سینما نقش بی‌بدیلی در فرهنگ دارد

رئیس هیات‌مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی گفت: سینمای متاثر از جامعه، سینمای تاثیرگذار بر جامعه، سینمای سخنگوی جامعه و سینمای میانجی جامعه چهار نسبتی هستند که سینما با جامعه دارد.
تصویر سینما نقش بی‌بدیلی در فرهنگ دارد

به گزارش سایت خبری پُرسون، علی ربیعی رئیس هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، در همایش سینمای ایران، نگاهی به آینده گفت: بنا داریم در فصول مختلفی در انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات با همکاری سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد مباحثی را در حوزه سینما نظیر اقتصاد سینما، فناوری‌ها و مسائل اجتماعی مطرح کنیم.

وی افزود: بیشتر نسبت من با سینما، علاقه‌ام به آن است. مثل بیشتر مردم ایران سعی می‌کردم به سینما بروم و فیلم ببینم. همیشه فکر می‌کردم هیچ نسلی بدون قهرمانان ذهنی زندگی نمی‌کند و بر این اساس امروز و آینده خود را می‌سازد. سینما جایی است که قهرمانان ذهنی مردم را می‌سازد، چون سینما با مردم زندگی کرده و برای مردم رویا ساخته است.

رئیس هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات عنوان کرد: بدون تردید امروزه وجه تمایز جوامع و ملت‌ها، فرهنگ آنها است. تفاوت جوامع شاد و ناشاد، توسعه‌یافته و نیافته را با علت فرهنگی تفسیر می‌کنند. بحث سیاسی هم در این زمینه، جایگاه خود را دارد و نمی‌خواهم این مساله را کتمان کنم.

ربیعی افزود: ما نهادهای تقویت‌کننده فرهنگ داریم و به نظر من سینما نهادی است با کارکردهای ترکیبی در حوزه فرهنگ؛ در سینما رمان، داستان، شعر، موسیقی، آواز، فرهنگ روزمره و ... وجود دارد. درنتیجه می‌بینیم که سینما، نقش بی‌بدیلی در فرهنگ دارد.

وی تاکید کرد: آینده سینما یک بحث است و سینمای ایران برای آینده بحث دیگری است. ما از پنجره سینما می‌توانیم خیلی از مسائل سیاسی و اجتماعی را نگاه کنیم‌. سینما چهار نسبت با جامعه دارد که بدین شرح است: سینمای متاثر از جامعه، سینمای تاثیرگذار بر جامعه، سینمای سخنگوی جامعه و سینمای میانجی جامعه.

نماینده تشکل‌ها و انجمن‌های علمی در شورای عالی علوم تاکید کرد: جامعه به فیلم‌های کمدی و گیشه‌پسند هم نیاز دارد؛ زیرا متاثر از جامعه هستند و ما نباید خودزنی کنیم. بیشترین توجه من به سینمای تاثیرگذار بر جامعه است و این رسالت و مسئولیت اجتماعی سینما است. بدون تردید سینما بخشی از فرهنگ نسل‌ها را تشکیل می‌دهد. جامعه ما به شادابی و امید و نقد نیاز دارد. در نتیجه سینما سخنگوی جامعه است و می‌تواند هم دردها و نارسایی‌ها و هم امیدهای جامعه را نشان دهد. سینما برای داشتن یک زندگی بهتر می‌تواند میانجی گروه‌ها و قومیت‌های مختلف باشد.

ربیعی در پایان خطاب به سیاست‌گذاران حوزه سینما گفت: باید نقد و پژوهش سینمایی را تقویت کنید. من در گذشته نقدها و پژوهش‌های بیشتر و بهتری می‌خواندم و ما امروزه باید سطح پژوهش و نقد سینما را ارتقا دهیم.

منبع: ایرنا

862466

سازمان آگهی های پرسون