موارد ابتلا به «متاپنوموویروس» در چین رو به کاهش است

یک مقام بهداشتی چین روز گذشته (یکشنبه) گفت در بحبوحه برخی نگرانی‌های بین‌المللی در مورد همه‌گیری احتمالی نوعی بیماری ویروسی، موارد ابتلا به «متاپنوموویروس انسانی» (HMPV) با علائم شبه آنفلوآنزا در شمال این کشور رو به کاهش است.
تصویر موارد ابتلا به «متاپنوموویروس» در چین رو به کاهش است

به گزارش سایت خبری پُرسون، HMPV که متعلق به همان خانواده «ویروس سنسیشیال تنفسی» (RSV) است، باعث علائم آنفلوآنزا یا سرماخوردگی از جمله تب، سرفه و احتقان بینی می‌شود. علائم اغلب به خودی خود برطرف می‌شوند، اگرچه می‌توانند باعث عفونت دستگاه تنفسی تحتانی در کودکان، سالمندان و افراد دارای نقص ایمنی شوند.

«وانگ لیپینگ»، محقق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین در نشست خبری کمیسیون بهداشت ملی چین گفت: متاپنوموویروس انسانی یک ویروس جدید نیست و حداقل چندین دهه است که با انسان‌ها همراه بوده است.

وانگ افزود: افزایش تعداد موارد ابتلا به این ویروس در سال های اخیر که برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ در هلند شناسایی شد، به دلیل روش های تشخیص بهتر است.

وی گفت: در حال حاضر میزان موارد مثبت در تشخیص متاپنوموویروس انسانی در نوسان است و موارد تست مثبت در استان های شمالی رو به کاهش است. همچنین میزان موارد مثبت در بیماران ۱۴ سال به پایین هم رو به کاهش است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، در روزهای اخیر نگرانی‌ها در مورد افزایش عفونت‌های HMPV در شمال چین پس از انتشار تصاویری از بیمارستان‌های پر از بیماران در فضای مجازی به وجود آمد.

اخیرا عکس‌ها و فیلم‌هایی از افرادی که در بیمارستان‌های چین ماسک زده‌اند در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی منتشر شده و گزارش‌های محلی حاکی از آن بود که صحنه‌های شیوع HMPV شبیه به شیوع اولیه کووید۱۹ است.

سازمان جهانی بهداشت در واکنش به انتشار این ویدئوها اعلام کرد که گزارشی مبنی بر شیوع غیرمعمول در چین یا مناطق دیگر دریافت نکرده است.

در همین حال، کارشناسان می گویند HMPV برخلاف کووید۱۹ است زیرا دهه ها است که وجود دارد و ایمنی داخلی در برابر آن وجود دارد. اکثر کودکان تا سن ۵ سالگی به این ویروس مبتلا می‌شوند.

وانگ گفت بیماری های تنفسی که در حال حاضر مردم چین را تحت تاثیر قرار می‌دهند، توسط عوامل بیماری‌زای شناخته شده ایجاد می‌شوند و هیچ بیماری عفونی جدیدی ظاهر نشده است.

سازمان جهانی بهداشت در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

به گفته متخصصان، بسیاری از ویروس‌ها از جمله راینو ویروس‌ (مسبب بیشتر سرماخوردگی‌ها)، ویروس آنفلوآنزا و ویروس سارس‌ــ‌کووــ۲ که عامل کووید۱۹ است، در دماهای پایین‌تر و رطوبت‌ کمتر مدت بیشتری توان بیماری‌زایی خود را حفظ می‌کنند و سریع‌تر تکثیر می‌شوند.

این ویژگیِ ویروس‌های تنفسی در کنار این واقعیت که مردم در هوای سرد بیشتر در فضای بسته و در تماس نزدیک با دیگران می‌مانند، از دلایل معمول شیوع بیشتر این بیماری‌ها در فصل سرماست.

هوای سرد می‌تواند غشای خارجی ویروس آنفلوآنزا را تغییر دهد و آن را محکم‌تر و لاستیکی‌تر کند. دانشمندان بر این باورند که این پوشش لاستیک‌مانند باعث می‌شود انتقال ویروس از فرد به فرد راحت‌تر صورت گیرد.

«گائو شین کیانگ»، معاون بخش واکنش فوریت های پزشکی کمیسیون بهداشت چین نیز گفته است تعداد بیماران در کلینیک های مرتبط با تب و بخش های اورژانس در سراسر این کشور افزایش داشته اما هنوز به طور کلی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کمتر است.

گائو گفت: هیچ کمبود آشکاری در منابع پزشکی وجود ندارد.

«هو کیانگ کیانگ»، سخنگوی کمیسیون نیز خاطر نشان کرد انتظار می‌رود در اواسط تا اواخر ژانویه، عفونت‌های آنفلوآنزا در سراسر این کشور به تدریج کاهش یابد.

به گفته متخصصان، هیچ واکسن یا دارویی برای HMPV وجود ندارد. کارشناسان توصیه می‌کنند اقدامات احتیاطی در برابر ابتلا به ویروس و سایر بیماری‌های تنفسی از جمله شستن مرتب دست‌ها، اجتناب از حضور در ازدحام در صورت امکان و استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ انجام شود.

منبع: ایسنا

851680

سازمان آگهی های پرسون