به گزارش سایت خبری پُرسون، از گیلان؛ کوروش خلیلی مدیر کل شیلات گیلان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: تزریق تسهیلات متمرکز برای توسعه آبزیپروری دریا محور، پیشران افزایش تولید آبزیان در پرورش دریاپایه استان خواهد بود.
وی با اشاره به بررسی عملکرد شیلات گیلان در خصوص تعهدات تولید برنامه هفتم توسعه و جهش تولید در معاونتهای تخصصی با حضور روسای ادارات شیلات در مناطق دهگانه گفت: بیش از ۹۵ درصد تعهدات تولید در تعهد سالانه برنامه هفتم در سال ۱۴۰۳ و ۹۰ درصد پیشرفت جهش تولید شیلاتی محقق گردیده است.
خلیلی با بیان اینکه تولید آبزیان پرورشی در گیلان امسال به ۷۵۰۰۰ تن خواهد رسید؛ عنوان کرد: گیلان پیشگام توسعه عمودی پرورش آبزیان و تولید متراکم ماهیان گرمابی کشور است.
وی افزود: افزایش تولید در واحد سطح و افزایش بهروری تنها راه کوتاه مدت توسعه عملیاتی است که باید استفاده از تکنولوژی نوین و تجهیزات فن آوری دانش پایه برای تولید متراکم و فوق متراکم در عرصه های موجود آبزی پروری و برنامه کاهش ریسک مورد استفاده قرار گیرد تا با استفاده از روش های نوین عاری سازی از بیماری و پایدارسازی اکسیژن تولید دو تا سه برابر را بدون اضافه کردن عرصه های جدید و در همین مزارع فعلی محیا سازد.
مدیرکل شیلات گیلان افزود: پرورش ماهی به صورت متمرکز با استفاده از قفسهای معیشتی وارد چرخه آببندانهای مستعد میگردد.
وی ادامه داد: توسعه پرورش ماهیان خاویاری و سردابی با استفاده از ظرفیتهای مشاغل خانگی و تکمیل حلقه واسط با رشد تولید بیشتر از برنامه هفتم در استان به انجام میرسد.
خلیلی بیان داشت: مراکز سهگانه بازسازی ذخایر امسال نیز با توجه به اقدامات بسیار خوب در فعالسازی عرصههای کشت لارو، با تمام ظرفیت در بازسازی مؤثر و بیش از برنامه تولید تعهدی و با مشارکت جامعه بهرهبردار فعالیت خواهند نمود.
مدیرکل شیلات گیلان تصریح کرد: حفظ و استمرار شغل و حرفه صیادی در نوار ساحلی استان توسط مراکز بازسازی و حفظ ذخایر ابزیان استان تضمین میشود.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان با توجه به زیر ساخت ایجاد شده از گذشته ظرفیت لازم برای اجرای برنامه های بازسازی و حفاظت از ذخایر آبزیان خصوصا آبزیان تجاری دریای خزر را داراست، ادامه داد: در بحث صادرات محصولات شیلاتی نیز روند مناسبی در رشد و توسعه صادرات محصولات شیلاتی وجود داشته است.
وی افزود: در استان گیلان از ۲۰ میلیون دلار ارزش صادراتی به قریب به ۴۶ میلیون دلار در ۱۴۰۲ رسیدیم و امسال مطمئنا این مسیر افزایش صادرات ادامه دار بوده و امیدواریم به ۶۰ میلیون دلار برسد.
گفتنی است شیلات گیلان به عنوان نماینده سازمان شیلات ایران، اجرا کننده وظایف حاکمیتی ۵ گانه است و فعالیت تجاری و اقتصادی در این حوزه ندارد.
همچنین در استان گیلان قریب به ۱۱ هزار هکتار عرصه با بیش از ۷۰۰۰ مزرعه بخش خصوصی، تولیدات شیلاتی ماهیان گرمابی و سرد آبی و خاویاری را بر عهده دارند.