به گزارش سایت خبری پرسون، علی باقری، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در جلسه بررسی تحولات جهانی و رسانهای پس از طوفان الاقصی در دانشکده صداوسیما در خصوص بحث تحولات منطقه در یک سال گذشته گفت: در دوره اخیر بعد از جنگ تحمیلی اتفاقی که در منطقه ما افتاد موضوع تحولات مرتبط با عراق بود. در این دوره وقتی آمریکاییها با استناد به قدرت خودشان میخواستند یک نظم مبتنی بر تکقطبی را شکل دهند، یازده سپتامبر دستمایهای شد تا نگاه خودشان را در غرب آسیا محقق کنند، اکنون ما میبینیم که دیکتاتورها نمیتوانند در منطقه به حیات خودشان ادامه دهند.
وی افزود: وقتی آمریکاییها در این فرایند شکست خوردند نمیخواستند از منافع غرب آسیا صرفنظر کنند، برای همین دنبال این نسخه رفتند که از منطقه غرب آسیا خارج شوند و بهجایش کسانی دیگر نظم مطلوب آنان را دنبال کنند، در اینجا رژیم صهیونیستی نقش مهمی ایفا میکند، این رژیم محور قدرت آمریکا در منطقه است و برای همین که به رژیم مشروعیت بدهند طرح عادیسازی با این رژیم را مطرح کردند. آنان سعی کردند با یک مشروعیت مصنوعی این امتداد و دامنه را گسترش دهند.
باقری ادامه داد: یکی از پیامدهای اقدامی که فلسطینیها سال گذشته انجام دهند این بود که فرایند آمریکا دچار یک اختلال شد و به یک بنبستی خوردند. بعد از عملیات طوفان الاقصی سران غربی خودشان شخصاً آمدند و وارد سرزمینهای اشغالی شدند، این حضور نشاندهنده یک نگرانی جدی نسبت به وضعیت رخداده بود.
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: عملیات طوفان الاقصی یک اقدام درون فلسطینی نبوده بلکه یک اقدامی بوده است که درون فلسطین اشغالی توسط فلسطینیها شکل گرفت و به ظهور و بروز رسید، ولی ابعاد و امتداد آن به این گونه بود که طرح راهبردی آمریکا را در منطقه مواجه با یک ناکامی جدی کرد.
وی خاطرنشان کرد: استمرار قضیه در طول یک سال گذشته یک اشتباه راهبردی دیگری بود که توسط آمریکا انجام شد. استمرار، حمایت و پشتیبانی همهجانبه از رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم توسط آمریکا نشاندهنده این است که ارزش حفظ موازنهای که آنها تلاش میکردند قبل از عملیات طوفان الاقصی در منطقه نهادینه بکنند برای آنها چقدر بالا و راهبردی بوده است.
باقری همچنین اظهار داشت: اگر مقاومت یک عنصر زائد بود کنار میرفت و مردم هم یک طرف دیگر میرفت، آنوقت سروکار رژیم صهیونیستی با بخشی بود که جدای از مردم بود ولی مقاومت از مردم جدا نیست. با این توهم که مقاومت از مردم جداست صهیونیستها دو ماه بعد از طوفان الاقصی آمدند و غزه را به شمال و جنوب تقسیم کردند و به شمال غزه اعلام کردند؛ "شما از اینجا بروید چون ما با حماس و مقاومت کار داریم."، اما این طرح جواب نداد.
دبیر شورای راهبردی با اشاره به ترور شهید هنیه در تهران گفت: در طول دورهای که در وزارت خارجه مسئولیت داشتم با همه مقامهای خارجی که بههرحال صحبت میکردیم روی این نکته تأکید داشتند که این حرکتی که رژیم صهیونیستی انجام داده در ترور شهید هنیه حرکت غیر قابل قبول و غیر قابل چشمپوشی است.
وی اضافه کرد: حالا بعضی از کشورهای غربی از ما مثلاً درخواست داشتند که؛ "شما در واکنش خود مدیریتشده جواب دهید!"، ولی در اساس هیچ کسی هیچ شک و شبههای نداشت که این جنایت، جنایت رژیم صهیونیستی است و شایسته واکنش از طرف جمهوری اسلامی ایران است.
باقری خاطرنشان کرد: مشی جمهوری اسلامی ایران همواره بر این بوده و هست که بههرحال تعبیری بود که حضرت آقا در بیانیه گام دوم تأکید داشتند که؛ "ما هیچگاه آغازگر هیچ جنگی نبودیم."، لذا این عنصر دفاع که هم مبنای انسانی و هم مبنای اسلامی دارد یک اصل غیر قابل تغییر و غیر قابل انکار است و توسط همه پذیرفته شده است. همانطوری که حضرت آقا فرمودند؛ "ایران نه تعلل میکند و نه تعجیل میکند".
دبیر شورای راهبردی همچنین در خصوص تغییر روند منطقهای با توجه به انتخابات آمریکا گفت: اینکه چهکسی در آمریکا رئیس جمهور میشود مربوط به سازوکارهای داخلی آمریکاست؛ اما آن چیزی که مربوط به ما میشود و قاعدتاً کاری که باید بکنیم و میکنیم این است که در چارچوب تأمین منافع خودمان در جمهوری اسلامی ایران تدابیر لازم را برای شرایط پیشِرو قطعاً اتخاذ خواهیم کرد و برنامهریزی میکنیم.
وی ادامه داد: مراجع ذیربط در این زمینه از مدتها قبل هم فکر و هم تدبیر کردند، لذا اینکه ما بیاییم نگاهمان را صرفاً متوجه کنیم به اینکه چهاتفاقی در آمریکا رخ خواهد داد و در نتیجه انتخابات چه میشود پس کارهایمان را سامان دهیم، این درست نیست.
منبع: تسنیم