به گزارش سایت خبری پُرسون، احمد میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در مراسم رونمایی از خطوط و سایت جدید تولید داروی شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین اجتماعی اظهار کرد: دغدغه ما این است که واگذاریهایی که در وزارت تعاون انجام میشود، به نیروی کار آسیبی وارد نکند؛ زیرا حمایت از همه مردم، وظیفه این وزارتخانه است و نیروی انسانی، مهمترین سرمایه کشور به شمار میرود.
وی افزود: ما شعار مقام معظم رهبری را به وفاقی برای سرمایهگذاری و ایران ماهر تبدیل کردهایم. نخستین شرط ما این است که هر تغییری که در مدیریت صورت میگیرد، باید به نفع نیروی انسانی باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سیستم حقوق و دستمزد ما تابع مقررات دولتی است و واقعاً جذب سرمایههای خلاق و کارآمد، نیازمند طراحی سیستم پاداش مناسب است.
وی بیان کرد: در صنعت پتروشیمی اشتباهی صورت گرفت و شرکتها بدون توجه به زنجیره ارزش، واگذار شدند. این امر موجب شد صنعت پتروشیمی ما به شدت آسیب ببیند؛ از همین رو، بههیچوجه قصد نداریم این مسیر را در صنعت داروسازی تکرار کنیم، چرا که زنجیره ارزش در صنعت دارو باید حفظ شود.
مهدی پیرصالحی؛ رئیس سازمان غذا و دارو، نیز در این مراسم اظهار کرد: با وجود تمام دشواریهایی که صنعت داروسازی با آن درگیر بود، تلاش بیوقفهای صورت گرفت تا مردم کمترین مشکل را در تأمین دارو تجربه کنند. هرچند برخی داروها با کمبود مواجه بودند، اما این موضوع مانع تلاش شرکتهای داروسازی نشد.
وی افزود: یکی از معضلات بزرگ در شرکتهای دولتی داروسازی، مدیریت ناپایدار و تغییرات سریع مدیران است که باعث شده برنامهها بهخوبی پیش نرود.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: در حوزه تولید دارو، از سختگیرانهترین ضوابط پیروی میشود؛ چرا که این محصولات با سلامت و جان مردم در ارتباطاند. بنابراین، شرکتهای داروسازی باید کیفیت و ثبات در شرایط تولید را حفظ کنند، که این امر مستلزم برخورداری از GMP مناسب است. اگر شرکتهای داروسازی در این زمینه بهاندازه کافی سرمایهگذاری نکنند، دچار مشکل خواهند شد.
پیرصالحی ادامه داد: در ابتدای دولت چهاردهم، وزیر بهداشت نامهای به هلدینگهای دارویی ارسال کرد و از آنها خواست سود سهام خود را صرف اصلاح خطوط تولید کنند؛ چرا که در غیر این صورت، سازمان غذا و دارو ناچار به برخورد با شرکتهایی خواهد بود که از استاندارد GMP لازم برخوردار نیستند.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: سازمان غذا و دارو از خط قرمز خود یعنی کیفیت دارو عقبنشینی نمیکند و امیدواریم این موضوع در همه بخشهای دولتی و خصوصی مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا برای جهانی شدن و افزایش صادرات، داروها باید از کیفیت مناسبی برخوردار باشند. از این رو، خواهش ما این است که بخشهای تولیدی نسبت به بازسازی و اصلاح خطوط اقدام کنند و برنامهریزی خود را بر محور افزایش صادرات متمرکز سازند.
محمدرضا سعیدی؛ مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: صنعت دارو تفاوتی کلیدی با سایر صنایع دارد، از جمله اینکه هزینههای تحقیق و توسعه در این صنعت بسیار بالاست و بهطور متوسط 20 درصد از فروش شرکتهای بزرگ داروسازی صرف این حوزه میشود.
وی افزود: سختگیریهای قانونی و مقررات متعدد نیز از ویژگیهای متمایزکننده صنعت دارو در مقایسه با سایر صنایع است؛ بهطوری که بیشترین میزان مقررات و موانع قانونی در این صنعت مشاهده میشود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی با بیان اینکه ارزش بازار دارویی کشور 164 هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: ما دارای 7 شرکت دارویی تولیدکننده مواد اولیه هستیم که حدود 50 درصد نیاز کشور به مواد اولیه دارو را تأمین میکنند. شرکتهای دارویی تأمین اجتماعی نیز 14 درصد از بازار دارویی کشور را در اختیار دارند.
منبع: تسنیم