نباید از یک فساد و آسیبی که می‌بینیم چشم‌پوشی کنیم/ آئین رونمایی از نرم افزار حقوق یار داد آفرین

رئیس دیوان عالی کشور در برنامه رونمایی از نرم افزار حقوق یار که به همت بسیج حقوق دانان برگزار شد، گفت: باید نقاط ضعف و قوت دستگاه قضایی منعکس تا این مشکلات و کاستی‌ها مرتفع شود.
تصویر نباید از یک فساد و آسیبی که می‌بینیم چشم‌پوشی کنیم/ آئین رونمایی از نرم افزار حقوق یار داد آفرین

به گزارش سایت خبری پُرسون، آئین رونمایی از نرم افزار حقوق یار دادآفرین، اولین نرم افزار خدمت رسان برای آگاهی حقوقی مردم با بهره‌برداری از هوش مصنوعی با سخنرانی حجت السلام محمد جعفر منتظری و امین حسین رحیمی وزیر دادگستری امروز ۶ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.

رئیس دیوان عالی کشوراظهار داشت: به‌روزآوری دانش حقوقی برای جامعه حقوقدانان و قضات از ضروریات است؛ به عبارت دیگر، همان‌گونه که در جامعه در ابعاد مختلف با پدیده‌های نو مواجه هستیم، در مسائل حقوقی هم با پدیده‌هایی که قبل از این در کتب حقوقدانان، خبری از آن‌ها نبوده، رو‌به‌رو هستیم؛ لذا حقوقدانان باید به لحاظ علمی و حقوقی کنکاش و تحقیق کنند و مسائل نو را با اصول حقوقی تطبیق دهند.

حجت‌الاسلام منتظری افزود: سازمان بسیج حقوقدانان یکی از کار‌هایی که می‌تواند داشته باشد، تطبیق مسائل نو و پدیده‌هایی که در زندگی‌مردم وجود دارد با موضوعات حقوقی است؛ البته این‌هم زمانی‌ تحقق می‌یابد که حقوقدانان سطح دانش حقوقی خود را به‌روز کرده باشند و فقط در مسائلی که ۲۰ سال قبل بوده، کار نکنند.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: توده مردم از اطلاعات حقوقی کمی برخوردار هستند؛ لذا مادامی که ضعف اطلاعات حقوقی جامعه را شاهد باشیم، خسارات فروانی از این بابت خواهیم دید؛ به عنوان مثال در عرصه شرکت‌ها، قراردادها، معاملات و... نمونه‌هایی وجود دارد که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.

وی اضافه کرد: بعضی افراد در جامعه هستند که نه‌ تنها فاقد اطلاعات حقوقی هستند، بلکه توان گرفتن وکیل را ندارند؛ آن هم وکلایی که بازار داغی دارند و از درآمد‌های آن‌چنانی برخوردارند؛ لذا حقوقدانان بسیجی می‌توانند به اقشار آسیب‌پذیر و ناتوان کمک کنند و این کار را با قبول وکالت‌های معاضدتی انجام دهند.

حجت الاسلام منتظری تصریح کرد: نکته دیگری که می‌توان به ان‌ اشاره کرد، موضوع پرونده‌های مرتبط به خانواده است و این در حالی است که در طول این یک سال اخیر که بنده در دیوان عالی کشور حضور یافتم، مجموع آمار دعاوی مربوط به خانواده از مجموعه دعاوی حقوقی کیفری که به دیوان می‌آید، بیشتر است و یا نشان می‌دهد این نوع آسیب اجتماعی در جامعه زیاد است و نمی‌توانیم از آن بگذریم.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه در این دیوان چهار کار گروه تشکیل دادیم که کارگروه خانواده یکی‌از آنها است، عنوان‌ کرد: شما بسیجیان در این رابطه می‌توانید مشاوره بدهید و این مشاوره دادن هیچ گاه بی اثر نبوده است لذا این موضوع یکی از مصادیق کمک به کار آمدی نظام حقوقی کشور محسوب می‌شود؛ البته یکی از مصادیق کارآمدی نظام حقوقی هم این است که قضات کاردان و خدوم را تشویق کنیم.

وی تأکید کرد: نباید از یک فساد و آسیبی که می‌بینیم چشم‌پوشی کنیم البته این چشم‌پوشی نکردن را هم باید با دادن گزارش مستدل و بدون جنجال به مقام‌ بالاتر انجام داد؛ از، سوی دیگر رعایت حقوق عامه نیز موضوعی است که امروز در جامعه مظلوم واقع شده است.

حجت الاسلام منتظری سپس بیان داشت: احیای حقوق عامه و صیانت از آن موضوعی فرا قوه‌ای است و قوه قضائیه به تنهایی در احیا و صیانت از آن به تنهایی نمی‌تواند به نتیجه برسد، چون همه دستگاه‌ها باید در این‌خصوص تلاش‌کنند؛ علاوه بر دستگاه‌های اجرایی و قضایی یکی از ارکان بسیار مهم و اثر گذار در این موضوع آحاد مردم هستند لذا شما بسیجیان می‌توانید در این رابطه کمک کننده باشید.

وی با اشاره به اینکه در حوزه وکالت و جامعه حقوقدانان نیاز به آسیب شناسی و رفع اشکالات موجود داریم، گفت: کانون وکلا باید اقداماتی که علیه مردم کشورمان و حتی ساید مسلمانان در غرب صورت می‌گیرد بروز و ظهور داشته باشد البته یکی دو مورد روی داده ولی باید بیشتر تلاش شود؛ از جامعه حقوقدانان بسیجی انتطار بیشتری می‌رود به نحوی که باید موضع‌گیری‌های مهمی در سطح داخلی و بین‌المللی از منظر حقوقی دنبال کنند.

در انتهای این برنامه از نرم‌افزار هوش مصنوعی حقوق یار داد آفرین نیز رونمایی شد.

منبع: دیوان عالی کشور

863361

سازمان آگهی های پرسون