به گزارش سایت خبری پُرسون، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در نخستین همایش ملی جنگ شناختی که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد گفت: جنگ شناختی یکی از موضوعات مهم در جهان به شمار میرود، اگرچه چند سال بیشتر نیست که در ادبیات و واژهها مورد استفاده میشود.
بنابر روایت ایرنا، سرلشکر موسوی ضمن اشاره به اینکه افرادی که دانشمندان حوزه جنگ شناختی هستند باید در این حوزه تبیین کنند، تصریح کرد: جنگ نرم و جنگ شناختی در نقاطی با یکدیگر همپوشانی دارند و ممکن است در برخی نقاط جنگ نرم ابزار جنگ شناختی باشد.
وی افزود: هدف جنگ نرم این است که مخاطب را به اشتباه بیندازد و او را وادار به دریافت و تصمیم اشتباه کند اما در جنگ شناختی هدف این است که مخاطب اصلاً فکر نکند و دستگاه فکری او را از کار بیاندازند. یعنی مخاطب اصلاً نتواند تصمیم گیری کند و پس از اینکه از تصمیم گیری عاجز شد برای او تصمیم بگیرند.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: در این نوع جنگ، فرد با وجود اینکه دارای چشم بینایی است اما قادر به دیدن نیست. در واقع هدف جنگ شناختی از کار انداختن قدرت فهم و قوه ادراک افراد است.
وی گفت: حسن یا عیب جنگ شناختی این است که دفعتاً اتفاق نمیافتد بلکه تدریجی رخ میدهد لذا میتوان برای مقابله با آن تدابیر خاصی اندیشید. کارکرد اصلی جنگ شناختی این است که یک فرد به همه چیزها شک کند حتی بدیهیات. در بسیاری از سریالهای تاریخی که در همه جای جهان تولید میشود حتی در کشور ما شاهد جنگ شناختی بسیاری هستیم. به نحوی که یک طرف با جنگ شناختی افراد طرف مقابل را فریب میدهند تا اهداف مورد نظر خود را به پیش ببرند.
موسوی افزود: ما این روزها با چنین موضوعی مواجه هستیم و افراد آنچه دشمنان میخواهند را انجام میدهند و تصمیمات آنها را اجرا میکنند.
فرمانده کل ارتش، نخستین راهکار مقابله با جنگ شناختی را استفاده از جهاد تبیین دانست و تاکید کرد: باید این کار از طریق توان نخبگان انجام شود چون به همه موضوعات آگاهی داشته و ماهیت و هدف شناسی قوی دارند و دشمنان را به خوبی میشناسند. نخبگان فرماندهان عرصه جنگ شناختی هستند و باید جنگ شناختی را فرماندهی کنند.
وی افزود: مرحله بعدی، لجاجت و رد واقعیتها است، نقاط برگشتی در افکار افراد و جوامع وجود دارد که میتوان به آن نقاط برگشت. هنوز هم ناموس، غیرت ملی و خداباوری یک نقطه بازگشت مهم است و ناگزیر هستیم به نقاط پایدار و محکم بازگردیم تا کسی را که در این مرحله از جنگ شناختی تحت تاثیر قرار گرفته را بازگردانیم و بتوانیم جنگ شناختی را خنثی کنیم.
فرمانده کل ارتش یادآور شد: یکی از بزرگترین اتفاقات که تو دهنی محکمی به دشمنان ما بود و نشان داد که در جنگ شناختی خود چه میزان موفق بودهاند حماسه بزرگ مردم در ۲۲ بهمن بود. دشمنان در ۲۲ بهمن منتظر اتفاقات مهمی بودند اما همه نقشههای آنها نقش بر آب شد چون ملت با حماس آفرینی حضور پیدا کردند.
وی افزود: درمان جنگ شناختی مداوای شناختی است. باید در این عرصه به حوزه مداوای شناختی وارد شویم که کار پیچیدهای است نه یک کار ساده. ما در ایران داراییهای بسیاری داریم که میتوانیم با آنها افراد را مداوای شناختی کنیم و بازگردانیم.
منبع: تسنیم