به گزارش سایت خبری پُرسون، به گفته «مبین کربندی» از کوهنوردان شهر تهران، به گویش محلی، نوسنگ یعنی سنگ نو و به همین دلیل نام آبشار دره حصارک میان محلیها به نوسنگ شهرت دارد.
کربندی در ادامه اضافه میکند: «البته علاوه بر نوع گویش، نام نوسنگ به دلیل ویژگیهای زمینشناسی خاص منطقه به آبشار گفته شد. وقتی مردم منطقه برای نخستین بار به این دره میآمدند، با سنگهایی بزرگ و صاف روبهرو میشدند که در اثر جریان آب، شسته و صیقلی شده بودند. این سنگها به شکلی منحصربهفرد در کنار آبشار قرار گرفته بود که در ذهن دنیای تازه و بکر طبیعت را زنده میکرد. به همین دلیل، این مکان به «نوسنگ» معروف شد، جایی که سنگهای طبیعی آن، نماد تازگی و بکر بودن این منطقه هستند.»
کربندی از ویژگیهای آبشار نوسنگ دره حصارک یاد میکند و میگوید: «بالای آبشار حصارک، دره و آبشار کوچکی وجود دارد که با ادامه مسیر در سمت چپ آبشار، به دره اصلی حصارک میرسد. این دره که به دره دوچناران معروف است، مسیری زیبا و جذاب برای کوهنوردی و طبیعتگردی است که پایان این مسیر هم به قله بند عیش میرسد. با توجه به وجود آبشارهای فراوان، در این محدوده در فصل بهار این آبشار جلوه ویژهای برای بازدید و گشتوگذار دارد. اگر علاقهمند سفر به این آبشار قرار گرفتن در میان درختان و باغها قرار گرفته و محیطی دنج و بکر و طبیعی هستید، میتوانید از میدان دانشگاه آزاد اسلامی به سمت بلوار شهدای حصارک و خیابان فردوسی حرکت کنید. بعد از رسیدن به ابتدای دره، با طی مسیر پیادهروی که در امتداد رودخانه وجود دارد، به آبشار میرسید.
منبع: همشهری آنلاین