به گزارش سایت خبری پرسون، آبغوره در آشپزی ایرانی معمولا به عنوان چاشنی سالاد و دسرهای مختلف کاربرد دارد. جالب است بدانید که بسیاری از افراد از آبغوره برای تهیه شربت استفاده می کنند، شربت آبغوره به روش های مختلفی تهیه می شود و خواص بسیاری برای سلامتی دارد که در ادامه این بخش به آن پرداخته ایم و چند روش تهیه شربت آبغوره تازه را آموزش داده ایم.
شربت آبغوره درار
برای تهیه شربت آبغوره دلار یا شربت آبغوره شمالی به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم برای تهیه شربت آبغوره با دلار
مواد لازم | مقدار |
آبغوره | 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
دلار یا نمک سبز | 2 قاشق چایخوری |
مراحل طرز تهیه شربت غوره و دلار
- آبغوره، آب و شکر را با هم ترکیب کنید تا شکر کاملا در آبغوره حل شود.
- نمک سبز یا دلار را به شربت اضافه کنید.
- چند قاشق از این شربت را با آب و یخ ترکیب کنید.
- شربت آبغوره شما آماده است، نوش جانتان.
شربت آبغوره تازه
برای تهیه شربت آبغوره تازه به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم برای تهیه شربت آبغوره
مواد لازم | مقدار |
آبغوره تازه | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
طرز تهیه شربت آبغوره
- ترکیب آب و شکر را روی حرارت بجوشانید تا غلیظ شود و قوام پیدا کند.
- آبغوره تازه خانگی را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و رنگ آن قهوهای و شبیه به رنگ چای شود.
- آبغوره جوشانده شده را از یک پارچه یا صافی رد کنید.
- آبغوره و شهد را ترکیب کنید و برای چند دقیقه روی حرارت بجوشانید تا شربت به قوام مورد نظر برسد.
- بعد از خنک شدن از شربت آبغوره استفاده نمایید.
- یک تا 2 قاشق از شربت را در لیوان بریزید و سپس بقیه لیوان را با آب سرد پر کنید ونوش جان نمایید.
شربت آبغوره و عسل
برای تهیه شربت آبغوره و عسل به روش زیر عمل کنید:
- آبغوره تازه خانگی را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و رنگ آن قهوهای و شبیه به رنگ چای شود.
- مقداری عسل به آبغوره اضافه کنید.
- 2 قاشق از این شربت را در لیوان پر شده با آب خنک و چند قالب یخ بریزید.
- اگر شربتتان شیرین نیست کمی به آن عسل افزوده و نوش جان کنید.
- از مهمترین خواص آبغوره با عسل میتوان به از بین بردن نفخ و پاکسازی بدن، کاهش فشار خون، کاهش اسید اوریک، کاهش چربی خون و غلظت خون و درمان نقرس اشاره کرد.
شربت آبغوره و رب انار
برای تهیه نوشیدنی آبغوره و رب انار که خواص فراوانی دارد، به روش زیر عمل کنید:
- آبغوره تازه تهیه کنید اما آن را نجوشانید و با افزودن اندکی نمک به آن، آبغوره را جلوی آفتاب بگذارید.
- 2واحد رب انارو 3واحد آبغوره را با هم ترکیب کنید.
- ترکیب رب انار و آبغوره را روی حرارت بگذارید و بلافاصله بعد از اولین جوشش زیر آن را خاموش کنید.
- 1 تا 3 قاشق غذاخوری از شربت آبغوره و رب انار را در یک لیوان آب خنک حل کرده و بنوشید.
نکات مهم تهیه شربت آبغوره
- برای زلال و شفاف بودن شربت آبغوره در زمان جوشاندن آبغوره حتما کف روی آن را بردارید.
- شربت غوره باید آن را در شیشه تمیز و خشک بریزید.
- شربت آبغوره را بعد از باز کردن درب در یخچال قرار دهید.
- برای تهیه شربت آبغوره دلار میتوانید شکر را حذف کنید.
شربت آبغوره چه خواصی دارد؟
شربت آبغوره تمام خواص آبغوره را داراست و خواص آن عبارتند از:
- ضد نفخ بودن
- پاکسازی مجاری تنفس
- پاکسازی معده
- رفع سموم بدن
- خاصیت ضد عطش
- پایین آورنده تب و حرارت بدن
- کنترل فشار، قند و چربی خون
- کاهش اسید اوریک بالا و غلظت خون
- درمان نقرس
- رفع کهیر،خارش، اگزما و بهبود بیماری پوستی پسوریازیس
شربت آبغوره چه طبعی دارد؟
شربت آبغوره دارای طبع سرد است و برای رفع تشنگی و حرارت معده در افراد گرم مزاج مفید است.
شربت آبغوره در بارداری
خوردن شربت آبغوره برای زنان باردار به اندازه متعادل، توصیه میشود و برای تقویت معده زنان باردار و رفع یبوست حاملگی مفید است اما زیاده روی در مصرف شربت آبغوره با توجه به خاصیت قاعدهآوری آن ممکن است موجب سقط جنین شود.
میزان مناسب مصرف شربت آبغوره
افراد بزرگسال می توانند شربت آبغوره را سه وعده و در هر وعده به اندازه 10 میلیلیتر بنوشند. شربت آبغوره کاهنده فشار خون است بنابراین افراد دارای فشار خون پایین باید با احتیاط این شربت را بنوشند.
منبع: نمناک