینیم و از سوی دیگر، خردورزی حکیمانهای را مییابیم که با حکمت و شرع درآمیخته و چنین نصیحت میکند:
زیان میکند مرد تفسیر دان
که علم و ادب میفروشد به نان
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پایان افزود: سعدی، حکیمی است که عقل و عشق را با هم درآمیخت و از خود میراثی را به جای گذاشت که در این روزگار پرآشوب، میتواند به مثابه چراغ راه باشد.
منبع: مهر