به گزارش سایت خبری پُرسون، روزنامه کیهان با اشاره به مشکلات اخیر کشور، حامیان دولت را مقصر گرانی ها معرفی کرد. در ادامه بخش هایی از این گزارش را می خوانید؛
* دولت چهاردهم کار خود را با گرانسازی نان و لبنیات و قطع برق آغاز کرد و در این مدت مشکلات معیشتی زیادی برای مردم ایجاد شده است. عملکرد اغلب وزیران، بخصوص در حوزه اقتصاد، ضعیف بوده است. این ضعف در حوزههای غیر اقتصادی هم مشهود است. بیبرنامگی مشهود در دستگاه اجرائی طی شش ماه اخیر موجب بیثباتی بازار شده و باعث شده دولت در عمل به وظایف و وعدههای اقتصادی خود موفق نشود.
* راهکار رفع مشکلات استفاده از نیروهای جوانِ باتجربه، کارآمد، دارای اشراف به حوزه کاری خود و خستگی ناپذیر؛ بدون توجه به گرایش جناحی آنها و با عناوینی چون معاون اجرائی و... است. البته به شرطی که اختیار کافی از سوی وزیر یا مسئول آن دستگاه، داده شود. همچنین حاشیهسازان باید کنار گذاشته شوند. دولت در این صورت توان رفع یا کاهش مشکلات را خواهد داشت.
* وزیر اقتصاد که با اصرار او سقف دلار نیمایی حذف شد و در ادامه، دلار آزاد از 57 هزار تومان تا 93 هزار تومان هم رفت و حالا به لطف ثبتنام برای پیشفروش سکه در 92 هزار تومان متوقف شده، در صدر ضعیفترین اعضای دولت است و همین موضوع او را در معرض استیضاح قرار داده است.
* تجربه برخی کشورهای پیشرفته و نوظهور نشان میدهد که کاهش ارزش پول ملی در یک دوره زمانی مشخص و برای حمایت از تولید داخلی در برابر واردات صورت میگیرد و دوباره کمکم ارزش پول ملی با تکیه بر تولید و صادرات تقویت میشود، اما بیارزش کردن پول ملی در کشور ما دهههاست که برای درآمدزایی دولت و شرکتهای دولتی و خصولتی انجام میشود و ظرفیت کاهش ارزش پول ملی، خیلی وقت است که پایان یافته؛ چه بر اساس مسائل اقتصادی و چه بر اساس حوصله مردم.
* وقتی دولت چهاردهم بر سر کار آمد بانک مرکزی اعلام کرد که دیگر امکان افزایش نرخ دلار نیما وجود ندارد اما وزیر اقتصاد ابتدا بر افزایش نرخ این نوع دلار اصرار و سپس آن را حذف کرد. عامل افزایش هر روزه قیمتها و آنچه ثبات بازارها را از بین برده و هرج و مرج را جایگزین کرده، از تحمیلهای ارزی سرچشمه میگیرد. بنابراین، وزارت اقتصاد بهتر است به افزایش نرخ ارز پایان بدهد و بازار آزاد را غیرقانونی و بازار قاچاق اعلام کرده و از فعالیت آن جلوگیری کند.
* در این وضعیت که مشکلات معیشتی به مردم فشار آورده، حامیان دولت چشم خود را به روی این همه ناکارآمدی بسته و با انتشار اخبار جنجالی به دنبال انحراف افکار عمومی هستند؛ یک روز با افایتیاف، روز دیگر با بحث رفع فیلتر، تلاش برای ترساندن مردم از ترامپ (که در 22 بهمن امسال، بیاثر شد) و در روزهای اخیر با جنجال بر سر قتل یک دانشجوی غریب.
* مدعیان اصلاحات در این آخری، نقش مهمی دارند. آنها با تخطئه اقدامات نیروی انتظامی، حکم قصاص و ترویج و عادیسازی خشونت در فضای مجازی، شبکه نمایش خانگی و... در بروز چنین اتفاقاتی سهیماند.
* سید ابراهیم رئیسی و دولت آن شهید مظلوم نیز با انواع ناترازیها، کمبودهای برجا مانده از قبل، خلف وعدهها، سنگاندازیها و ناجوانمردیهای بسیار از بیرون و درون خود مواجه بود، اما او به جای پیچیدن نسخه تسلیم، اتکا بر توان داخلی را اصل قرار داد و ضمن رعایت عزت کشور، همکاری با همسایگان و منطقه را دنبال کرد و ارتباط با اقتصادهای بزرگ دنیا را در قالب ورود به بریکس و شانگهای، ممکن نمود.
* اینگونه بود که همت و عزم خستگی ناپذیر او در کنار حُسن خلق و صبوری و البته قاطعیت در وقت لازم، اغلب نیروهای دولت را هم به کار شبانهروزی مشتاق کرده بود. مسعود پزشکیان همچنین ظرفیت و فرصتی را دارد، به شرطی که در انتخاب اطرافیان خود و افرادی که به اسم کارشناس به او تحمیل میشود بسیار دقت کند.
* باید توجه داشت که کشور بدون تحریم در جهان وجود ندارد اما راهکارهای دور زدن آنها، هم بسیار متنوع شده است. راهکار برون رفت از مشکلات، نه در تسلیم و نه در انحراف افکار عمومی، بلکه در بهکار گرفتن نیروهای کارآمد، بدون در نظر گرفتن جناح و دور کردن افراد و جریانهای افراطی از درون و اطراف دولت است.
منبع: کیهان