به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ در آیین تکریم معاون پیشین هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس و معارفه سرپرست جدید این حوزه، حسینعلی امیری ضمن قدردانی از زحمات معاون پیشین هماهنگی امور اقتصادی، توسعه و پیشرفت اقتصادی را در فارس، از اهم برنامههای مدیریت ارشد استان عنوان و بر همکاری همهجانبه دستگاههای مسئول و هماهنگی با معاونت اقتصادی استانداری برای پیشبرد این اهداف تأکید کرد.
امیری با بیان این که پیروزی انقلاب به رهبری امام راحل(رضوانالله علیه)، سبب تحقق استقلال سیاسی کشور شده است، آن را نتیجه جانفشانیها و مجاهدتهای رزمندگان وطندوست دانست که در سایه رهنمودهای حضرت امام(ره)، در جهت حفظ تمامیت ارضی کشور و حفظ انقلاب اسلامی فداکاری نمودند.
وی استقلال اقتصادی را تکمیل کننده استقلال سیاسی عنوان و تأکید کرد: در زمانهای که تحریمها و قطعنامههای ظالمانه بر اقتصاد کشور ما سایه افکنده است، در میانه یک جنگ اقتصادی تمام عیار هستیم، لذا کارآفرینان و تولیدکنندگان جهادگران عرصه جهاد اقتصادی هستند که باید همانند رزمندگان دفاع مقدس آنها تکریم و حمایت نمود.
امیری آثار جنگ نظامی را روزانه آشکار و واضح توصیف کرد در حالی که آثار جنگ اقتصادی تدریجی بوده و روزانه مشهود نیست، اما تبعات خود را در زندگی روزمره مردم نشان میدهد و به ویژه اقشار آسیبپذیر را دچار زحمت میکند که وظیفه اسلامی و انسانی مسئولان گرهگشایی از مشکلات آنها است.
نماینده عالی دولت در استان فارس، نامگذاری چند سال پیاپی را از سوی رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) با عنوان اقتصادی، نشان از اهمیت جدی این موضوع در نگاه رهبری دانست و تصریح کرد: همه امکانات و ظرفیتهای استان باید در جهت تحقق شعار امسال به کار گرفته شود.
وی اظهار داشت: در جایگاه مدیریت ارشد استان برای فراهم ساختن بسترهای سیاسی، حقوقی، قضایی و اجتماعی مناسب برای سرمایهگذاری تلاش کردهام و با همدلی و همراهی ایجاد شده بین بخشهای مختلف حاکمیت بستر لازم فراهم است.
بخش دیگری از سخنان استاندار فارس به جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی اختصاص داشت، وی تصریح کرد: استفاده از سرمایه ایرانیان ساکن در کشورهای حوزهخلیج فارس که علاقهمند به سرمایهگذاری در فارس و شیراز هستند و بهرهگیری از ظرفیت تبادل سرمایه و توسعه رابطه اقتصادی با کشورهای حوزه نوروز، به ویژه تاجیکستان که به دنبال سرمایهگذاری در فارس و جذب خدمات فنی_ مهندسی از کشور ماست، گامی مهم در توسعه سرمایهگذاری در سال 1404 و تحقق شعار «سرمایه گذاری برای تولید» است.
امیری با تأکید بر ضرورت نگاه مسئولانه از سوی دستگاههای اجرایی و تهیه و تدوین برنامه کمیتپذیر در جهت رشد اقتصادی استان، توصیههای اقتصادی خود را در 14 بند، به سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی بیان کرد:
1. طراحی متناسب با وظایف دستگاههای اجرایی به نحوی شایسته به ایشان ابلاغ گردد، به شکلی که اقدامات هر دستگاه قابل پایش و ارزیابی باشد.
2. شناخت موانع سرمایهگذاری، و حل و فصل مشکلات این حوزه با راهکارهایی از جمله اصلاح فرایندها و بخشنامهها و مقرراتی که قابل اصلاح و تغییر هستند.
3. عدم اکتفا به وضع موجود و ضرورت مشورت با کارشناسان و مشاوران متخصص برای حل مشکلات و پیشرفت حوزه اقتصاد
4. با توجه به این که در شرایط اقتصادی کنونی، شهروندان به دنبال کسب درآمدهای هرچند کوچک هستند تا درآمد بیشتری داشته باشند، برنامهریزی برای جذب سرمایههای کوچک و متمایل کردن شهروندان به بازار سرمایه و جلوگیری از هدر رفت سرمایههای ریز در مسیر خرید طلا و ارز، به توسعه اقتصادی و مشارکت بیشتر مردم در این امر منتج میشود.
5. مقررات و بخشنامههایی که مانع تحقق رشد اقتصادی میگردند شناسایی و اصلاح آنها پیشنهاد شود.
6.تهیه و تدوین اطلس سرمایهگذاری در استان فارس به گونهای که حوزههای قابل سرمایهگذاری تعیین و روند سرمایهگذاری و آغاز فعالیت اقتصادی تسهیل گردد.
7. تهیه بستههای سرمایهگذاری و مجوزهای بدون نام، به شکلی که سرمایهگذاران ناچار به گذراندن مراحل پیچیده اداری برای آغاز کار نباشند و بروکراسی سبب تأخیر در سرمایهگذاری نشود.
8. بهرهگیری از ظرفیتهای سرمایهگذاری مشترک با کشورهایی که پیوستگیهای فرهنگی و یا سیاسی با ایران دارند ، که شامل کشورهای حوزه خلیجفارس، ازبکستان و تاجیکستان و روسیه میباشد و مذاکرات مقدماتی آن انجام شده است و در مرحله تدوین برنامه اجراییست.
9.ضرورت تکمیل پروژههای نیمه تمام شیراز به ویژه پروژههای حوزه گردشگری که بایستی با همکاری معاونت گردشگری انجام پذیرد و زمینه را برای بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای گردشگری فارس و شیراز فراهم گرداند.
10. فعال سازی و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی نیمهفعال در استان که با افزایش ظرفیت، بخشی از نیاز ما را به سرمایهگذاری مرتفع خواهند کرد؛ چرا که فعالسازی واحدهای نیمهتعطیل و افزایش ظرفیتواحدهای تولیدی بازدهی سریعتری دارد و ما را از سرمایهگذاری جدید بینیاز میسازد.
11. تلاش در جهت گردش آزاد اطلاعات و آشکار کردن فرصتهای سرمایهگذاری برای عموم که علاوه بر شفافسازی و جلوگیری از ایجاد رانت، جذب سرمایه، مشارکت و جلب اعتماد عمومی را به دنبال خواهد داشت.
12. ارتباط موثر و پیوسته معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، خانه صنعت و معدن و اتاق تعاون زمینهساز توسعه اقتصادی استان و افزایش بهرهوری میگردد.
13. برنامه ریزی برای حل مشکل ناترازی انرژی، از طریق تعامل مؤثر با سرمایهگذاران و احداث نیروگاههای خورشیدی با همکاری معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و استفاده از ظرفیتهای موجود برای تولید 850 مگاوات برق در سال جدید و تلاش برای افزایش ظرفیت تولید برق تا سقف 1400 مگاوات
14. ایجاد ارتباط میان دستگاهها و نهادهای اجرایی در جهت یکپارچهسازی اقدامات و ارتباط تشکیلاتی میان دستگاههای ذیربط که افزایش بهرهوری را به دنبال خواهد داشت.
در این جلسه همچنین شیخنیا گزارشی از فعالیتهای معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس را مطرح نمود و از جمله به تدوین سند توسعه اقتصادی در شورای برنامهریزی استان اشاره کرد که چشمانداز توسعه اقتصادی استان را ترسیم میکند.
گودرزی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی، نیز با اشاره به منویات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) در راستای اهمیت توسعه اقتصادی، برنامههای معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس را در راستای تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید و افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی و تولیدی عنوان نمود و شرحی از آن ارائه داد.
منبع: استانداری فارس