نباید سلیقه‌های شخصی در گزینش آموزش و پرورش وارد شود

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: نباید سلیقه‌های شخصی در گزینش آموزش و پرورش اعمال شود و باید شاخص‌ها و ملاک‌های ارزیابی داوطلبان عالمانه و دقیق باشد.
تصویر نباید سلیقه‌های شخصی در گزینش آموزش و پرورش وارد شود

به گزارش سایت خبری پرسون، احسان عظیمی‌راد درباره روند گزینش آزمون استخدامی آموزش و پرورش، اظهار کرد: کمیسیون آموزش مجلس چندی پیش این موضوع را پیگیری کرد با این هدف که درصد بالاتری از داوطلبانی که در آزمون آموزش و پرورش شرکت کردند و در مرحله اول رد گزینش شدند، تأیید صلاحیت شوند.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس توضیح داد: حدود دو ماه پیش کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای رسمی با حضور احمد مومنی‌راد، دبیر هیئت عالی گزینش کشور و همچنین رضا روستایی، مدیرکل گزینش وزارت آموزش و پرورش برگزار کرد و تاکید کردیم که حتماً باید در گزینش و تأیید صلاحیت داوطلبان آزمون آموزش و پرورش، یک مقدار فضا و دامنه را بازتر کنیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته حرف ما این نبود که شاخص‌های پذیرش به کل تغییر پیدا کند، بلکه تاکید کردیم باید شاخص‌هایی که در قانون داریم، در گزینش مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: با وجود این، متأسفانه در برخی از استان‌ها نحوه ارزیابی و گزینش داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش مطابق با قانون نبوده و مصادیق و مستنداتی برای ما ارسال شده بود که نشان‌دهنده آن بود که بعضاً در برخی از مناطق کشور، تا حدی شاهد ورود سلیقه‌های شخصی مسئولان گزینش بودیم و بسیاری از افرادی که واقعاً صلاحیت داشتند، صلاحیتشان در گزینش رد شده بود.

عظیمی‌راد بیان کرد: در واقع، ما در آن جلسه نگفتیم شاخص‌های پذیرش تغییر یابد و صرفاً تاکید کردیم که سعی کنید ارزیابی‌ها صحیح باشد و ملاک‌هایی در ارزیابی داوطلبان آزمون استخدامی لحاظ شود که واقعاً آن ملاک‌ها مربوط به صلاحیت یا عدم صلاحیت افراد باشد، نه اینکه شاخص‌ها یا ملاک‌هایی در نظر گرفته شود که شاید منِ نماینده مجلس یا دیگر مسئولان هم بعضی از این شاخص‌ها و ملاک‌ها را نداشته باشیم.

وی ادامه داد: لذا بیشتر بحث ما این بود که سلیقه‌های شخصی در گزینش اعمال نشود و شاخص‌ها و ملاک‌هایی که داوطلبان را به نوعی با آن‌ها زیر ذره‌بین گزینش قرار می‌دهند، باید حتماً عالمانه و دقیق باشد.

عظیمی‌راد متذکر شد: البته از آنجایی که قانون گزینش ما مربوط به دهه ۶۰ است، بنده در آن جلسه تاکید کردم که باید متناسب با شرایط روز کشور، موضوع گزینش را انجام دهیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: البته مسئولان گزینش هم که در آن جلسه حضور داشتند، یکی از بحث‌هایشان این بود که یکی از مشکلات اصلی وزارت آموزش و پرورش در اعلام نتایج آزمون‌های استخدامی به سیستم سازمان اداری استخدامی کشور بازمی‌گردد، چرا که این سیستم، آموزش و پرورش را مجبور کرده است که با توجه به مسائل آزمون‌های استخدامی، در اعلام نتایج سه برابر ظرفیت را اعلام کند.

عظیمی‌راد متذکر شد: این افراد در جلسه کمیسیون آموزش مجلس گفتند اینکه ما هنگام اعلام نتایج آزمون استخدامی باید سه برابر ظرفیت را اعلام کنیم، خیلی ما را دچار مشکل کرده است، چرا که وقتی که در یک محل که مثلاً یک نفر نیرو لازم دارد سه نفر اعلام می‌شود، به ناچار باید دو نفر دیگر عدم تأیید شوند و خود این عدم تأیید، چالش‌ها و توقعات زیادی را ایجاد می‌کند و برخی از داوطلبان اعتراض می‌کنند که چرا ما رد شدیم؛ به هر صورت این مشکل هم از نظر ما وارد و قابل تأمل است و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با همه این تفاسیر، الان سیستم آموزش و پرورش نسبتاً وضعیت خوب و پایداری در بحث گزینش دارد.

منبع: تسنیم

828068

سازمان آگهی های پرسون