به گزارش سایت خبری پُرسون، حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در توضیح بیشتر گفت: در سطح کشور، ما یک سری زیرساختهای آبخیزداری داریم که دارای بندها و بخشهای مختلف است که آب باران را که در زمین جاری میشود و به روانآب معروف است را در خود نگهداری میکنند. علاوه بر این، در این آبخیزها، رسوبات آب تهنشین میشود و آب خالص وارد سدها میشود. همچنین این آبها وارد سفرههای آب زیرزمینی میشوند و این سفره و چشمهها نیز پر میشوند.
وی درباره جمع آوری برفها نیز افزود: این زیرساختها در حوزه آبخیزداری در کشور موجود است و آب باران اینگونه جمع آوری میشود؛ اما درباره برف مسئله کمی متفاوتتر است. برف خودش یک نوع سد طبیعی است زیرا هنگامی که برف میبارد، دمای هوا کم است و به همین دلیل این برفها روی زمین یخ میبندد و در واقع مثل سد جمع میشوند. سپس به مرور زمان، با افزایش دمای هوا، برف و یخها آب شده و آب وارد سفرههای آب زیرزمینی میشود؛ اما سازهای که برای جمعآوری این برفها توسط انسانها ساخته شده باشد؛ حتی در دنیا نیز معمول نیست.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در حال حاضر در دو کشور طرح سدهای زیرزمینی به صورت پایلوت اجرا شده است؛ اما هنوز به صورت رسمی نتایج این طرحها مشخص نشده است. ضمن اینکه پیادهسازی این طرح بسیار گران قیمت است و هنوز این مطالعات نتیجه مشخصی نداشته است.
ظفری گفت: در کشور ما مدلهای آبخیزداری در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان بسیار موفق عمل کردهاند و هنوز از همین روشها استفاده میشود.
وی افزود: در مجموع این آبهای باران جمع آوری میشوند تا در فصول گرم سال که معمولا دچار خشکسالی میشویم از آنها استفاده کنیم. یخچالها نیز آب میشوند و مثل رودخانهها روان میشوند و مردم از آنها نیز استفاده میکنند.
منبع: ایسنا