روایت سه نماینده مجلس از استیضاح وزیر اقتصاد؛ فشار برای تغییر نظر نمایندگان، و لابی‌گری دولت مطرح است

در روزهایی که بحث استیضاح وزیر اقتصاد داغ شده است، ۳ نماینده مجلس در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین روایت های مختلفی را مطرح کردند.
تصویر روایت سه نماینده مجلس از استیضاح وزیر اقتصاد؛ فشار برای تغییر نظر نمایندگان، و لابی‌گری دولت مطرح است

به گزارش سایت خبری پُرسون، از همان روزهایی که عبدالناصر همتی توانست رأی ۱۹۲ نفر از نمایندگان مجلس را برای سکانداری وزارت اقتصاد کسب کند، پیش بینی می شد که مجلسی ها خیلی زود استیضاح او را کلید بزنند. حال تب و تاب بالا رفتن قیمت دلار بهانه ای را به دست مخالفان دولت داده که بر استیضاح همتی اصرار بورزند و در هفته گذشته احمد نادری، عضو هیأت رئیسه مجلس، از ارجاع تقاضای استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد.

اما بر خلاف آنکه برخی از کارشناسان استیضاح همتی را سیاسی کاری می دادند، ۳ نماینده مجلس در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین روایت های مختلفی را مطرح کردند.

گودرزی: استیضاح وزیر اقتصاد تعارضی با همکاری با دولت ندارد

عباس گودرزی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس، درباره فضای حاکم مجلس درباره طرح استیضاح وزیر اقتصاد به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: من اهل پیش بینی نیستم و اخبار مجلس را به سمع و نظر مردم می رسانم و هر تصمیمی تابع تشخیص نمایندگان مردم است، روند طبیعی خودش را طی کرده و نمایندگان بر اساس گفت و گوهایی که در ظرف دو هفته در کمیسیون و صحن مجلس ارائه شود، تصمیم خواهند گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقد هستند که استیضاح آقای همتی سیاسی است، گفت: تذکر، سوال و استیضاح حق مجلس بوده و از ابزارهای نظارتی محسوب می شود. هیچ تعارض و تزاحمی با وفاق ندارد. در واقع مجلس به دنبال توفیقات بیشتر دولت است و گاهی ممکن است با رأی دادن، گاهی با سوال و تذکر و گاهی هم با استیضاح به دولت کمک کند. هدف نهایی و غایی تولید رضایتمندی در جامعه و حل مسئله مردم است.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس ادامه داد: اگر مجلس به یک جمع بندی برسد که با چه مسیر و رویکردی می شود خدمت رسانی به مردم را تسهیل کرد، حتما از آن رویکرد و ابزار استفاده خواهد کرد. مطلقا نگاه مجلس در استفاده از ابزارهای نظارتی اش، سیاسی نیست. طرح این مسائل را نه به صلاح دولت و نه به صلاح مجلس و نه به مصلحت کشور می دانم مجلس هر زمانی که اقتضا کند، بر اساس تشخیص به وظایفش عمل خواهد کرد و تعارضی با همکاری با دولت ندارد.

وی درباره لابی دولت برای جلوگیری از استیضاح وزیر اقتصاد گفت: بالاخره دولت تمام تلاش خود را می کند تا نمایندگان را قانع کند و استیضاح رأی نیاورد. موافقان استیضاح نیز حتما تلاش می کنند تا این اتفاق بی افتد. این امری طبیعی بوده و در عمر مجلس چنین مباحثی جاری بوده است.

توسلی: مستقلین به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد

همچنین، فتح‌الله توسلی، نماینده کبودر آهنگ و عضو کمیسیون اقتصادی، هم در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره فضای مجلس برای استیضاح وزیر اقتصاد گفت: ۸۹ نفر از اعضای مجلس استیضاح آقای همتی را امضا کردند که اگر ۱۰ نفر از آنان بعد از توضیحات آقای وزیر پای استیضاح‌شان بمانند، کمیسیون چاره ای جز این ندارد که ماجرا به صحن ارجاع بدهد.

وی ادامه داد: لذا موضوع صرفا مربوط به کمیسیون اقتصادی نیست، ما جلسات متعددی را با مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گذاشتیم اما در نهایت این استیضاح کنندگان هستند که باید قانع شوند. اگر این نمایندگان در جلسه کمیسیون قانع نشوند طبیعتا استیضاح به برای هیأت رئیسه فرستاده می شود. باید ببینیم آقای وزیر چه توجیهات و مستنداتی را در جلسه ارائه خواهد کرد. اگر مستنداتش قانع کننده باشد که نظر نمایندگان تغییر خواهد کرد و اگر نتواند قانع کند که تکلیف مشخص است.

وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقد هستند که استیضاح آقای همتی سیاسی است، گفت: من این اعتقاد را ندارم، بین افرادی که استیضاح را امضا کردند، کسانی هستند که از نظر برخی نمایندگان با دولت همکاری می کنند. البته دولت زمانی که از جانب رهبری تایید می شود، برای خودمان بوده و باید حمایت کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی گفت: مجلس باید به وظیفه قانونی خودش عمل کند، ممکن است با تذکر باشد یا سوال و استیضاح. من بحث سیاسی بودن استیضاح را قبول ندارم، خودم از وزیر صمت در کمیسیون سوال کردم و از پاسخ ایشان قانع نشدم؛ به این معنی نیست که ما با اقدامات دولت مخالف هستیم و هر زمانی که باید از دولت حمایت می کنیم.

وی گفت: مشکلاتی مانند کاهش ارزش پول ملی، وضعیت ارز و ... در اقتصاد وجود دارد و ما با توجه به آنکه در ابتدای کارمان در مجلس گفتیم که در برابر مسائل مردم بی تفاوت نیستیم و باید پاسخی در مقابل آنان داشته باشیم.

توسلی در پاسخ به این سوال که در میان امضاکنندگان استیضاح وزیر اقتصاد، اعضای فراکسیون مستقلین هم حضور دارند گفت: ۸۹ نفر آن را امضا کردند که فکر می کنم از میان مستقلین هم بودند. این موضوع بیشتر کارشناسی و فنی است تا سیاسی.

وی درباره استیضاح زودهنگام وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: ما در حوزه اقتصاد مشکلاتی داریم و وزارت اقتصاد به تنهایی مقصر نیست. حتما وزارت خانه های دیگر و تیم اقتصادی دولت به شکلی موثر هستند و مسائل بین المللی هم در این ماجرا نقش دارد. اینطور نیست که بگوییم فقط وزارت اقتصاد موثر است، اما مجلس با توجه به وضعیت اقتصادی که مطالبه مردم است، وزیر اقتصاد موظف به پاسخ گویی است. البته تاکید می کنم که وزیر به تنهایی پاسخگوی شرایط فعلی اقتصادی کشور نیست اما اگر نتواند نمایندگان را قانع کند به این معناست که نتوانسته توجیه لازم را در حوزه ماموریت های خود به مردم ارائه کند.

شهریاری: به نمایندگان فشار وارد می کنند تا به استیضاح کنندگان بپیوندند

اما محمدمهدی شهریاری، نماینده بجنورد در مجلس استیضاح وزیر اقتصاد را سیاسی دانسته و در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین از پشت پرده های آن روایت می کند.

وی درباره فضای مجلس درباره استیضاح وزیر اقتصاد به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: من نمی توانم الآن نظر بدهم که استیضاح آقای همتی رأی می آورد یا خیر. این موضوع بستگی به جوی که آن روز در مجلس حاکم است دارد. نمایندگان دو گروه هستند. برخی سیاسی تصمیم می گیرند اما برخی از افرادی که جناح مقابل آقای همتی هم هستند معتقدند که برای عملکرد آقای وزیر خیلی زود است که بخواهیم تصمیم بگیریم. خیلی از مسائل اقتصادی و نوسانات ارز ربطی به وزیر اقتصاد ندارد.

شهریاری ادامه داد: منافع یک عده در نوسانات نرخ ارز به خطر افتاده و پضت صحنه ای دارد. فشارهایی هم به برخی از نمایندگان وارد است که تا نظرشان برا تغییر داده و به استیضاح کنندگان بپیوندند. الان این را نمی شود به همه نمایندگان تعمیم داد و برخی هم می گویند که باید توقعات مردم را برآورده کنیم. در بحث استیضاح بیشتر سیاسی فکر می کنند تا بحث اقتصادی و حاشیه زیاد است.

منبع: خبرآنلاین

875930

سازمان آگهی های پرسون