جهانگیر:

ساترا باید جایگاه قانونی خود را تقویت کند

سخنگوی قوه قضائیه گفت: ساترا باید در زمینه تقویت جایگاه قانونی خود و تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌ها به سکوهای انتشار در رابطه با مقررات حاکم بر شبکه نمایش خانگی نیز اقداماتی را انجام دهد.
تصویر ساترا باید جایگاه قانونی خود را تقویت کند

به گزارش سایت خبری پرسون، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه به سؤال در خصوص اینکه "ساترا" به‌ عنوان تنظیم‌گر شبکه نمایش خانگی ضمانت اجرایی دستوارت خود را ندارد، آیا می‌تواند از قوه قضائیه در این مسیر استفاده کند و هر اثری که مجوز ندارد را به‌ عنوان مصداق مجرمانه اعلام کند، پاسخ داد.

جهانگیر اظهار کرد: به استناد بند هشت مصوبات کارگروه تعیین مصادیق محتویات مجرمانه (راه‌اندازی رادیو و تلویزیون اینترنتی و انتشار و پخش برنامه‌های صوتی تصویری از طریق سیستم‌های فنی قابل‌انتشار فراگیر بدون مجوز سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ شورای نگهبان به استفساریه رییس وقت سازمان صدا و سیما درباره اصل 44 قانون اساسی) و مصوبه شصت و دومین جلسه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، انتشار و پخش برنامه‌های صوتی، تصویری بدون مجوز صدا و سیما که در این بخش تکالیف آن به عهده سازمانی به نام ساترا واگذار شده است مصداقی از پخش محتویات مجرمانه دانسته شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: البته ذکر این مقدمه ضروری است که ماده 749 قانون مجازات اسلامی تصریح می‌کند در صورت مجرمانه بودن این محتویات، کمیته تعیین مصادیق محتویات مجرمانه می‌بایست به خدمات میزبانی اینترنتی یا ارائه‌دهنده خدمات دسترسی، موارد را اعلام کند تا نسبت به پالایش(فیلتر ) اقدام و یا در صورت لزوم از پخش این موارد جلوگیری به عمل آورد.

جهانگیر اظهار کرد: اگر ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی خودداری کرده و نسبت به انتشار محتویات اقدام کند، واجد عنوان مجرمانه خواهند شد و درآن صورت ساترا می‌تواند موارد مجرمانه را به دادستان اعلام کند. یادآور می‌شود مصداق ماده 751 با ماده 749 متفاوت است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در واقع مراحل اعلام‌جرم بدون مقدمات یادشده قابل‌طرح نیست و بارها به ساترا هم این موارد اعلام شده، پس به‌ صورت مختصر مراحل شکلی باید رعایت شود.

این شرایط شامل 1-اعلام ساترا به کارگروه تعیین محتوای مجرمانه، 2-اعلام کارگروه به سایت‌ها و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی، 3- خودداری و امتناع از پخش محتویات مجرمانه فوق توسط سایت‌ها، 4-تحقق عنوان مجرمانه و اعلام گزارش به دادستانی و 5- رسیدگی دادسرا می‌شود. وی در ادامه تصریح کرد: ساترا هم باید هم در زمینه تقویت جایگاه قانونی خود و هم در زمینه تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های شفاف به سکوهای انتشار دررابطه‌با مقررات حاکم بر شبکه نمایش خانگی نیز اقداماتی را انجام دهد تا مسئولین این سکوها (پلت فرم‌ها) به‌ صورت کامل از مقررات حاکم بر این عرصه مطلع باشند و حتی‌المقدور از ورود موضوعات به مرحله قضائی جلوگیری به عمل آید.

منبع: فارس

815116

سازمان آگهی های پرسون