نگاهی به؛

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در شیراز

همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولان و صاحبنظران، دانشگاهیان با میزبانی شهرداری شیراز در شش دی ماه 1403 برگزار شد.
تصویر همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری در شیراز

به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس، محمدحسن اسدی شهردار کلان‌شهر شیراز در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری گفت: در دو سال گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه‌گذاری بسته‌ایم که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن زیست‌محیطی است و جابجایی تعدادی از کارخانه‌های آلاینده در این کلان‌شهر در دستور کار قرار گرفته است و از سوی دیگر شیراز با جمعیت ۲ میلیون نفری، روزانه فقط حدود ۱۰۰۰ تن زباله تولید می‌کند.

ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان نیز گفت: اگرچه امروز براساس تلاش‌های ماندگار، پایتخت محیط زیست آسیا شدیم، اما انتظارمان این است که اقدامات بزرگتری را به اجرا بگذاریم.انتظارمان از شهردار شیراز توجه جدی به باغ‌ها و قنوات و رودخانه‌هاست. همچنین واحدهای صنعتی در طول مسیر رودخانه‌ها وجود دارد که باید آلایندگی آنها را به صفر رساند، در عین حال اشتغال آنها هم مورد توجه قرار گیرد.باید ساخت مترو در شیراز اولویت باشد، چراکه زمینه آرامش و آسایش مردم را فراهم و به توسعه محیط زیست و رفع آلودگی‌ها کمک می‌کند.

محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین‌دشت نیز در این همایش گفت: در گذشته ۲۲۰ حکم دائمی در حوزه محیط زیست ابلاغ شده که رعایت نمی‌شدند. اگر امروز شیراز به عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا معرفی می‌شود اگرچه امری خوب است اما کافی نیست و باید با استفاده از ظرفیت‌های فعلی و دانش.بنیان، این مهم را به کلانشهرهای دیگر هم تعمیم دهیم. بسیاری از شهرها در پی آلودگی تعطیل شدند که موضوع تعطیلی، آسیب جدی به اقتصاد کشور می‌زند.

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: عنوان پایتخت محیط زیستی شهر آسیا در میان بیش از ۸۵ کلان‌شهر آسیایی به کلان‌شهر شیراز رسیده که جای افتخار دارد، در کلان‌شهر شیراز مدیریت جامعی در خصوص پسماند با استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر انجام شده و انصافا این کلان‌شهر حرف برای گفتن دارد.

مسعود زارعی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این همایش گفت: ما اقدام به تدوین ۱۱ طرح جامع کردیم که پس از تصویب و ابلاغ به شهرداری، خوشبختانه بخش اعظمی از آنها اجرایی شده که دو طرح آن مربوط به استفاده از بهینه آب‌های سطحی و آبخیز دشت شیراز و دریاچه مهارلو است که به عنوان سند مرجع محسوب می‌شود.یک‌هزار هکتار باغ برای ما باقی مانده و حدود ۳۵۰ لیتر بر ثانیه، آب برای حفظ آنها کم داریم. در تابستان دوره آبیاری آنها به ۷۵ روز هم می‌رسد که یک خطر محسوب می‌شود.

روح‌الله خوشبخت معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز در این همایش گفت: در یکسال گذشته با بررسی و رصد شاخص‌های آلودگی هوا، مشاهده خواهیم کرد که شیراز جزو پاکترین شهرها بوده است. به دستور شهردار، ۵۶۶ پروژه بالغ بر ۷۷ هزار میلیارد ریال در بودجه ۱۴۰۳ به سرفصل‌های مرتبط با محیط زیست ازجمله تکمیل مدیریت پسماند، خرید اتوبوس، نوسازی ناوگان و ... اختصاص یافته است.

حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست کشور نیز در این همایش گفت: آبرفت‌های درشت دانه، آب‌های سطحی را دریافت و مانع ایجاد سیل می‌شوند و تغذیه آب‌های زیرزمینی نیز مانع فرونشست می‌شود اما با روند فعلی، آینده زیرساخت‌های شهری تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. فشار شهرداری شیراز برای خروج صنایع آلاینده به‌منظور کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی باید افزایش پیدا کند.

محمود رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز گفت: نتیجه عملکرد استان فارسی‌‌ها در ادوار مختلف موجب شده که نفت، گاز، کشاورزی و…سرنوشت اقتصادی ساکنین را رقم بزند. مسائلی همچون آلودگی خاک، هوا، تغییر کاربری زمین، شوری آب، خشکیدن تالاب، فرونشست و …به مرور زمان ناترازی بین ظرفیت‌های زیست محیطی و توان سرزمینی ایجاد کرده است. تراکم مناسب در زیرساخت‌های شهری با حفظ باغ‌ها و اجرای کمربند سبز باید کماکان اولویت داشته باشد. رودخانه‌های سطح شهر به حراست بیشتری نیاز دارند تا محیط زیست به سمت ایده‌آل شدن حرکت کند.

حمیدرضا غلام‌زاده دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی از طریق ویدئو کنفرانس در این همایش شرکت کرد و گفت: این سازمان بین‌المللی به منظور ارتباط و شبکه‌سازی بین شهرهای آسیایی تأسیس شده است تا تبادل تجربه و دانش را تسهیل کند. دبیرخانه از سال ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی برای انتخاب پایتخت‌های آسیایی را آغاز کرده است، اولویت‌های این مجمع شامل حوزه‌های گردشگری، فرهنگ و محیط زیست بوده است. انتخاب پایتخت‌ها بر اساس پروژه‌ها و تجربیات موفق شهرداری‌ها در این حوزه‌ها صورت می‌گیرد.

مسعود احمدی مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: روزانه ۵۵ هزار تن پسماند عادی در کشور تولید می‌شود، این میزان پسماند در ۱۴۳۰ شهرداری و ۳۷ هزار دهیاری مدیریت می‌شود. در حال حاضر، ۷۰۰ محل دفن پسماند، ۴۲ واحد تاسیسات پردازش با ظرفیت ۱۶۵۰۰ تن در روز و ۳۸ واحد کمپوست با ظرفیت ۶۰۰۰ تن در روز وجود دارد. هدف‌گذاری‌ها برای مدیریت پسماند شامل افزایش میزان بازیافت به ۵۵ درصد و کاهش دفن به ۴۵ درصد است.

مهدی قلندری معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز نیز در این همایش گفت: هوشمندسازی به‌عنوان یک ضرورت برای شهرهای آینده مطرح است و شهرداری شیراز با این رویکرد، به‌عنوان کلان‌شهر پیشرو در تحول و تعالی به شهروندان معرفی خواهد شد. هوشمندسازی شهر شیراز با قدرت هوش مصنوعی تحولی نوین به معنای بهبود فضاهای شهری با نوآوری و افزایش رضایت شهروندان از شهری کارآمدتر، پایدارتر و زیست‌پذیر را برای ساکنین به همراه دارد.

لازم به ذکر است که در همایش بین‌المللی مدیریت محیط زیست شهری از یادمان اعلان رسمی جایزه بین‌المللی سرو، تمبر اختصاصی شیراز پایتخت زیست‌محیطی آسیا و میثاق‌نامه پایتخت زیست‌محیطی آسیا رونمایی شد.

منبع: پرسون

839403

سازمان آگهی های پرسون