به گزارش سایت خبری پُرسون، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری کاهش دشواریهای بازنشستگان و افزایش قدرت خرید این گروه را از اهداف صندوق دانست و گفت: یکی از طرحهای ما افزایش سقف وام از ۳۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان است که در حال نام نویسی و اولویت بندی آن هستیم.
حجتالله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری صبح امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در نشست خبری با بیان اینکه صندوقهای بازنشستگی در دنیا به عنوان نهادهای مهم سرمایهگذاری و فعالان اصلی بازار سرمایه و نظام اقتصادی به شمار میروند گفت: این صندوقها با سرمایهگذاری ذخایر و منابعی که از محل بیمه پردازی بازنشستگان به دست میآید یا به شکل سهامداری یا در برخی موارد مانند بنگاهداری، تلاش میکنند به بازیگران فعال اقتصادی کشورها تبدیل شوند. در کشور ما شرایط اقتصادی، برخی از عملکردهای نهادی، اجرای خصوصیسازی توسط دولت و واگذاری بنگاههای بخش عمومی که دولت سهامدار بوده موجب شده ترکیب ذخایر و داراییهای صندوقهای بازنشستگی عموما به شکل بنگاههای اقتصادی در طیف متنوعی از موضوعات و زمینههایی فعالیت مصرف شود. این موضوع هم منافع مثبت و هم آثار زیانباری را در بر داشته است.
وی ضمن اشاره به نام گذاری سال جدید به عنوان سرمایهگذاری در تولید ادامه داد: با توجه به سیاستهای نظام و برآورد شرایط محیطی کشور و همچنین الزامات برنامه هفتم توسعه چند سیاست را در دستور کار داریم که از جمله آنها تکمیل زنجیرههای ارزش است. همچنین از جمله دیگر سیاستهایی که پیگیری میشود سرمایهگذاری در زمینههای پایین دستی است که به مولدسازی سرمایهگذاریها بالادستی در گذشته به ویژه پتروشیمی و فولاد کمک میکند و این موضوع از خام فروشی جلوگیری و به کاهش آسیبپذیری، افزایش تاب آوری اقتصادی و افزایش اشتغال و ارزش افزوده در کشور کمک میکند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه تولید برخی از فرآوردههای خاص مثل شیر خشک کودک که در حال حاضر به طور کامل وارد میشود را در دستور کار داریم، افزود: باتوجه به الزام برنامه هفتم خروج از بنگاهداری و به جای آن حرکت به سمت سهامداری زیر ۲۰ درصد و کمک به جبران برخی آسیبها که در گذشته از طریق خصوصی سازی کج کارکرد شکل گرفته را پیگیری خواهیم کرد. همچنین پیگیریهایی را با برخی از سهامداران بزرگ کشور نظیر هلدینگ خلیج فارس و فولاد مبارکه برای ایجاد زنجیرههای کامل خواهیم داشت.
میرزایی با اشاره به اینکه تلاش برای استفاده از همه ابزارها جهت کاهش دشواریهای بازنشستگان و افزایش قدرت خرید بازنشستگان از دیگر اقدامات در دستور کار صندوق بازنشستگی کشوری است، بیان کرد: در گذشته طرحهایی مانند طرح یاری اجرا میشد که در مقطعی متوقف شد، اما امسال همان طرحها با ابعاد گستردهتری برای خریدهای اقساطی، مسافرتها و فعالیتهای فرهنگی و برخورداری از خدمات درمانی بهتر و بهرهمندی از سبد متنوع کالا استفاده میشود که جزییات آن در دهه اول اردیبهشت اعلام میشود.
افزایش سقف وام بازنشستگان از ۳۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان
وی ضمن بیان اینکه یکی از طرحهای ما افزایش سقف وام از ۳۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان است که در حال نام نویسی و اولویت بندی آن هستیم، توضیح داد: اگر تعداد ثبت نامیها از میزان پرداختی ما بیشتر باشد قرعه کشی خواهیم کرد. در این دوره از اردیبهشت ماه حدود ۳۵۰ هزار وام قرض الحسنه پرداخت میکنیم.
بازپرداخت خسارات هزینه درمان بیمه تکمیلی بازنشستگان
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری درباره بازپرداخت خسارات هزینه درمان بیمه تکمیلی بازنشستگان عنوان کرد: از اردیبهشت ماه سال گذشته تا ۲ هفته پیش هیچ بخشی از این خسارات به آنها پرداخت نشده بود. عامل اصلی این موضوع، عدم همکاری شرکت بیمهکننده بود. امروز این موانع برطرف شده و از هفته گذشته خسارات بیمه فروردین تا شهریور ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد و همچنین خسارات بیمه بیماران خاص بازنشسته نیز پرداخت شده است. خسارات مهرماه تا اسفندماه نیز در همین هفته پرداخت خواهد شود.
میرزایی ضمن اشاره به اینکه بازنشستگان به دلایل متعددی از جمله زیرساخت ضعیفی که شرکت بیمه کننده خدمات درمانی در سال ۱۴۰۳ داشته، درخواست تغییر داشتند، گفت: مناقصه اول در این زمینه انجام شده و مناقصه دوم در حال اجراست و تا پایان هفته نتیجه مناقصه مشخص میشود. امیدوارم با برگزاری جلسات با نمایندگان کانونهای بازنشستگی، اصلاح جدول تعهدات بیمه تکمیلی درمان و اصلاح رویهها، در سال جاری، خدمات درمانی تکمیلی بهتری نسبت به سال گذشته به بازنشستگان ارائه شود.
وی با بیان اینکه از ماهها پیش به طور جدی پیگیر اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری هستیم، افزود: این ماده قانونی به صراحت تصریح میکند که همه دستگاههای اجرایی موظفاند که بیمه درمان تکمیلی را برای کارکنان، بازنشستگان و خانوادههای آنها به طور هماهنگ اجرا کنند. تا امروز به دلایلی از جمله کمبود منابع، دولت از اجرای این قانون بازمانده و از دی ماه گذشته جلسات مکرری در دولت و مجلس داشتیم. در حال حاضر در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اجرایی به ویژه وزارت آموزش و پرورش هستیم و امیدواریم که با متقاعد سازی سازمان برنامه بتوانیم به سمت اجرای قانون ۸۵ برویم.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۳ که اولین سال اجرای متناسب سازی بود در دوره ۳ ماهه دی بهمن و اسفند، یک میلیون و ۷۰۰ هزار حکم متناسب سازی برای بازنشستگان صادر شد، بیان کرد: برخی از بازنشستگان جامانده بودند که در آخرین روزهای سال گذشته جداولشان ابلاغ شد و تا پایان فروردین احکام آنها نیز صادر شده، هیچ بازنشستهای نیست که حکم متناسب سازی سال اول را دریافت نکرده باشد.
میرزایی ضمن بیان اینکه قانون، متناسب سازی را به سه مرحله تقسیم کرده است که ۴۰ درصد اول اجرا شده و امسال ۳۰ درصد دوم اجرا میشود، ادامه داد: به تعداد بازنشستگان تفاوت در شکل بازنشستگی و احکام آن وجود دارد که کار دشوار محاسباتی است. ممکن است یکی از بازنشستگان خودش را با همکارش و دوستش مقایسه کند و فکر کند که حقش تأمین نشده، دلیل این احساس این است که شرایط استخدامی، سال بازنشستگی رتبه و پایه آنها متفاوت است.
وی با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۴ یک افزایش ۲۰ درصدی در حقوق بازنشستگان داریم و ۳۰ درصد دوم متناسب سازی نیز اعمال خواهد شد، توضیح داد: منتظریم که جداول ۳۰ درصد دوم نیز ابلاغ شود و این افزایشها را با هم اعمال کنیم. امیدواریم که اگر این موضوع در هفته آینده در دولت تصویب شود، در دهه اول اردیبهشت اجرایی شود. به محض ابلاغ یک هفته یا ۱۰ روز بعد از آن اجرا خواهد شد. یعنی اگر به فروردین نرسیدیم قطعاً در حقوق اردیبهشت آنها محاسبه خواهد شد و مابهالتفاوت آن نیز در اردیبهشت پرداخت خواهد شد.
منبع: جماران