پزشکیان:

تهران با این روندی که در حال رشد است، امکان زیست را ندارد

رئیس جمهور با اشاره به چالش‌های موجود در ادامه پایتختی در تهران گفت: تهران با این روندی که در حال رشد است، امکان زیست را ندارد؛ لذا هر عالم، کارشناس و دانشمندی هست بیاید و راهکار ارائه دهد.
تصویر تهران با این روندی که در حال رشد است، امکان زیست را ندارد

به گزارش سایت خبری پُرسون، مسعود پزشکان رئیس جمهور کشورمان در همایش ملی روز هوای پاک که با عنوان «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی‌های تجدید پذیر» در مرکز همایش‌های بین‌المللی شهدای محیط زیست برگزار شد، گفت: شعار ما [در دولت] این است که قانون را اجرا می‌کنیم و وقتی که می‌شنوم که قوانین اجرا نمی‌شود به ما بر می‌خورد. هرچند که ما [آن را اجرا] نکردیم و یک سری قانون‌ها تعادل بین منابع و مصارف ندارد.

وی‌افزود: زندگی ما اگر بخواهد توسعه پیدا بکند نیازمند تعادل بین منابع و مصارف به عنوان الفبای آن است اما با توسعه‌ای که ما در مجلس و دولت و قوه قضائیه ایجاد کردیم، این را مراعات نکردیم.

رئیس جمهور با اشاره به چالش‌های موجود در ادامه پایتختی در تهران گفت: تهران با این روندی که در حال رشد است، امکان زیست را ندارد، لذا هر عالم، کارشناس و دانشمندی هست بیاید و [راهکار ارائه دهد] زیرا منابع از جمله آب را که داریم و مصارف [مشخص است] اما آن‌ها با یکدیگر همخوانی ندارد و با این راه که ادامه می‌دهیم خودمان را به سمت نابودی می‌بریم.

وی افزود: همچنین هر روز زمین آن در حال نشست است و نه یک و دو و حتی ۱۰ سانتی متر [بلکه خیلی بیشتر دارای فرونشست است.] در حالی که در خارج اگر سه الی چهار سانتی متر زمین نشست کند جلسه اضطراری ایجاد می‌کنند که جلوی آن را بگیرند، در حالی که در حال حاضر فرونشست‌های ما به نیم متر و یک متر رسیده است و خیلی راحت از کنار آن می‌گذریم و توسعه را در این منطقه ادامه می‌دهیم. برای ادامه آن هم قانون می‌نویسیم.

رئیس قوه اجرای کشورمان بیان کرد: این چیزی نیست که پنهان شود زیرا امکان ندارد با منابع زیرزمینی و منابع روزمینی که وجود دارد، آب تهران را بتوانیم پشتیبانی کنیم. این در حالیست که در کوچه ۱۰ و ۲۰ متری ساختمان ۲۰ طبقه و ۴۰ طبقه و ۵۰ طبقه ساختند و همچنان هم می‌سازند، لذا این‌ها با یکدیگر همخوانی ندارد و برای حل آن راه را غلط رفتیم و این ناترازی‌های ایجاد شده، باید مسیر درست را در نظر بگیریم و حرکت کنیم.

تعادل بین نیاز و منابع بسیار مهم است

وی با اشاره به قوانین نوشتاری در کشور تصریح کرد: با همین قوانینی را که نوشته شده بود باید پول گندم‌کاراران را می‌دادیم، در حالی که در این قانون پول مورد نیاز با اعتبار داده شده همخوانی نداشت. قانون گفته بود بایستی گندم گندم‌کاران را بخریم اما پول آن را نداشتیم و ۱۶۰ همت برای ما گذاشته بودند ولی ما باید ۲۲۰ همت پول پرداخت می‌کردیم، لذا از محیط زیست و بهداشت و درمان و دارو و جاهای دیگر برداشتیم و باز هم کم آوردیم.

رئیس جمهور با ذکر خاطره‌ای از دوران ریاست دانشگاه و وزارت خود گفت: بنده رئیس دانشگاه و وزیر بودم. آن زمان هم همین موضوع وجود داشت. قانون می‌نوشتند که باید به محرومان و بیماران مثلاً [سوانح] سوختگی و به صورت اورژانسی و رایگان رسیدگی شود. از آن طرف هم قانونی [دیگر] نوشته بودند برای کسی که پول ندارد حق ندارید، خدمات رسانی کنید. تازه اعتباراتی را هم که در نظر می‌گرفتند شاید حدود ۱۰ درصد مراجعه کنندگان بود. بعد از طرف سازمان برنامه به صدا و سیما می‌رفتند و می‌گفتند که اعتبارات لازم را اختصاص دادیم و در بخش بهداشت توان مدیریت وجود ندارد، اما برای مثال ۱۰۰ بیمار مراجعه کرده تنها ۱۰ بیمار اعتبار به ما می‌دادند، لذا تعادل بین نیاز و منابع بسیار مهم است.

امسال قرار بود، مازوت نسوزانیم اما در تنگنا افتادیم

رئیس قوه اجرایی کشور با بیان آنکه عدد و رقم دعوا ندارد، چون عدد و رقم است، بیان کرد: امسال قرار بود، مازوت نسوزانیم و این را اعلام هم کردیم، اما در تنگنا افتادیم [و مجبور شدیم مازوت بسوزانیم]، برای اینکه اگر نمی‌سوزاندیم بایستی گاز خانه‌ها را قطع می‌کردیم. این هم به دلیل آن است که مصرف ما چندین برابر مصرفی است که در خارج وجود دارد. از سویی برای اینکه این مشکل را برای سال بعد پیدا نکنیم برنامه‌هایی را طراحی کردیم که از جمله تولید ۴۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی است که گفتند، هرچند حداقل آن باید ۳۰ هزار مگاوات باشد و حتی شاید بتوانیم میزان تولید برق خورشیدی را به ۵۰ هزار مگاوات برسانیم و همه تلاشمان را انجام می‌دهیم که پنل‌های خورشیدی را ایجاد کنیم، ضمن آنکه به دنبال ایجاد نیروگاه‌های بادی هم هستیم.

رئیس جمهور با بیان آنکه میزان مصرف برق و گاز در کشور ما، سه تا چهار برابر اروپایی‌ها است، عنوان کرد: در حالی که حقوق پرداختی به پرسنل را نداریم، شاهدیم که انرژی را بد مصرف می‌کنیم. ۱۵۰ میلیارد دلار در بخش سوخت هزینه کرده و آن را دود می‌کنیم تا به هوا برود. در صورتی که اگر این‌ها را مدیریت کنیم، حال چه محیط‌بانان عزیزمان باشند یا اساتید دانشگاه می‌توانیم به زندگی نیروهای انسانی‌مان بهتر رسیدگی کنیم.

وی ادامه داد: هیئت‌های علمی، اساتید و نخبه‌های دانشگاهی ما با حقوق ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان نمی‌توانند در تهران زندگی کنند و به همین خاطر است که شاهد رفتن آنها از کشور هستیم [و این به خاطر آن است] که همه جا را ناتراز کردیم. در آب، برق، گاز، پول و محیط زیست [شاهد ناترازی هستیم] و بعد بگوییم که حلش کنید، لذا هر کس که بلد است به میدان بیاید ببینیم چه کار می‌تواند بکند.

منبع: مشرق

862454

سازمان آگهی های پرسون