به گزارش سایت خبری پُرسون، از اصفهان؛ در نشست موسسات شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان کشور که به میزبانی موسسه خیریه کسا در اصفهان برگزار شد، مدیران و نمایندگان موسسات فعال در این حوزه از جمله موسسه محک (تهران)، کسا (اصفهان)، تسکین (آذربایجان شرقی) و موسسه خراسان در کنار جمعی از اصحاب رسانه حضور یافتند. این نشست به منظور آشنایی جامعه با خدمات موسسات خیریه و شبکه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان برگزار شد و موضوعات مختلفی همچون وضعیت درمان سرطان کودکان، حمایتهای مالی و نیازهای بیمهای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سرطان خون شایعترین نوع سرطان در کودکان
محمدرضا احمدی، مدیرعامل موسسه خیریه کسا، در ابتدای نشست به تشریح فعالیتهای موسسه کسا پرداخت و گفت: «از سال 1389 تاکنون بیش از دو هزار و 300 کودک مبتلا به سرطان تحت پوشش موسسه کسا قرار گرفتهاند.در حال حاضر یک هزار کودک مبتلا به سرطان در دو مرکز درمانی این موسسه در اصفهان و کاشان تحت درمان هستند.»
وی همچنین به فعالیتهای مشترک موسسات مختلف در استانهای مختلف اشاره کرد و افزود: «این شبکه شامل موسسات مختلف در استانهای خراسان، فارس، آذربایجان شرقی و یزد است که با تبادل دانش و تجربیات موسسه محک، خدمات حمایتی یکپارچهای را به کودکان مبتلا به سرطان ارائه میدهند.»
حمایت موسسه محک از بیش از 45 هزار کودک مبتلا به سرطان
آراسب احمدیان، مدیرعامل موسسه محک، نیز در این نشست به خدمات گسترده موسسه خود اشاره کرد و گفت: «موسسه محک از سال 1370 تاکنون بیش از 45 هزار کودک مبتلا به سرطان را تحت پوشش قرار داده است. علاوه بر این، موسسه محک هم اکنون بیش از 12 هزار کودک را در بیمارستانهای دولتی تحت حمایت قرار میدهد.»
وی به چالشهای مالی و هزینههای بالای درمان سرطان اشاره کرد و افزود: «هزینههای دارویی که در برخی موارد به میلیاردها تومان میرسد که این امر فشار زیادی بر خانوادهها وارد میکند. موسسه محک و موسسات همکار تلاش دارند تا با حمایتهای مالی و خدمات درمانی، بار این هزینهها که بر دوش خانواده ها سنگینی می کند را نحو قابل توجهی کاهش دهند.»
لزوم همکاری سازمانهای بیمهگر
احمدیان در ادامه از سازمانهای بیمهگر خواست که نقش خود را در حمایت از کودکان مبتلا به سرطان ایفا کنند و گفت: «با توجه به افزایش هزینههای درمانی و ظهور داروهای جدید، انتظار داریم که بیمهها به وظایف خود در زمینه پوشش هزینههای درمانی عمل کنند.»
وی همچنین به مشکلات تامین داروهای خاص با ارز آزاد و روند کند تأمین داروهای تک نسخهای در کشور اشاره کرد و افزود: «امروز بسیاری از داروهای جدید که برای درمان سرطان استفاده میشوند، با وجود اثربخشی بالا، به دلیل هزینههای بالای تولید، در دسترس بیماران قرار نمیگیرند.»
آمار بهبودی 40 درصدی در درمان سرطان کودکان
احمدیان در بخش دیگری از صحبتهای خود به نرخ بهبودی بیماران مبتلا به سرطان در ایران اشاره کرد و گفت: «با وجود اینکه آمار جهانی بهبودی سرطان کودکان در کشورهای با درآمد متوسط حدود 20 درصد است، موسسه محک توانسته است این میزان را در ایران به 40 درصد برساند. این پیشرفت قابل توجهی است که نشاندهنده تلاشهای موسسه در جهت بهبود کیفیت درمان و مراقبت از کودکان است.»
پیشگیری و تشخیص زودهنگام، کلید درمان موفق
وی همچنین از اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان در کودکان سخن گفت و افزود: «در سرطانهای اطفال، تشخیص زودهنگام یکی از عوامل اصلی موفقیت درمان است. موسسه محک به طور ویژه بر روی این موضوع تمرکز کرده است و کمپینهای مختلفی را برای آگاهیرسانی و تشخیص سریع راهاندازی کرده است.»
دغدغه دسترسی به درمان برای تمامی کودکان
جواد میلانی، مدیرعامل موسسه درمان سرطان تسکین (آذربایجان)، نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت دسترسی تمامی کودکان به درمانهای مناسب، گفت: «ما در تلاش هستیم تا کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران بتوانند به بهترین درمانها دسترسی داشته باشند. هدف اصلی ما این است که هیچ کودکی به دلیل مسائل مالی از درمان بازنماند
حمایتهای روانی و اجتماعی از خانوادهها
شیما شریفی، رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه خراسان، نیز به حمایتهای روانشناسی و اجتماعی موسسات خیریه از خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان اشاره کرد و افزود: «در موسسه خراسان، علاوه بر حمایتهای مالی، خدمات روانشناسی و مددکاری به خانوادهها ارائه میشود. ما همچنین در حال همکاری با موسسات دیگر برای تقویت خدمات درمانی و پژوهشی هستیم.»
در پایان نشست، تمامی سخنرانان بر لزوم همکاری و حمایت جمعی از موسسات خیریه و شبکههای حمایتی تأکید کردند. این حمایتها نه تنها شامل کمکهای مالی مردم بلکه به همکاری سازمانهای بیمهگر و نهادهای دولتی برای تأمین داروها و تجهیزات درمانی نیز نیاز دارد. موسسات فعال در این حوزه با همافزایی و انتقال تجربیات خود به دنبال بهبود شرایط درمان و زندگی کودکان مبتلا به سرطان در سراسر کشور هستند.
منبع: پرُسون