به گزارش سایت خبری پرسون، امیر حسین بانکی پور در رویداد ملی جوانی جمعیت (ویژه طلاب و مبلغین گروه های تبلیغی برادر و خواهر) که با عنوان «هر فرزند، هدیه ای از بهشت» در سالن همایشهای باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که قانون جمعیت تصویب شد بسیای از افراد نگاه مثبتی به آن نداشتند و برخی نیز از همان ماه های ابتدایی شروع به تمسخر کردند که قانون نتیجه نداده است.
وی با بیان اینکه تغییر رفتار اجتماعی بسیار دشوار است، تصریح کرد: جامعهای که ۳۰ سال به دنبال فرزند کمتر بوده است و همه امور از ساختار حقوق دستمزد گرفته تا ساختارهای آموزشی، الگوی مسکن، بیمه و... برای این امر تنظیم شده بوده است، تغییر دیدگاه آن بسیار دشوار است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس آماری که در روزهای اخیر توسط ثبت احوال و وزارت بهداشت منتشر شده اتفاقات مبارکی رخ داده است؛ گفت: از سال ۱۳۹۴ نرخ باوری هر ساله کاهشی بوده است و بیش از ۲۰ درصد کاهش داشته است اما بر اساس آمار ثبت احوال در ۱۵ استان نرخ باروی افزایشی شده است و در کل کشور نیز سیر نزولی جمعیت متوقف شده است.
وی بیان کرد: در زمان شروع کار مجلس بر اساس آمار ۱۷۰ هزار موالید کاهش داشته است اما امروز ۱۷ هزار موالید کم شده است این در حالی است که مادران در حال کم شدن هستند.
بانکی پور افزود: بیشترین آمار ولادتها از مادران ۲۵ تا ۴۰ ساله است و مادران ۲۵ تا ۴۰ سال در ۱۰ سال گذشته حدود دو و نیم میلیون کم شدند که این امر نتیجه برنامه تنظیم خانواده در ۳۰ سال گذشته است.
وی با بیان اینکه در حالی که مادران ما در این بازه سنی کم شدند توانستیم جلوی سقوط آزاد جمعیت را بگیریم، اضافه کرد: در دو سال اخیر که اوج مشکلات اقتصادی بوده است و سرمایه اجتماعی نیز کاهش یافته است به لطف خداوند تغییر رفتار جمعیت شروع شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای اینکه از سیاه چاله جمعیت خارج شویم باید الگوی سه، چهار و پنج فرزندی رواج یابد. آمارها نشان می دهد الگوی سه و چهار فرزندی رشد داشته است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش رابطه با لایحه عفاف و حجاب گفت: این لایحه ایرادات جدی داشت اما این ایرادات اصلاح شده است. این لایجه گنجینهای از جواهرات است. در دو سال اخیر ضربه بزرگی در زمینه عفاف و حجاب خورد اما اگر این ضربهها مقدمهای بود که این لایحه تصویب شود بازی را بردیم، زیرا در گذشته نمیتوانستیم این موارد را تصویب کنیم چون زمینه اجتماعی برای آن نبود.
بانکی پور تصریح کرد: انتقادات به لایحه عفاف و حجاب سه دسته است، دسته اول انتقاداتی است که اصلاح شده است و اصلا وجود ندارد، دسته دوم انتقاداتی درست بوده است که در این دوره اصلاح شده است اما دسته سوم انتقاداتی اختلافی است.
وی عنوان کرد: بین افرادی که بیان می کنند که باید محکم برخورد شود دو دیدگاه وجود دارد. گروه اول بیان می کنند پلیس باید هرکسی بی حجاب است بازداشت کند. اما گروه دوم بیان میکنند که پلیس باید موارد خاص را بازداشت کند و سایرین جریمه بازدارنده داشته باشند تا سطح جامعه جاهل از معاند جدا شود و با آن ها برخورد شود.
منبع: تسنیم