کلاه‌فرنگی بر سر قلعه شوش

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان از مرمت و احیای کلاه‌فرنگی قلعه شوش بعد از ٢٣ سال خبر داد. 

تصویر کلاه‌فرنگی بر سر قلعه شوش

به گزارش سایت خبری پُرسون، سیدمحسن حسینی بیان کرد: در اواخر دوران قاجار، حضور هیئت باستان‌شناسی فرانسوی در ایران به‌منظور اجرای کاوش‌های باستان‌شناسی را شاهد بودیم که در حقیقت می‌توان گفت، حضور این هیئت‌های خارجی برای غارت اموال فرهنگی ایران‌‍زمین بود.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: هیئت فرانسوی برای استقرار تیم باستان‌شناسی و امنیت خود، با استفاده از مصالح باقی‌مانده از کاخ آپادانا و معبد چغازنبیل از جمله آجرهای تاریخی روی تپه آکروپل که تپه‌ای بسیار مهم و تاریخی است به ساخت قلعه شوش اقدام کردند.

او تصریح کرد: قلعه شوش دارای ۲ حیاط مرکزی و ۳ درب ورودی است که در دو طبقه ساخته شده و شبیه به زندان باستیل فرانسه و همانند دیگر قلعه‌ها دارای برج دیدبانی است که بر همه منطقه اشرافیت کامل دارد.

حسینی با بیان این‌که فرانسوی‌ها در ضلع شمال‌شرقی قلعه مبادرت به ساخت این برج دیدبانی (کلاه‌فرنگی) کردند که این کلاه‌فرنگی دارای چشم‌انداز بسیار عالی بر محوطه تاریخی‌باستانی و شهر شوش بود و افراد بخصوصی می‌توانستند به داخل کلاه‌فرهنگی تردد کنند، افزود: بیشترین مصالح بکار رفته در ساخت این کلاه فرنگی چوب بود که متأسفانه حدود ٢٣ سال پیش به علت اتصال برق دچار آتش‌سوزی شد و آن چشم‌انداز زیبا که قسمتی از قلعه محسوب می‌شود تخریب شد و از بین رفت.

او با اشاره به این‌که وجود کلاه‌فرنگی قلعه شوش پس از این اتفاق در حال فراموشی بود، گفت: در سال جاری با برنامه‌ریزی و تأمین‌اعتبار به یاری خدا توانستیم کلاه‌فرنگی را با همان سبک قبلی مرمت و احیا کنیم و این بخش از قلعه تا قبل از عید نوروز بهره‌برداری و قابل استفاده خواهد بود.

قلعه شوش موسوم به قلعه فرانسوی‌ها، یکی از معروفترین جاذبه‌های گردشگری خوزستان محسوب می‌شود که در مجاورت کاخ آکروپل و بر تپه شوش واقع شده است. بیشترین مصالح ساخت قلعه، آجرهای تاریخی محوطه تاریخی‌باستانی شوش و از جنس خشت خام است؛ ضمن این‌که بنّای این قلعه یکی از استادکاران دزفولی است.

کاربری قلعه شوش به هیچ وجه جنگی نبود؛ بلکه از همان ابتدای ساخت کاربری فرهنگی‌پژوهشی داشته است و هم‌اکنون نیز به‌عنوان محل استقرار پایگاه میراث‌جهانی محوطه شوش است.

گفتنی است، اجرای طرح مرمت و احیای کلاه‌فرنگیِ قلعه شوش با برنامه‌ریزی انجام شده از سوی معاونت میراث‌فرهنگی خوزستان بعد از سالیان طولانی انجام شد.

منبع: میراث‌آریا

874563

سازمان آگهی های پرسون