شاهین ترکمن، مدیر گالری سهراب درباره این همکاری عنوان کرد: ساختمان عمارت کاشفالسلطنه هماکنون به کافهای برای اهالی فرهنگ و هنر و اقامتگاهی برای توریستهای خارجی تبدیل شده است. ما نیز تصمیم گرفتیم طبقه پایین این عمارت را به یک مرکز فرهنگی تبدیل کنیم تا مخاطبان به بهانه گالریگردی با معماری این مکان نیز آشنا شوند. به عقیده من این فضا میتواند به یکی از زیباترین گالریهای شهر تهران تبدیل شود زیرا ازمنظر موقعیت جغرافیایی، زیباییهای بصری، معماری و هویت ویژگیهای منحصربهفردی دارد.
وی افزود: این کار که ساختمانهای قدیمی را به گالری و مراکز فرهنگی تبدیل کنند، در کشورهای اروپایی مرسوم است اما در کشور ما این اتفاق کم رخ داده است و ما این اقدام را به فال نیک میگیریم.
مدیر گالری سهراب با اشاره به ویژگیهای محیطی این مکان تصریح کرد: این حمام تاریخی با توجه به معماری خاصی که دارد امکانی را در اختیار ما قرار میدهد که بتوانیم آثار چیدمان، ویدیومپینگ، اکران فیلم و اجرای پرفورمنس نیز داشته باشیم. ما از این پیشنهاد استقبال میکنیم که نمایشگاههای ما تنها محدود به نقاشی نباشند و بتوانیم با هماهنگی آقای ابوالفضل روحانی مالک این عمارت میزبان مدیومهای مختلف هنری باشیم.
وی در پایان از نمایشگاهی که قرار است بهزودی در این مکان افتتاح شود، گفت: قرار است اولین نمایشگاه این مکان به آثار یکی از هنرمندان جوان و معاصر ایرانی به نام وحید چمانی اختصاص پیدا کند که در آثارش به تاریخ و پیشینه دوران قاجار توجه ویژهای دارد.
وحید چمانی، هنرمند نقاش درباره نمایش آثارش در یک مکان تاریخی بیان کرد: من از چندین سال پیش مشغول جمعآوری این مجموعه بودم و برای نمایش آن همواره چنین فضا و معماری قدیمی را متصور بودم. من به صورت شخصی به پیشینه ایران و تاریخ کشور وابستگی دارم به همین دلیل حمام کاشف بهترین محیط برای ارائه این آثار است.
وی تصریح کرد: شاید اگر هنر ما در دنیا قدرت بیشتری داشت و مقصد هنر در دنیا لندن و نیویورک نبود، قطعا چنین مکانی با چنین معماری برای ارائه آثار هنری جایگزین گالریهای بی روح با دیوارهای سفید میشد.
آقا محمدخان قوانلو قاجار ملقب به کاشفالسلطنه نخستین کسی است که کشت چای را در ایران رواج داد و به همین دلیل «پدر چای ایران» خوانده میشود. عمارت تاریخی او واقع در خیابان سعدی قدمتی بیش از ۱۷۰ سال دارد.
طبق گفته ابوالفضل روحانی مالک این عمارت، از سال ۹۴ مرمت این مکان آغاز شده است و تا امروز نیز ادامه دارد هنگام بازسازی نیز سعی شده است ویژگی های خاص معماری و اصالت مکان را حفظ کنند. قسمت فوقانی عمارت در سالهای گذشته اقامتگاه اصلی کاشف السلطنه بوده است که اکنون تبدیل به کافهگالری، رستوران و اقامتگاهی با فضای سنتی شده است.
حمام این عمارت پیشتر به نام حمام نواب معروف بوده است و بسیاری از پهلوانان قدیم کشور در این مکان رفت و آمد میکردند. همچنین پیشینه بسیاری از ورزش های باستانی نیز به این مکان باز میگردد.