حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز باید حفظ شود

کمیسیون امنیت ملی مجلس در بیانیه‌ای به دشمنان ایران هشدار داد که هرگونه تهدید یا خطر برای صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز کشور، با واکنشی جدی و قاطع روبرو خواهد شد.
تصویر حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز باید حفظ شود

به گزارش سایت خبری پُرسون، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت روز فناوری هسته‌ای، بر حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز تأکید و از تلاش‌های کشور برای پیشرفت در این حوزه حمایت کرد. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

ضمن تبریک سال جدید و آرزوی موفقیت برای ملت بزرگ و سربلند ایران، روز بیستم فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای را گرامی می داریم. در این مورد نکات زیر را یادآور می شویم:

۱- مطابق ماده چهارم NPT، برخورداری از صنعت هسته‌ای صلح آمیز، حق هر کشور عضو آن معاهده است.

۲- امروزه صنعت هسته‌ای کاربردهای صلح آمیز گسترده ای دارد، ازجمله در:

- صنعت پزشکی: در تامین رادیوداروهای خاص با نیمه عمر مختلف، رادیوگرافی، رادیوبیولوژی، گاما اسکن، تشخیص مراکز عفونی بدن، تشخیص سرطان های کولون، پانکراس، روده کوچک و ... بکار می‌رود.

- صنعت کشاورزی: در بهبود خصوصیت ژنتیکی گیاهان مانند گندم، برنج، پنبه، جو، سویا و ...، کاهش خسارات بعد از برداشت محصولات کشاورزی ناشی از حشرات و ... بکار می‌رود.

- دامپزشکی و دامپروری: در تشخیص، کنترل، پیشگیری، درمان بیماری های باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی دام و طیور، استفاده از رادیوایزوتوپ ها و پرتودهی جهت بهبود اصلاح نژاد دام و طیور و ... بکار می‌رود.

- مدیریت منابع آب: در شیرین کردن آب شور دریا، شناسایی حوزه های آب خیز زیرزمینی، هدایت آب‌های سطحی و زیرزمینی و کنترل آلودگی آب ها و ... بکار می‌رود.

- صنایع مختلف: از قبیل کنترل فرایندهای صنعتی، مطالعه فلزات، نشت یابی در خط لوله انتقال نفت و ... بکار می‌رود.

- تولید برق: کاربرد مهم دیگر صنعت هسته‌ای تولید برق است، بطوری که کشور ژاپن بیش از ۵۵ راکتور هسته‌ای، کشور فرانسه بیش از ۵۹ راکتور هسته‌ای و آمریکا بیش از ۱۴۰ راکتور هسته‌ای، داشته و از آن جهت تولید برق استفاده می‌کنند، برای نمونه، کشور فرانسه، ۸۰ درصد برق خود را از طریق راکتور هسته‌ای تامین می‌کند.

۳- از سوی دیگر، صنعت هسته‌ای یک صنعت مادر بوده و پیشرفت در این صنعت موجب پیشرفت گسترده در ده‌ها صنعت دیگر می‌شود، برای نمونه، صنعت هسته‌ای با فیزیک هسته‌ای، رادیوشیمی، پزشکی هسته‌ای، شتاب دهنده‌ها، اکتشاف، تغلیظ و تبدیل اورانیوم، ساخت رآکتور که نیازمند برخورداری از تکنولوژی استفاده از دماها و فشارهای بالا در مخازن و لوله‌ها، سیستم‌های مختلف از جمله فشار قوی، الکترونیک، علم مواد، شناخت مکانیسم انواع واکنش‌های شیمیایی و فیزیکی، محاسبات ریاضی پیشرفته، فهم تعادلات ترمودینامیکی، هیدرولیکی، سیالات و ... است.

۴- براساس کارکرد بسیار مهم صنعت هسته‌ای در بهبود زندگی بشر و پیشرفت علوم و صنایع مختلف براثر پیشرفت صنعت هسته‌ای، حق بدیهی و مسلم ملت ایران است که از تمام آن دستاوردها برخوردار گردد.

۵- مطابق اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، این آژانس موظف است کشورهای هسته‌ای را در برخورداری از دستاوردهای صلح آمیز صنعت هسته‌ای یاری رساند، لکن متاسفانه این آژانس با آلت دست شدن برای کشورهای استکباری نه تنها کمکی به ملت ایران نکرده است، بلکه در طول ده‌ها سال صرفا ایجاد مانع برای استفاده ملت ایران از فوائد صلح آمیز صنعت هسته‌ای نموده است.

۶- کشورهای استکباری دنیا به جای اینکه با زبان زور و تهدید با ملت سرافراز و مستقل ایران اسلامی صحبت کنند، به وعده‌های خود عمل کرده و در ازای بدهی ملیاردهادلاری خود به ملت ایران، راکتورهای تولید برق هسته‌ای در ایران بسازند تا هم بدهی آنها پرداخت شود و هم بهانه آنها جهت ایراد اتهامات سراسر کذب به ملت ایران نسبت به غیرصلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته ای، رفع گردد.

۷- مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، موظف است از اظهارات سیاسی و جانبدارانه نسبت به فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ملت ایران دست برداشته و به وظیفه ذاتی و فنی خود مطابق قوانین بین المللی بپردازد.

۸- به دشمنان ملت ایران هشدار می‌دهیم هرگونه دست‌اندازی و ایجاد خطر برای صنعت هسته‌ای صلح آمیز ملت ایران، با واکنش جدی و قاطع و ویرانگر ملت ایران مواجه خواهد شد.

۹- در پایان ضمن تشکر از متخصصین صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، از آنها می‌خواهیم از هیچ اقدامی در توسعه صنعت هسته‌ای و برخورداری ملت بزرگ ایران از فوائد آن، فروگذار نکرده و اطمینان داشته باشند که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی همواره پشتیبان آنها خواهند بود.

منبع: تسنیم

931073

سازمان آگهی های پرسون